Какви коли карат Путин и министрите му?

Президентът разполага с „Лада Нива“
17 апр 2022 16:15, Нели Христова
55
Какви коли карат Путин и министрите му?
Снимка: БГНЕС

Почти всички чуждестранни автомобилни компании, с изключение на китайските, прекратиха дейността си в Русия заради нападението на Украйна. И така населението на страна остана без възможност за покупка на нови чуждестранни автомобили. Мярката ще засегне и управляващия елит, така че е интересно да се разбере с какви превозни средства разполагат в момента ръководителите на страната.

Данните са предоставени от данъчните декларации за 2021 г., като в тях са посочени най-различни автомобили - от класики от времето на СССР до съвременни електромобили като Tesla Model X, например, пишат от Automedia.

Руският президент Владимир Путин, който в момента е най-мразеният човек на планетата, разполага „Лада Нива“, два съветски автомобила ГАЗ-М21 „Волга“ и туристическо ремарке „Скиф“.

Премиерът на Русия – Михаил Мишустин, е декларирал само едно превозно средство и това е кросоувър Ford Kuga. В същото време заместник-председателя на Съвета за безопасност Дмитрий Медведев разполага с ГАЗ-20 „Победа“ и ГАЗ-21 „Волга“ (на снимката), а съпругата му Светлана е собственик на VW Golf.

Министърът на финансите Антон Силуанов притежава ГАЗ-69, ВАЗ-21011 и BMW X6, а също така мотоциклети BMW, Harley-Davidson и руски „Урал“. Министърът на транспорта Виталий Соловьов е собственик на BMW X5 и Bentley Continental GT, докато на името на жена му се водят два спортни Mercedes-Benz - седан S63 AMG и кросоувър GLE 63 AMG.

Една от най-интересните коли обаче принадлежи на министъра на природните ресурси и екологията Александра Козлова, която притежава Dodge Challenger. А нейният колела Денис Мантуров, който ръководи Министерството на промишлеността и търговията, е собственик на Tesla Model X 100D (на снимката), както и на Lada Vesta.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките милионери ще трябва да ходят на пазар до Китай или Турция, или Мексико, или Саудитска Арабия, или Дубай, или Кувейт, или Туркменистан, или Азербайджан,или Сингапур, или Малайзия, или Израел... Европа и САЩ ще спрат ли да износа на автомобили към Азия, за да се пребори с лошия чичко Путин или ще го играем на дребно докато не разкараме Зеленски от уравнението?
3
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напишете нашите 240 крадци какви карат , както и измислените ни министри барабар с канадското недоразумение!
2
8
 
23
 
! Отговори
Фактите преди 2 години
Скоро пеш ще ходят, ако въобще останат биви.
1
33
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карат си руски коли. Не можете да ги хванете на тясно.