Да се качиш на гърба на Новак Джокович не те прави по-висок от него

Как една песен измести благотворителния мач между Гришо и Ноле
Обновена: 18 сеп 2024 14:11 | 18 сеп 2024 14:01, Александър Попов
245
Да се качиш на гърба на Новак Джокович не те прави по-висок от него
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров и Новак Джокович изиграха благотворителен мач. Гледан от 12 500 души на живо и десетки хиляди пред телевизорите, защото билетите свършиха за няколко минути. Събрани са пари, които ще отидат за благотворителност...

Нищо от това обаче няма значение. Има значение, че диджеят не пуснал песента "Луда по тебе", която някога изпя Камелия. Един вид DJ Marten зачеркнал чалгата. От видеото няма как да се разбере дали не иска или просто няма песента в сета си. То и няма особено значение, важното е, че и той се е качил на гърба на Джокович и жъне неочаквана слава. Сега мълчи, но вероятно ще поддържа огъня с интервюта през следващите няколко дни, когато този случай вече няма да бъде интересен за никого.

Всъщност Мартен Роберто даде тласък на "цвета на нацията" да се завърне подобаващо в социалните мрежи и да клейми всеки, който не спазва "правилната" музикална линия. Сами признават - диджеят им оправил деня. Оправил им е деня и им е дал чудесна възможност да се качат на гърба на някой си Новак, див балкански субект, който не може да им стъпи на малкия пръст.

Още по темата
Един зелен активист натрака на клавиатурата невиждано досега клише - не всички големи спортисти били и големи хора. И по начина на забавлението им това си личало. Поредният ерудит, който съди по музикалния вкус. Той явно не знае, че тази песен си е сръбска (Luda za tobom на Лепа Брена), а Джокович си харесва страната и винаги го изтъква. Или по-скоро го знае и го дразни. Патриотизмът е нещо лошо, налаганите идеологии хич не го харесват, а последователите й веднага лепят етикети и слагат знак на равенство между "националист" и "фашист". Та преведено - Джокович е голям спортист, но и обикновен сръбски чалгар, на всичкото отгоре и антиваксър.  

Диджеят по принцип си има собствен почерк за музика и я пуска по негово усмотрение пред съмишленици. Те, ако имат желания - поръчват и плащат. В случая това събитие не се случва в нощен клуб и диджеят, който е нает, би трябвало да удовлетвори желанието на неслучайния си гост. Без да му плащат. Независимо дали му харесва песента, ей така, от уважение. Защото Ноле е най-титулованият в тениса, защото е подкрепил кауза, която ще подпомогне нуждаещи се в България, защото е показал уважение към Григор Димитров. Ако толкова не може да претръпне от песента и неговите принципи му крещят "Не" - най-лесният и честен начин е да не застанеш пред пулта. Така ще загубиш пари и ден-два популярност, но ще останеш принципен. Сега е едно голямо нищо.

Социалните мрежи дадоха възможност всеки да "окряква" като последна инстанция. Има обаче едно погрешно схващане - че това ще те направи по-значим. Ще станеш с метър по-висок от Джокович. Не, на Новак едва ли му пука за диджея, камо ли за някой, който се мисли за велик естет и извън семейния му кръг.

"Сръбският антиваксър пак бил проявил простащина. Поздравления за Marten Roberto, че не е пуснал мазната чалга, която балканеца е поръчал. Трябваше и микрофона да му спре", написа и Бебо Халваджиян. Едва ли ще бъде толкова краен, ако трябва да коментира например биографията на Маги Халваджиян и дали би му спрял камерата, докато е снимал чалга клипове.

И докато върви възхвала за смелостта на Мартен (дано не се сърди, че е изписан на български), аниматорът Тео Ушев е направил още по-велико откритие за чалгата. Тя е манифест на корупцията, крепежът на антихуманните режими.

"Моралното разложение на една нация върви ръка за ръка с лошия вкус. Винаги! Чалгата не е музика - чалгата е манифест на корупцията, страха, подкрепата за антихуманни режими, дискриминацията на малцинствата, арогантността, насилието, расизма, вярата в конспиративните теории, в крайна сметка - глупостта!", написа той.

Трудно може да се коментира връзката между музика и режими, още по-трудно разбираемо е как чалгата дискриминира малцинствата, особено едно от тях. Ясно е само, че сме нация с лош вкус. Като изключим едно политическо малцинство, което е "цветът на нацията". Този "цвят" припозна Азис за свое знаме преди няколко години, но Камелия няма как да има този шанс. Това е същият "цвят", който обясняваше на "ганьовците", че нямат право на мнение за Ед Шийрън и Андреа Бочели, защото те са постигнали много. Е, той Джокович не е постигнал нищо...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Звезди
Ромео Бекъм заби инфлуенсър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Величие Победа. Свободен глас в Ютуб
152
7
 
3
 
! Отговори
ПОУМНЯВАНЕ СЕГА преди 1 ден
НАЙ-ГРОЗНАТА ЖЕНА в целият свят германката Клаудия Шифър наследила на този престол французойката Бреджит Бардо беше съпруга на ХАРИ ПОТЪР демек ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ ИЛИЗЮНИСТ правещ ФОКУСИ казващ се ДЕЙВИД КОПЪРФИЛД...........КРАСОТА Е КОНСПИРАЦИЯ......ГРОЗОТИЯТА Е КОНСПИРАЦИЯ........ТОВА Е ИСТИНСКИЯТ СВЯТ на НЕО от холивудският филм МАТРИЦАТА знаещ абсолютно всичко а баламити и будалите живеят в ЧЕРВЕНИ МАРКС тире СОРОС ЛЪЖИ и ИЗМАМА
151
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Хората кви проблеми имат хахаха.
150
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да си я пуска у тех. Евала на Мартен, истински либерал и евроатлантик.
149
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Е хуу де, голямо чудо. Джокович та Джокович. Няма песен, у тях да си я пускя ххехехехее сори мейт. В София чалгата няма място. Да се научи да слуша Моцарт
148
9
 
5
 
! Отговори
gogo преди 1 ден
браво за статията и прочита на събитията : )
147
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това не са фенове а *** глави първо. Второ голямо чудо че цъка тенис? Тенис? България умира. Не се кланяйте на идоли.
146
6
 
0
 
! Отговори
АЛЕН АЛЕ БЛУ преди 1 ден
Винаги съм бил ВЛЮБЕН в най-красивата ЖЕНА в целият свят кучкарката БРИДЖИТ БАРДО говори психологически АЛЕН ДЕЛОН и това че като дъртачка се превъплати в НАЙ-ГРОЗНАТА ЖЕНА В ЦЕЛИЯТ СВЯТ изобщо НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА и така си УМРЯ и добавя:"ВРАГЪТ на ФРАНЦИЯ да му мислят с Клаудия Шифър наследничката на нашата французойка".............РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕЗ МОЗЪКА
145
4
 
2
 
! Отговори
Козарчето Салил преди 1 ден
Ами така е от тея ракети имат само мазоли по ръцете , като професия ч.и..ид.ж.и.я ..... на батко тенисисчетата , добре че имат пари .... хахаххаха
144
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
до 147 Ми тези хиляди хора са там ИМЕННО там заради Джокович защото са му фенове някои, защото други го уважават и желанието на Джокович по никакъв начин няма да им повлияе негативно. Разбра ли ве, мозъъъък?
143
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
до 144 Какви принципи ве, мозък? Джокович да не иска чалга в дома на диджейчето скааапано? Залата да не е негова? Публиката да не е негова на тоя татуиран скааапаняк?
142
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ако дойде у нас да. Но ако ме накара да му я пускам пред хиляди хора няма да му я пусна
141
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Две разглезени тенесистчета милионери дошли да играят тенис и телетата да гледат отстрани и да блеят докато България умира заграбвана от мафиоти и посолства. Оправете си приоритетите. А ДЖ-я е едно някакъв филмар, хубава реклама му направихте и на него.
140
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
до 139 На теб ако ти дойде специален гост у вас който много уважаваш, а ти слушаш класическа музика или поп, или рап и той те помоли да му пуснеш любима негова чалга песен, няма ли да му изпълниш желанието? Кажи ми честно?
139
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Човека си има принципи. Голяма работа че някакъв милионер искал да му пуска чалга. Хахах, кой нормален човек го интересува? Окей добър е на.. тенис? И кво. Да не е Ахил от Троя?
138
2
 
1
 
! Отговори
Козарчето Салил преди 1 ден
Аз гледах Господин за един ден, и не мисля че съм си изгубил 2 часа от времето .....
137
3
 
3
 
! Отговори
ЕВати и статията преди 1 ден
Прости хора по цял ден се занимават с глупости. Комплексарчета.
136
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Татуирания наглец диджея осъзнава ли че хората дойдоха да гледат не нашия, а Джокович на живо и заради него се проведе това шоу и беше претъпкана залата? И накрая да не му уважи желанието. Мръъъсно скааапано татуирано нищожество.
135
2
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 1 ден
*** как нема да му пусне кючека бе? Това да не му е Бочели?!! Айде де.......... ами яката дупара що не я пусна? "7 - 8 и ще си паднала........ и това ми било меринджей срам!
134
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Аз едно нещо не мога да разбера. Дошлидвама мелионери за цъкат тенис и голямо чудо станало. 5 дена Джокович как слушалКамелия навсякъде. Никой нормален работещ човек не го интересува. Чалгата опростачва народа. Браво на Роберто!