Да се качиш на гърба на Новак Джокович не те прави по-висок от него

Как една песен измести благотворителния мач между Гришо и Ноле
Обновена: 18 сеп 2024 14:11 | 18 сеп 2024 14:01, Александър Попов
245
Да се качиш на гърба на Новак Джокович не те прави по-висок от него
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров и Новак Джокович изиграха благотворителен мач. Гледан от 12 500 души на живо и десетки хиляди пред телевизорите, защото билетите свършиха за няколко минути. Събрани са пари, които ще отидат за благотворителност...

Нищо от това обаче няма значение. Има значение, че диджеят не пуснал песента "Луда по тебе", която някога изпя Камелия. Един вид DJ Marten зачеркнал чалгата. От видеото няма как да се разбере дали не иска или просто няма песента в сета си. То и няма особено значение, важното е, че и той се е качил на гърба на Джокович и жъне неочаквана слава. Сега мълчи, но вероятно ще поддържа огъня с интервюта през следващите няколко дни, когато този случай вече няма да бъде интересен за никого.

Всъщност Мартен Роберто даде тласък на "цвета на нацията" да се завърне подобаващо в социалните мрежи и да клейми всеки, който не спазва "правилната" музикална линия. Сами признават - диджеят им оправил деня. Оправил им е деня и им е дал чудесна възможност да се качат на гърба на някой си Новак, див балкански субект, който не може да им стъпи на малкия пръст.

Още по темата
Един зелен активист натрака на клавиатурата невиждано досега клише - не всички големи спортисти били и големи хора. И по начина на забавлението им това си личало. Поредният ерудит, който съди по музикалния вкус. Той явно не знае, че тази песен си е сръбска (Luda za tobom на Лепа Брена), а Джокович си харесва страната и винаги го изтъква. Или по-скоро го знае и го дразни. Патриотизмът е нещо лошо, налаганите идеологии хич не го харесват, а последователите й веднага лепят етикети и слагат знак на равенство между "националист" и "фашист". Та преведено - Джокович е голям спортист, но и обикновен сръбски чалгар, на всичкото отгоре и антиваксър.  

Диджеят по принцип си има собствен почерк за музика и я пуска по негово усмотрение пред съмишленици. Те, ако имат желания - поръчват и плащат. В случая това събитие не се случва в нощен клуб и диджеят, който е нает, би трябвало да удовлетвори желанието на неслучайния си гост. Без да му плащат. Независимо дали му харесва песента, ей така, от уважение. Защото Ноле е най-титулованият в тениса, защото е подкрепил кауза, която ще подпомогне нуждаещи се в България, защото е показал уважение към Григор Димитров. Ако толкова не може да претръпне от песента и неговите принципи му крещят "Не" - най-лесният и честен начин е да не застанеш пред пулта. Така ще загубиш пари и ден-два популярност, но ще останеш принципен. Сега е едно голямо нищо.

Социалните мрежи дадоха възможност всеки да "окряква" като последна инстанция. Има обаче едно погрешно схващане - че това ще те направи по-значим. Ще станеш с метър по-висок от Джокович. Не, на Новак едва ли му пука за диджея, камо ли за някой, който се мисли за велик естет и извън семейния му кръг.

"Сръбският антиваксър пак бил проявил простащина. Поздравления за Marten Roberto, че не е пуснал мазната чалга, която балканеца е поръчал. Трябваше и микрофона да му спре", написа и Бебо Халваджиян. Едва ли ще бъде толкова краен, ако трябва да коментира например биографията на Маги Халваджиян и дали би му спрял камерата, докато е снимал чалга клипове.

И докато върви възхвала за смелостта на Мартен (дано не се сърди, че е изписан на български), аниматорът Тео Ушев е направил още по-велико откритие за чалгата. Тя е манифест на корупцията, крепежът на антихуманните режими.

"Моралното разложение на една нация върви ръка за ръка с лошия вкус. Винаги! Чалгата не е музика - чалгата е манифест на корупцията, страха, подкрепата за антихуманни режими, дискриминацията на малцинствата, арогантността, насилието, расизма, вярата в конспиративните теории, в крайна сметка - глупостта!", написа той.

Трудно може да се коментира връзката между музика и режими, още по-трудно разбираемо е как чалгата дискриминира малцинствата, особено едно от тях. Ясно е само, че сме нация с лош вкус. Като изключим едно политическо малцинство, което е "цветът на нацията". Този "цвят" припозна Азис за свое знаме преди няколко години, но Камелия няма как да има този шанс. Това е същият "цвят", който обясняваше на "ганьовците", че нямат право на мнение за Ед Шийрън и Андреа Бочели, защото те са постигнали много. Е, той Джокович не е постигнал нищо...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Звезди
Ромео Бекъм заби инфлуенсър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Луда по тебе на Камелия с нищо не отстъпва на четери акордните хитове на Шеридан. И не става въпрос за музика а за демонстрация на клубарство и снобизъм.Така че този ди жей приключи за мен като професионалист и човек.
112
2
 
5
 
! Отговори
Тхеодоре преди 1 ден
И Тхеодоре УшеФФ ли се е изказал за Ноле?
111
9
 
10
 
! Отговори
Баш Балканджи преди 1 ден
Дали в Монте Карло баце Ноле мета така салфетки в дискотеките? Или там май май никой няма да му припява на простотията..
110
3
 
2
 
! Отговори
баба Пена преди 1 ден
По принцип и аз исках тая песен обаче не понасям чалгата и как да я слушам като не мога да я понасям и ми става лошо. Отделно и на мача не съм била и пак мие кофти че не са я пуснали тая песен но пък ми става хубаво че тая кофти чалга не са надули ушите на публиката в която аз както се вижда от статията не съм била в нея. Горе долу това пише в статията по горе
109
5
 
6
 
! Отговори
Иисус и майка му преди 1 ден
Това, че си най-добрият в удрянето на космата топка не те прави нищо повече от това да си най-добрият в удрянето на космата топка..Джоката е абсолютен ***, балканец, което се вижда в поведението му към феновете/в дискотеката/в начините му на изразяване на радостта си..Колкото бате Ицо е класа като човек, толкова и бате Новко е!
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Джокович е сръбският Станислав Трифонов.
107
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Идолът на проссстаците и копейките. Никога няма да има класата и аурата на истински големите в спорта като крал Йохан, кайзер Франц, ЕмДжей, Лео Меси, Роджър, Рафа, братята Кличко, Усик. Даже малкият Алкарас е по-добър пример. Съжалявам, това не се купува с пари, нито се печели със статистика. В България цари простотията, ясно е, но това не значи, че всички трябва да й се кланяме.
106
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 ден
Тито дава указания за своя външен министър: "Политиката се прави со паре и со дупе... Паре нема. Действай."
105
0
 
1
 
! Отговори
haha преди 1 ден
До ХахаххаНе ти е лесно!
104
4
 
12
 
! Отговори
Jj преди 1 ден
Някой рабра ли от тази статия нещо ???
103
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Какво значи да се кланяш бе?!Човека ни е дошъл на гости и иска песен изпята от българска певица в която се е пее "луда по тебе ще си остана",какво пошло видяхте бе комплексари?!Никоя жена май не ти го е казвала *** мозък ограничен,а и има защо.
102
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Всеки е свободен да слуша каквато си иска музика.Фактът ,че цялата зала с гости подкрепяше с аплодисменти Джокович в създалата се ситуация беше абсолютно грозно от страна на диджея.Голяма част от хората чакаха в учудване защо тоя се смее нелепо и не уважи молбата на човека.Много грозна постъпка и от кога Камелия е забранена в България и никой няма право да я слуша ???!!
101
22
 
17
 
! Отговори
Хахахха преди 1 ден
Представям си Федерер да дойде и да поиска да му пее Азис... Не, няма проблеми, кланяйте се на сърбите и руснаците, плюйте по украинците и им обиждайте спортистите, то вашето си е диагноза. Мен лично не може да ме впечатлите с глупостите си, свикнал съм ви. Хубаво е, че си намерихте и другарче по простотия, понеже друг спортист от ранга на Джоката в България така или иначе няма да видите. Разбира се, това е щото гадният запад не разбира чувствената балканска душа...
100
21
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 1 ден
И какво сега, ние ОБИКНОВЕНИТЕ, нямаме право на мнение ли? И трябва непременно, понеже сръбският чалгар е добър тенисист, да му сваляме шапка за всичко и задължително да пишем "правилно"?
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Лепа Брена е югославянка, даже така се казва и една нейна песен - Аз съм югославянка.
98
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Бе как ще му пуска песен чалга бе я беги от тука
97
9
 
19
 
! Отговори
Оператор преди 1 ден
Мартинчо от Павликени, пардон dj Marten е израсъл с Моцарт! *** се прави на важен... покъртително
96
6
 
24
 
! Отговори
Мнение 2 преди 1 ден
Сърбите са импулсивен, войнолюбив народ, чието родолюбие се изражда в шовинизъм и непризнаване достойнството на другите народи. Сред нас също има такива индивиди, но в по-голямата си част българите са овчедушен, миролюбив народ, чието мазохистично родолюбие често преминава в национален нихилизъм и себеомраза. Сърбите са единни и се подкрепят, ние си злобеем и се предаваме едни други. С чужденците са хитри, а ние наивни до глупост.
95
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Срам срам срам!!! Що за ограничен човек може да направи такова нещо?!Къде е нашето гостоприемство към нашите гости?!На госта му пускаш онова което го прави щастлив ,за да направиш престоя му в България незабравим!Това е Новак Джокович и той дойде да се повесели у нас и уважи поканата на Григор!А този диджей ще го запомня,като никаквец смеещ се нагло от скамейката на един от най-добрите тенис играчи в света и ще се срамувам.
94
9
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 1 ден
Авторче, и да му припяваш на чалгията, докато му събираш салфетките от земята също не те прави по-висок от него..Просто те прави жалък..