Чуков: Нетаняху започва да прилича на Зеленски

Доналд Тръмп не е удобен за Техеран
25 сеп 2024 12:25, Инна Ангелова
50

Напрежението в Близкия изток расте. Хиляди ливанци бягат от южната част на страната заради израелските удари. През последните две денонощия при интензивен израелски обстрел в Ливан са загинали 560 души. Израел обяви, че цели да премахне заплахата от "Хизбула".

В студиото на “България сутрин” международната обстановка коментира Боян Чуков. По думите му зад всички тези сили и тази обстановка има интереси на глобални и религиозни фактори.

“Всеки от тях играе своята собствена игра", коментира анализаторът.

Чуков открои три причини Бенямин Нетаняху да се активизира в северна посока или по-конкретно - да атакува Южен Ливан.

"Първо - икономическото положение в Израел се влошава. Той трябва да реши проблема с "Хизбула", за да се върнат хората в тази част на Израел. Второ - използва междувластието в САЩ. От октомври 2023 г. не е имало заседание на правителството, ръководено от Джо Байдън. Тези дни имаше такова заседание - на Байдън му бяха дали някаква хартийка, а всъщност заседанието води Джил Байдън. Има битка на втория етаж между кадрите на дълбоката държава, но имаме и намесата на Пентагона. Израел използва този момент на междувластие. Нетаняху започва да прилича много на Зеленски", анализира Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Кой какво търси в навечерието на изборите в САЩ?

"Да, Иран подкрепя "Хизбула" и "Хамас" на приказки. Иран изтърпя страшни шамари. В момента Иран подкрепя демократите, защото Тръмп не е удобен на Техеран. Когато питаха Владимир Путин за кого е в изборите в Америка, той каза, че подкрепя Камала Харис. Всички го приеха като подигравка. Ако се върнем назад ще видим, че Зеленски стана президент по времето на Доналд Тръмп. Украйна беше въоръжена по времето на Доналд Тръмп", изтъкна той.

Кога ще се реши конфликтът в Близкия изток?

"Датата е много важна за изборите в САЩ, защото включително китайците предпочитат да останат демократите на власт, където те имат стари връзки, където нямат никаква изгода да се появи Доналд Тръмп. Когато той стана президент, всички имаха невероятни очаквания, че той ще донесе много ползи за целия свят. Руското обществено мнение също се излъга. Тръмп не допринесе в полза на Китай. Американският президент не е фигурата, която може да обяви или да спре война", заключи Чуков.

Международният анализатор подчерта, че военният и атомният потенциал на САЩ не са същите. Американците не бързат.

“Иранският президент каза, че ще свалят оръжието, ако Израел свали своето. Техеран води секретни разговори с американците, демократите ги водят. Иран няма сметка в момента да не бъде избрана Камала Харис. Между "Хизбула" и Израел винаги публично могат да се водят преговори. "Хизбула" в момента не използва целия свой потенциал, разполага с над 15 000 ракети. Израелската армия не е в състояние да се бори на два фронта - има недостиг на танкове. Арсеналите на САЩ се изпразниха", обясни Чуков.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: УкрайнаНетаняхуСАЩ
Още от САЩ
Вучич: Светът е на ръба на ядрена катастрофа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Чичо Бляд преди 31 минути
Това недоразумение Чуков още ли шава.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
В "доМбас" ли бе? Кажи честно! Нищо чудно, че така смяташ. Пак е еврейска работа и войната в Украйна. Зеленски е евреин и още в началото подписа указ украинците евреи да не ги взимат за войници. Никакви руснаци не е избивала Украйна в Донбас. Всичко беше нагласена работа и Зеленски даже участва в тоя целия цирк, нищо че е от другия отбор уж.
39
2
 
2
 
! Отговори
Петър преди 2 часа
Украйна започна да избива Руснаци в Домбас и ,за това Русия нахлу в Украйна
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До АнонименТи първо прочети статията, тя е с конкретни имена на медии, хора, факти, събития и т.н.
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Анонимен 36: Скандално са на руска цица от край време., кокото да плямпаш за Мосад - да ти не фанат мерника. Ще си изядет тестикулите и ще пееш израелския химн...
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Украинския Мосад, "Как ЦРУ и Кирило Буданов създадоха нацисткия интернационал "Нация Европа" , https://skandalno.net
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тоя и да го обидиш му е малко, бой си требе!
34
4
 
0
 
! Отговори
ВъзмУтен преди 4 часа
Казвап се Чуков, но говориш на какво приличали другите?
33
2
 
4
 
! Отговори
Днес бг преди 4 часа
Редакцията, няма ли да блокирате психично болния от Севлиево?
32
4
 
4
 
! Отговори
uha преди 4 часа
Дъртото чукче на керпеде се прави. Хем лиже на Путин дъ-то, хем тъй има трин=буна и му плащат медиите. Ако беше у Раша - досега да е по Аркическите СИЗО-та. Да ги *** у молотите. Да одят да чукат камънье, а не да дрънкат путински простотии.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Чукундуров- помниш ли кой нахлу на 22 февруари в Украйна и продължава да избива и Руснаци/те са над 8 000 000 в Украйна/ и украинци, да краде деца, а помниш ли кой хвърли ракети- Хамас го нарече- БУРЯ АЛ АКСА и отвличат деца и възрастни и ги скриха в катакомбите- Чуков- тегли си един чук! Жертвите са много и Израел отвръща на удара!
30
5
 
5
 
! Отговори
Само преди 4 часа
Сърп и Чуков
29
7
 
7
 
! Отговори
. преди 4 часа
Простете но , до кога ДС кремьовски балалайки ще раздават оценки и ще съдят , до кога ще ни назидават и наставляват кое правило и кое нее , как да мислим и какво да говорим ?!?! Аре стига толкова !!!! Що се отнася до медии , няма да е зле да имат малко хигиена и да спрат да се продават и срещу заплащане да изпълняват всезъзможни услуги в това число и характерните за едни други професии.......
28
1
 
3
 
! Отговори
Че го поемем яко. преди 4 часа
Скоро ще заапем дръвчето
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Зашо ли?!
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Чуков каза на 22 февруари 2022,че Украйна може да издържи седмица-две.
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Язък, че брат му е толкова начетен и интелигентен. От тоя нищо не става.
24
8
 
4
 
! Отговори
Войводата преди 5 часа
1. Тук много смели агенти на мосад 2. Не харесвате моето мнение? Харесвате бившия Израел да бомбардира 3 етаж апартамента вляво на 5 етажна кооперация?3. Със САЩ ще се случи нещо4. Ша въ хвана после. Как сте с лицевите?
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Ще дойде ден,когато минаретата на Кремъл ще рухнат със страшна сила върху мумията на рептила Ленин и това сатанинско сборище ,наречено Расийска Федерация да се затрие от лицето на Земята, ведно с Антихриста Путин!
22
6
 
14
 
! Отговори
Ельоменат преди 5 часа
Ако искаш да играеш тото питаш този дс агент за числа и пускаш останалите.До сега този доносник не е познал нищо.