Европейската дипломация: Намираме се на ръба на тотална война

"Ако това не е военна ситуация, не знам как бихте го нарекли"
24 сеп 2024 08:40, Елка Василева
49
Европейската дипломация: Намираме се на ръба на тотална война
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел предупреди, че конфликтът между Израел и ливанската групировка "Хизбула" заплашва да доведе до "тотална война" в Близкия изток, предаде Франс прес.

Още по темата
"Мога да кажа, че сме почти на ръба на тотална война", заяви дипломатът преди срещата на страните от Г7 снощи в навечерието на откриването на "седмицата на високо равнище" в рамките на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

"Тази ситуация е изключително опасна и тревожна. Мога да да кажа, че сме почти в пълномащабна война", каза пред репортери Борел, цитиран от Ройтерс. "Ако това не е военна ситуация, не знам как бихте го нарекли", добави той, имайки предвид растящия брой цивилни жертви и интензивността на военните удари.

Борел отбеляза, че усилията за понижаване на напрежението продължават, но най-големите страхове на Европа от разрастване на конфликта се превръщат в реалност.

Той каза, че цивилното население плаща висока цена и трябва да се положат всички дипломатически усилия, за да се предотврати пълномащабна война.

"Тук в Ню Йорк е моментът да направим това. Всеки трябва да вложи всичко, на което е способен, за пресичането на този път, който води към война“, призова Борел.

Според ливанските власти масираните израелски удари срещу "Хизбула" вчера са причинили смъртта на най-малко 492 души в Ливан, включително 35 деца.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от Близък Изток
Египет се страхува от сеобхватна регионална война
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
С малката разлика, преди 3 дни
До 38. Когато си дърта пенсия, свикнала цял живот да получава хилядарки за нищоправене, да живее на кетъринг в Брюксел и се надяваш да продължиш с тоя начин живот като вкараш цял континент във война. . . , че българските пенсионери са изключението, което винаги го има! Днес гледам един дядо търси нещо в кофите за ЗАБРАНЕНА ДУМА и го питам, а той вика за хляб и му купих един хляб от Била и ми стана неудобно от благодарностите. Та това беше в днес за деня! Да прав си номер 38!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дърт п.ърцулник на 80 години и пенция влачи и заплата влачи :)))
44
0
 
2
 
! Отговори
Дръ преди 3 дни
Тият вещер на въже то!
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
всички искат война в близкия изток, арабите искат да ликвидират израел а останалите не искат арабите да имат пълна власт там, така че война ще има още много години
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пука му на Борел дали ще има война. Той е на 77 години и си е изживял живота.
41
1
 
5
 
! Отговори
Те преди 3 дни
ЕС дори неса наложили санкции и оръжейно вето на касапите еврей.
40
1
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 3 дни
Която европейските лидери и дипломати предизвикаха.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Забелязвате ли как ни натрисат все по-дърти и по-дърти? Та те са били възрастни хора още по втората световна. Родили са се в началото на миналия век и връстници с Леонардо да Винчи. А знаят как трябва да живеем или да умрем.
38
1
 
13
 
! Отговори
Когато си дърта преди 3 дни
пенсия, свикнала цял живот да получава хилядарки за нищоправене, да живее на кетъринг в Брюксел и се надяваш да продължиш с тоя начин живот като вкараш цял континент във война.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Това деде....Управляват ни едни древни старци. На такава възраст трябва отдавна да са пенсионери. Биологичната възраст не познава кариери и прочие. Изключение е ако мозъкът още бачка.
36
3
 
19
 
! Отговори
Adventureb4dementia преди 3 дни
Шизофрения от висша степен. Разрешете ударите дълбоко в Руска територия, после На прага на война сме. Ами да, сте. А и ние покрай вас.
35
4
 
10
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 дни
Малиии нови бежанци това ги притеснява !Европа е в ***,доизрасходва запасите си и след 2 години тотално ще е зависима от Русия за ресурси и от технологий от Китай!Райската градина на Борел се мести на друго място!
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Щом е демократично може.
33
4
 
24
 
! Отговори
Има ли такава изобщо преди 3 дни
Европейската дипломация? Европейско лицемерие, да има такова, даже в изобилие!
32
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Нещо санкции за Израел? Избиха повече деца за един ден отколкото са общите жертви в Украйна за три години, но чифутосаксонците мълчат като бити Г-ве. Да ви имам стандартите и ценностите.
31
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ще си направят нови деца и да се надяваме да си вземат поука арапите. Ей Пак се активизираха рашистан- ските NPC -та и ботове, луд умора няма. Абе направете си група на чат някъде и там си наливайте опорките.
30
5
 
12
 
! Отговори
Борел само гледа преди 3 дни
Задкулисието започва да излиза явно на сцена! ЕС е британски проект, затварят го... Израел също е британски проект, а САЩ все още е колония на ингилизите. Ето защо на израелтяните не обещават британска военна подкрепа, а военна помощ от САЩ, кораби и самальоти, който ще се задействат при следващата атака на Хизбула с/у ЦАХАЛ. Обаче на ЦАХАЛя им липсва пехота, а това с кораби и самолетчета не може да се замени, ерго и този оркет на бритите у скоро време ще се затвори
29
5
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 3 дни
НАТООВЦЕ , СПРЕТЕ ОРЪЖИЕТО ЗА ИЗРАЕЛ И ОСТАТЪЧНАТА ФАШИСТКА У-КРАЙНА , И ВАШИТЕ ВОЙНИ ЩЕ СПРАТ
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Анти-ЕС /25/, над 3 500 души бяха ранени и убити от експлозии на пейджъри, лаптопи, домофони и други битови уреди на 17-18 септември 2024 г. Израел демонстрира пред целия свят един нов/друг вид война, от която не можеш да се скриеш. Тя ще се взриви в ръцете ти.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ама за какво са всички тези войни?Еми за да има страх и да се продават железата на оръжейната мафия.Две години давахме пари за ваксини на бялата мафия,сега на оръжейната.