Кирил Петков: Решението на КС доказа "превзетата държава"

Съдебната власт не работела за хората, смята той
26 юли 2024 16:12, Александър Попов
234
Кирил Петков: Решението на КС доказа "превзетата държава"
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков взе отношение след решението на Конституционния съд (КС) да обяви за противоконституционни част от промените в съдебната реформа.

"Има ли справедливост в България? Работят ли прокуратурата и съдебната власт за хората? Аз смятам, че не!", пита и сам си отговаря съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Според него КС е потвърдил "превзетата държава". Той коментира решението на съда чрез Фейсбук профила си, минути след като бе официално публикувано.

Още по темата
Ето какво казва още Петков:

"Убеден съм, че сегашната система е създадена, така че да има хора в цялата структура, които не работят за справедливост, а за поддържане на "превзетата държава". Както при избора на Сарафов, целият Висш съдебен съвет гласува в строй, сякаш някой им натисна бутона ENTER.

Днес, след решението на Конституционния съд, стана ясно, че системата на "превзетата държава" иска тази липса на справедливост да се запази!

Против съдебната реформа гласуваха:

Трима от квотата на ГЕРБ/Росен Плевнелиев:

Маргарита Карагьозова Финкова (2015 г.)

Филип Димитров (2015 г.)

Красимир Влахов (2018 г.)

Четирима от съществуващата система:

Павлина Панова (2018 г.)

Таня Райковска (2015 г.)

Надежда Джелепова (2018 г.)

Соня Янкулова (2021 г.)

Двама от квотата на Румен Радев:

Янаки Стоилов (2021 г.)

Атанас Семов (2018 г.)

Краен резултат: 9-3 за бутона ENTER вместо за ХОРАТА. Разбира се, съдия Белазелков подкрепи съдебната реформа и беше от страната на справедливостта. За съжаление една птичка пролет не прави. Единственото, което остана, е, че главният прокурор може да бъде разследван. Пътят към оправяне на държавата ни е дълъг. Това ще е маратон, ще е щафета - но вярвам, че посоката е правилна и рано или късно ще стигнем там, където има СПРАВЕДЛИВОСТ и хората са СВОБОДНИ", пише Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм юрист но щом имаме Нотариус Еврото седемте джуджета Магнитски главен прокурор който стой до Бог значи нещо е сбъркано и нямаме работеща съдебна система гръбнака стълба на една правова държава
201
2
 
1
 
! Отговори
Мурмурамдум Литмусов преди 1 месец
Абе, Кире, абе не-остър тип, абе демгог, как не те е срам бе.... Кой ги писа тези промени в конституцията? Не беше ли вашият юридически корифей, с отнети адвокатски права - Бойкикев? С кой ги гласувахте тези промени, бе кондом спукан, нали с тея, срещу които сега квичите... Абе, Кирчо, какво стана с пудела, за един приятел да попитам?
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
" Това ще е маратон, ще е щафета - но вярвам, че посоката е правилна и рано или късно ще стигнем там, където има СПРАВЕДЛИВОСТ и хората са СВОБОДНИ", пише Петков._________Само дано това време на свобода и справедливост да не дойде, когато вече няма да ни има и когато десетки животи са били погребани, заради липсата на справедливост!
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ СЪМ ЮРИСТ И МОГА ДА СЛУШАМ РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ НА ХОРА СПЕЦИАЛИСТИ ПО КОНСТИТУЦИЯТА И ДОКАТО СЕ ГЛАСУВАХА ТЕЗИ ПРОМЕНИ ПРЕОБЛАДАВАЩОТО МНЕНИЕ БЕШЕ ОТРИЦАТЕЛНО, ВИНАГИ ИМАМ В ПРДВИД КОЙ ДАВА СТАНОВИЩЕТО И КАКЪВ ИНТЕРЕС МОЖЕ ДА ИМА,НО ВСИЧКИ БЯХА С РЕЗЕРВИ
198
6
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Киро ти махна спец прокуратурата и съда по заръка на Божков у Радев , сега ощипан ли си?Прибирай се в Канада
197
2
 
1
 
! Отговори
чичо Гошо преди 1 месец
ти отпадаш от този маратон още на есен клесгелосан
196
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мистър Кеш Киро просто и изгората му Лена от парапета, заедто с международния измамник Кокорчо са срам и позор за всяка страна. Киро просто:" Имаш ли малко кеш?...Лена:"Шефче..." Срам и за медиите колелото прикриват кражбите и лъжите им. България е страна на "чудесата".
195
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ех, п р о с т о Кире- съжалявам те- толкова си кух та дрънкаш- еми да, политиката не е за увредени мъже...- *** стискай парапета!
194
6
 
6
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Решението показва колко сте некадърни и всичките ви кметове, също. Нарушавате законите, защото главният ви юрист лена, е научила само как да подправя документи и нищо друго.
193
3
 
5
 
! Отговори
Злат ното пръстче на преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС. Признайте си какво чака терито рията. В момента тече усилено премахване на Кеш, следват ци фрово юро и европейско законодателство, чрез премахване на конституции и национално право. Процес започнал 2005 г. Не ле гитимници с 20% реален вот уни щожа ват кеш, лев, ва лу тен борд, забраняват рефере ндуми, закони. Всеки народ си заслужава ле шо яди те. 500 милиарда долара ог рабени от България, след 1995 г. Като 200 милиарда долара изнесени в оф шорки. Ко става с борса ток, още един шок.
192
2
 
7
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Време е да могат решенията на КС да бъдат обжалвани до ВАС. Последното решение на КС е в конфликт на интереси. Не може Борислав Белазелков и Десислава Атанасова,които са участвали в изменението на Конституцията и са го гласували в Народното събрание като народни представители,сега като конституционни съдии да вземат отношение по жалбите за тези конституционни промени. Къде сте бе господа съдии? До кога ще мълчите в тази превзета от мафията държава???
191
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена Бориславова от парапета и лъжецът Кирил Петков просто, заедно с международния измамник Асен Василев, са срам за всяка държава.
190
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто измамниците Кирил Петков и Асен Василев са в българската политика, държавата се напълни с омраза, разделение, закононарушения и тръгна надолу.
189
4
 
7
 
! Отговори
Кирца преди 1 месец
Предупреждава ви теб и правната нула бойкикев, че промените не струват, нооо вие само за кеш в чували си говорехте
188
3
 
2
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Тоя пък справедливост щял да докарва у нас.Били сме 500 под турско и манталиитетът ни е променен.Нито сме Гърция с масовите протестиьа и всички около нас са били наполовина под турско.Тук всеки си гледа далаверата.Като иска справедливост да не бе се отказвал от канадското гражданство ли,по-скоро трябва да е поданство,нали са формално с британски губернатор.
187
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, браво, и пак браво на Кирил Петков за чудесното му изказване! Само в него ми е надеждата. Справедливост в България НЯМА и не е имало, защото държавата е превзета от мафията и руските слуги.
186
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тотално дезориентираният и полуграмотен, беден електорат ще избира за 7-ми път. Вероятно, пак мутанти на чонеконенавистната ДС, като Киро просто, Кокорчо, Под...Марков, Копейкин...Но най-страшното е, че се представят за нещо ново, нов спасител, неопетнен патриот и други отвратителни лъжи, на които опростачените българи вярват. Иначе хляб и зрелища, пир по време на чума, си тече. Гърмят складове, убиват хора на пътя, но веселбата не спира...готвят се нови свадби и др.тържества с фойерверки, чалга
185
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен-Що не си ходи у Канадата? Ами то и жена му не го иска,как да ходи ! Ааа,ама там няма да може да лъже, ала-бала и да гепи ,защото канадците са го усетили вече.
184
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Яд го е, че не успяха да я превземат те... Добре, че се размина без тежки ексцесии и повече няма да видят глас ...
183
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
171 Тези теории са потънали в праха на времето, истината е, че щом търпи измамници кото Киро просто и Кокорчо, този народ е обречен да страда.