Какви коли карат Путин и министрите му?

Президентът разполага с „Лада Нива“
17 апр 2022 16:15, Нели Христова
55
Какви коли карат Путин и министрите му?
Снимка: БГНЕС

Почти всички чуждестранни автомобилни компании, с изключение на китайските, прекратиха дейността си в Русия заради нападението на Украйна. И така населението на страна остана без възможност за покупка на нови чуждестранни автомобили. Мярката ще засегне и управляващия елит, така че е интересно да се разбере с какви превозни средства разполагат в момента ръководителите на страната.

Данните са предоставени от данъчните декларации за 2021 г., като в тях са посочени най-различни автомобили - от класики от времето на СССР до съвременни електромобили като Tesla Model X, например, пишат от Automedia.

Руският президент Владимир Путин, който в момента е най-мразеният човек на планетата, разполага „Лада Нива“, два съветски автомобила ГАЗ-М21 „Волга“ и туристическо ремарке „Скиф“.

Премиерът на Русия – Михаил Мишустин, е декларирал само едно превозно средство и това е кросоувър Ford Kuga. В същото време заместник-председателя на Съвета за безопасност Дмитрий Медведев разполага с ГАЗ-20 „Победа“ и ГАЗ-21 „Волга“ (на снимката), а съпругата му Светлана е собственик на VW Golf.

Министърът на финансите Антон Силуанов притежава ГАЗ-69, ВАЗ-21011 и BMW X6, а също така мотоциклети BMW, Harley-Davidson и руски „Урал“. Министърът на транспорта Виталий Соловьов е собственик на BMW X5 и Bentley Continental GT, докато на името на жена му се водят два спортни Mercedes-Benz - седан S63 AMG и кросоувър GLE 63 AMG.

Една от най-интересните коли обаче принадлежи на министъра на природните ресурси и екологията Александра Козлова, която притежава Dodge Challenger. А нейният колела Денис Мантуров, който ръководи Министерството на промишлеността и търговията, е собственик на Tesla Model X 100D (на снимката), както и на Lada Vesta.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешно ,то ако питаш и руските олигарси ,са декларирали, че имат Лади ,даже може и пеша да ходят на работа като просто Киро
23
17
 
42
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Путин е най-мразеното същество не само на планетата, ами и в цялата галактика.
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм, че Путин кара Лада. Даже вчера го видях на бензиностанцията
21
4
 
25
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
И най-мразеният българин Бай Тошо се возеше на времето на съветска кола "Чайка".
20
6
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Какъв е тоя въпрос сега? Само лади и москвичи, много ясно. Аз като бях в Москва, около червения площад само такива имаше, една западна трошка не видях. И паркинга на техния парламент беше така, там се виждаше някоя заблудена Волга и така.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътин е пропуснал да добави в декларацията "и една държава s 145 miliona podanici".
18
26
 
16
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
Как пък разбраха кой бил най-мразения човек на планетата? Защо пък да не е бай дън например? Жалки опити за формиране на мнение. Това, че някой е с деменция значи, че той забравя, а не всички останали сме забравили от къде тръгнаха нещата! Кой свали законното правителство и го подмени с послушковци като нашите? А тия послушковци кого слушаха? Защо сега се дистанцират от резултата? Да не би аз да съм ги управлявал - "успехите" са си тяхно дело!
17
4
 
11
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 2 години
Тъй кат гледам не излиза от лада негофта маа.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без "място за пушене"..ХА ХА ХА ХА
15
3
 
11
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Катафалка
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пригодени и за подводници! Само такива! И без пепелници в тях...
13
3
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Кожара === Със самолети пътуват богатите. Обикновените колхозници използват влакове. Гледах една много яка комедия, където пътуваха почти през цяла Русия един екип за да снимат филм. Пътят продължи над седмица и през това време не спряха да пият и да вършат простотии :)))
12
7
 
7
 
! Отговори
Кожара преди 2 години
Какви коли трябва да карат министрите на най-голямата държава ? По скоро самолети трябва като се има в предвид разстоянията в Русия
11
11
 
25
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
защо да не карат бе г.алфон?имат карат!! българина е т*ъп , завистлив и в много случаи - беден!
10
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не кара кола понеже е президент и го карат.Същото е полжжението и при американския президент.
9
4
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Анонимен === Е да беше прочел статията докрай, а илитератче? :))) A този Dodge Challenger изобщо не е интересна кола. Чисто нов на 0 километра струва 100 000 лева. Бентлито на онзи другия съветски крадец е далеч по-скъпа и престижна кола :))) И само да попитам списвача на статията. Сега на снимката Тесла ли гледаме или Волга :))))) Ахахахахахаха, че като гледам дебелината на вратата сигурно е по-добре брониран от танк тоя явтомобил
8
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за толкова години, нищо съществено не направиха тия руснаци, почти всичко внасят!бензиностанция с ракети!!!!
7
22
 
16
 
! Отговори
Prokurora преди 2 години
А украинските бежанци какви коли карат? В самолета до мен украинец с Ролекс, чакаше го Инфинити, чанта през рамо Луи Витон
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа и САЩ трябва да схрат износа на автомобили за Азия веднага! Това са си нашите БМВ-та от къдя на къдя, лошите азиатци ще разрешават на Русия да купуват стока от тях?
5
8
 
13
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
Е па българинот кара 10-15 годишни западни таралясници ! Втора,трета,четвърта употреба като жена му и е щаслиф !