За първи път: Ракета на Хизбула достигна Тел Авив

Тя е била свалена
25 сеп 2024 11:41, Нели Христова
71
За първи път: Ракета на Хизбула достигна Тел Авив
Снимка: Pixabay/nemo88

За първи път балистична ракета изстреляна от Хизбула, е достигнала района на Тел Авив. Това съобщи говорител на израелската армия пред информационна агенция AFP. 

Ливанската въоръжена групировка твърди, че е атакувала централата на израелското разузнаване, която се намира близо до Тел Авив. Ракетата е била прихваната от Израел, който не съобщава за жертви и ранени.

Тел Авив и кварталите около града са най-населената градска зона на Израел.

Израелските военни също така съобщиха, че са унищожили пусковата установка, от която е била изстреляна ракетата, близо до Нафакие в Ливан. Те също така добавят, че са ударили редица други цели на Хизбула, като твърдят, че целите са били военна инфраструктура, складове за оръжия и ракетни установки.

В изявление Хизбула каза, че е изстреляла балистична ракета към Тел Авив в 6:30 сутринта днес - в подкрепа на "храбрата и почтена съпротива" на палестинците в Ивицата Газа и "в защита на Ливан и неговия народ".

Говорителят каза, че те са атакували централата на израелската разузнавателна агенция Мосад, твърдейки, че тя е "отговорна за убийството на лидери и взривяването на пейджъри и безжични устройства".

Израел е обвинен за атаките, които започнаха боевете миналата седмица, но не е поел отговорност за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от Близък Изток
Талибаните наложиха ограничения върху ТВ програмите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 8 часа
Не знам но гледах клипна който нетаняху се обърна гневно към путин и каза; ние няма да те забравим;.Според ме това послание означава че мосад ще се заеме да отърве руснаците и света от путин.А те винаги спазват обещанията си
36
10
 
5
 
! Отговори
Българинъ преди 2 дни
"Израел е обвинен за атаките, които започнаха боевете миналата седмица" Ислямистка лъжа, преписана от невежата пропаганда на терора. Фактите: На 8/10 Израел бе непровокирано нападнат от Ливан, чрез Хизбалла в знак на солидарност с непровокираната атака над Израел предния ден от Газа чрез Хамас и Ислямски Джихад. Оттогава ядат заслужен и непропорционален бой. Срам за манипулативните статии, криещи факти и пласиращи ислямиски неративи, лъжи и пропаганда! Гордо до Израел!
35
6
 
3
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 дни
Към # 33 не само ще оцелее в късо, средно и дългосрочен план както досега ами и ще постави терористичните арабски държави ливан, сирия ,иран и палестинците където им е мястото: в каменната ера.....
34
5
 
4
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 дни
Е и какво се разбра от цялата работа, че хизбула изстреляли ракета ,която едва се добрала до Тел Авив, израелците я свалили без никакви щети и им унищожили установката откъдето е изстреляна. Като допълнение им унищожили още сума ти други цели. Браво на " храбрите" терористи....... лечението върви с пълна сила...
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Израел има 9 милиона души население, от които 2 милиона араби и 7 милиона евреи обкръжени от арабски държави с половин милиард население не го виждам Израел да оцелее в дългосрочен план
32
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
По принцип подкрепящите фашизма в русия и иран не са българи
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
По принцип ислямофилите не са българи!
30
4
 
6
 
! Отговори
Войводата преди 2 дни
1. Представяте ли си скоро да им дадат яки ракети с примамки2. И сградите не целите а избрани апартаменти почнат да ги целят3. Според това ще стане. Каквото повикало такова се обадило
29
5
 
11
 
! Отговори
Войводата преди 2 дни
1. Какви ли ракета ще достигнат там ако със САЩ се случи нещо2. Бившият Израел много се фали ама 3. Моята теория че ако САЩ закъсат бившия Израел ще страда 4. Май си заслужават съдбата
28
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
САЩ отстоява свободата и справедливостта по света. САЩ ще смачкат всички фашистки отпадъци по света както го е правил винаги и ще ни отърве от кремълската и ислямофашистката тирания!
27
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Евреите и Християните имат един и същи Бог!
26
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Израел е от малкото държави по света, който имат морал и смелост да се опълчат на ислямофашистката наглост! Само Израел има мъжество да се опълчи срещу агресора Иран! Слава на Израел прочиства земята то злото!
25
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
русия и иран не са държави. русия и иран са терористични организации!!
24
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
САЩ - Страж на Мира! Без САЩ света ще се напълни с терористични държави като русия и иран!
23
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Израел направи хамас на мас! Хизбола ще го заболи гъ за! хихихи
22
12
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 2 дни
Сър, Вие грешите. Това, което свързва българските християни с еврейския народ е нашият общ баща -бог Йехова. Явно вие сте атеист или друговерец, за да не знаете това. бг.
21
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Враговете на Израел са врагове и на България!
20
14
 
13
 
! Отговори
бачкатор преди 2 дни
Хамас изядоха дебелия.... сега идва ред на Хизбула. Ще има яко шамарене на чалмосаните. Ислямистките *** ще квичундрят в коментарите както квичундреха при шамаренето на хамасягите.
19
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нормалните българи не са с иран!
18
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На никой нopмален българин не му пука нито за евреи, нито за араби. И едните и другите са някви семити. Да ми пробутвате, че едва ли не българите са с Израел, това или не е истиина което го говорите, или българите много са изпpocтяли.