Да се качиш на гърба на Новак Джокович не те прави по-висок от него

Как една песен измести благотворителния мач между Гришо и Ноле
Обновена: 18 сеп 2024 14:11 | 18 сеп 2024 14:01, Александър Попов
245
Да се качиш на гърба на Новак Джокович не те прави по-висок от него
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров и Новак Джокович изиграха благотворителен мач. Гледан от 12 500 души на живо и десетки хиляди пред телевизорите, защото билетите свършиха за няколко минути. Събрани са пари, които ще отидат за благотворителност...

Нищо от това обаче няма значение. Има значение, че диджеят не пуснал песента "Луда по тебе", която някога изпя Камелия. Един вид DJ Marten зачеркнал чалгата. От видеото няма как да се разбере дали не иска или просто няма песента в сета си. То и няма особено значение, важното е, че и той се е качил на гърба на Джокович и жъне неочаквана слава. Сега мълчи, но вероятно ще поддържа огъня с интервюта през следващите няколко дни, когато този случай вече няма да бъде интересен за никого.

Всъщност Мартен Роберто даде тласък на "цвета на нацията" да се завърне подобаващо в социалните мрежи и да клейми всеки, който не спазва "правилната" музикална линия. Сами признават - диджеят им оправил деня. Оправил им е деня и им е дал чудесна възможност да се качат на гърба на някой си Новак, див балкански субект, който не може да им стъпи на малкия пръст.

Още по темата
Един зелен активист натрака на клавиатурата невиждано досега клише - не всички големи спортисти били и големи хора. И по начина на забавлението им това си личало. Поредният ерудит, който съди по музикалния вкус. Той явно не знае, че тази песен си е сръбска (Luda za tobom на Лепа Брена), а Джокович си харесва страната и винаги го изтъква. Или по-скоро го знае и го дразни. Патриотизмът е нещо лошо, налаганите идеологии хич не го харесват, а последователите й веднага лепят етикети и слагат знак на равенство между "националист" и "фашист". Та преведено - Джокович е голям спортист, но и обикновен сръбски чалгар, на всичкото отгоре и антиваксър.  

Диджеят по принцип си има собствен почерк за музика и я пуска по негово усмотрение пред съмишленици. Те, ако имат желания - поръчват и плащат. В случая това събитие не се случва в нощен клуб и диджеят, който е нает, би трябвало да удовлетвори желанието на неслучайния си гост. Без да му плащат. Независимо дали му харесва песента, ей така, от уважение. Защото Ноле е най-титулованият в тениса, защото е подкрепил кауза, която ще подпомогне нуждаещи се в България, защото е показал уважение към Григор Димитров. Ако толкова не може да претръпне от песента и неговите принципи му крещят "Не" - най-лесният и честен начин е да не застанеш пред пулта. Така ще загубиш пари и ден-два популярност, но ще останеш принципен. Сега е едно голямо нищо.

Социалните мрежи дадоха възможност всеки да "окряква" като последна инстанция. Има обаче едно погрешно схващане - че това ще те направи по-значим. Ще станеш с метър по-висок от Джокович. Не, на Новак едва ли му пука за диджея, камо ли за някой, който се мисли за велик естет и извън семейния му кръг.

"Сръбският антиваксър пак бил проявил простащина. Поздравления за Marten Roberto, че не е пуснал мазната чалга, която балканеца е поръчал. Трябваше и микрофона да му спре", написа и Бебо Халваджиян. Едва ли ще бъде толкова краен, ако трябва да коментира например биографията на Маги Халваджиян и дали би му спрял камерата, докато е снимал чалга клипове.

И докато върви възхвала за смелостта на Мартен (дано не се сърди, че е изписан на български), аниматорът Тео Ушев е направил още по-велико откритие за чалгата. Тя е манифест на корупцията, крепежът на антихуманните режими.

"Моралното разложение на една нация върви ръка за ръка с лошия вкус. Винаги! Чалгата не е музика - чалгата е манифест на корупцията, страха, подкрепата за антихуманни режими, дискриминацията на малцинствата, арогантността, насилието, расизма, вярата в конспиративните теории, в крайна сметка - глупостта!", написа той.

Трудно може да се коментира връзката между музика и режими, още по-трудно разбираемо е как чалгата дискриминира малцинствата, особено едно от тях. Ясно е само, че сме нация с лош вкус. Като изключим едно политическо малцинство, което е "цветът на нацията". Този "цвят" припозна Азис за свое знаме преди няколко години, но Камелия няма как да има този шанс. Това е същият "цвят", който обясняваше на "ганьовците", че нямат право на мнение за Ед Шийрън и Андреа Бочели, защото те са постигнали много. Е, той Джокович не е постигнал нищо...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Звезди
Ромео Бекъм заби инфлуенсър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
1
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ преди 1 ден
ГРОЗОТИЯТА е част от червената идея първоначално наречена КОМУНИЗЪМ а сега марксизъм и соросоидщина олицетворена от ГЪРБАВОТО МУТИРАЛО НЕПОНОСИМО ЗА ГЛЕДАНЕ НА ВЪНШЕН ВИД КВАЗИМОДО..............ЧЕРВЕНИТЕ се превеждат като ЛЪЖЦИТЕ от тип Буратино и Пинокио то ест НЕ СПИРАТ ДА ВИ ЛЪЖАТ Маркс и СОРОС и сие.......ЧЕРВЕНИТЕ само ЗООФИЛСКИ СЕКС с възможно най-грозните КУЧЕТА от кучкарника практикуват и НЕЖЕЛАЯТ красив Мъж или Красива ЖЕНА жалките ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ и все сте БЕЗ ПАРИ зарад Маркс и Сорос
132
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Оказа се ,че обикновеният българин обича родното повече от списвачи ,които като ДЖ -я си търсят"слава" по техни интерпретации, но по- вероятно лична изгода с подобни писания !!Поклон пред спортиста Джокович ,когото повечето българи обичаме ,защото показа на аристократите от Запада ,че можем да им отнеме титлите в техния спорт и в същото време уважаваме позицията на ДЖ -я за проявеното достойнство , защото не сме чули Димитров като ходи в Сърбия да иска да му пият "Питат ли ме дей зората"
131
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Новак показа широко сърце и му се разсмя на диджейчето кирливо татуирано и си я запя сам, а после дойде Камелия да му пее на живо на метър от него в клуба.
130
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"Поздравления за Marten Roberto, че не е пуснал мазната чалга, която балканеца е поръчал. Трябваше и микрофона да му спре", написа и Бебо Халваджиян"Абе този Бебо, да не е брат на Магърдич Халваджиян който бълва само простащини в национален ефир?
129
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Коя фирма е организатор?Как може такава излагация?!Ще си променят програмата с песните и озвучаването щом беше една молба гост от такъв ранг и съседна на нас държава.Може ли такава грозна постъпка
128
5
 
2
 
! Отговори
до 130 преди 1 ден
Ти висшо същество ли си? Впрочем как върви контранаступа? Върнахте ли вече Курск?
127
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
до 129 Този скаааапаняк диджея българин ли е? И с такова име. Срам и позор!
126
6
 
1
 
! Отговори
КВАЗИМОДКИ преди 1 ден
ГЪРБАВАТА КУЧКАРКА Бриджит Бардо от НАЙ-КРАСИВАТА ЖЕНА В СВЕТА се превъплати в НАЙ-ГРОЗНАТА ЖЕНА В СВЕТА и си има за наследничка манекенката германка Клаудия Шифър превъплатила се също от най-красивата в най-грозната..........Според ЖЪЛТАТА ЗАПАДНА преса грозотията германката Клаудия Шифър някога НАЙ-КРАСИВАТА се БАРИКАДИРАЛА и ОКОПАЛА да живее САМА в КЪЩИ от панически СТРАХ ДА СЕ ПОКАЗВА ПРЕД ХОРАТА
125
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Отвратителна постъпка на диджея.Не той беше важен гост,не заради него бяха дошли хората и не е той този който изобщо имаше някакво значение тази вечер.Така или иначе човека го помоли и сам си я изпя заедно с публиката,заедно с българите които бяха там в залата.А това момче едва ли някой ще иска да чуе за него повече .Ще има да учи обноски ,уроци в живота да пада,да става .Показа ,че е доста низшо същество,още повече не е готов за голямата сцена с големите звезди!
124
2
 
1
 
! Отговори
до 126 преди 1 ден
Даа, голям пазарлък падна. Трябваше да опита с една секунда, може би нашият щеше да поддаде и да му пусне песента за една секунда.
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
до 104 Лепа Брена била югославянка? Това е все едно да кажеш че Зеленски е от СССР. Босненка е Лепа Брена, но не и сръбкиня, мозък дето един тук се изцепи че била сръбкиня.
122
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Света знае кой е Новак, кой е Тръмп и Мъск. Но няма хабер от диЖея мартен или бебо, татковото, от който не зависи нищо и никой няма да знае никога. Защото единственото, на което се надяват в да ги чуе някой, че да наплюли Новак.
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
до 124 Какво е гледал като теле Джоко ве? Каза му на диджея...Хайде поне 30 селкунди я пусни. После разбра че няма да я пусне и с умсивка му каза да я пусне за 10 секунди и накрая му каза поне за 3 секунди и я запя сам. Като теле гледа баща ти и ти.
120
5
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 ден
БТВ се изхвърлиха с рекламата за невиждано шоу.То наистина беше такова-безлично,безинтересно,с нищо не личеше че става дума за благотворителност.Журналистите умеят да се подмазват-никой не зададе въпрос на сърбина:Как се е чувствал,когато баща му руга Григор,че ги заразил с Ковид?Спомняте си,когато не го пуснаха в Австралия да играе журналистчето от БТВ като куче седеше пред ресторанта на родителите му.Много се умиляват като каже Гришо"гордея се че съм българин".
119
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Аз пък много се забавляваха как диджеят унизи сръбската плескавица, а оня гледаше като теле. Хахахаххаха Имало и достойни българи, браво!
118
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ако искаше Джокович да му пусне Лунната соната на Бетовен, татуирания скаааапаняк пак щеше да му откаже защото е скаран с класическата музика.
117
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тоя татуиран скааапаняк диджея с кеф исках да му разбия мутрата като отказа на Джокович да му пусне песента усмихвайки се нагло.
116
2
 
2
 
! Отговори
до 120 преди 1 ден
Добре вее, саше, не се ядосвай! Хаахаххахах
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
до 106 Какво все едно Федерер да искал да слуша Азис ве, ***? Джокович искаше сръбската оригинална песен кавър на Камелия. Все едно Федерер да иска швейцарска швейцарска фолклорна песен. Разбра ли ве, маааалоумник?
114
5
 
6
 
! Отговори
Ноле Дъ Четник преди 1 ден
Нолето е като всички балканци.Голям патриот, голямо нещо ! Само че у кръчмата..В живота извън кръчмата си гледа децата и жената на френската ривиера и си гука с принца на Монако