Да се качиш на гърба на Новак Джокович не те прави по-висок от него

Как една песен измести благотворителния мач между Гришо и Ноле
Обновена: 18 сеп 2024 14:11 | 18 сеп 2024 14:01, Александър Попов
245
Да се качиш на гърба на Новак Джокович не те прави по-висок от него
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров и Новак Джокович изиграха благотворителен мач. Гледан от 12 500 души на живо и десетки хиляди пред телевизорите, защото билетите свършиха за няколко минути. Събрани са пари, които ще отидат за благотворителност...

Нищо от това обаче няма значение. Има значение, че диджеят не пуснал песента "Луда по тебе", която някога изпя Камелия. Един вид DJ Marten зачеркнал чалгата. От видеото няма как да се разбере дали не иска или просто няма песента в сета си. То и няма особено значение, важното е, че и той се е качил на гърба на Джокович и жъне неочаквана слава. Сега мълчи, но вероятно ще поддържа огъня с интервюта през следващите няколко дни, когато този случай вече няма да бъде интересен за никого.

Всъщност Мартен Роберто даде тласък на "цвета на нацията" да се завърне подобаващо в социалните мрежи и да клейми всеки, който не спазва "правилната" музикална линия. Сами признават - диджеят им оправил деня. Оправил им е деня и им е дал чудесна възможност да се качат на гърба на някой си Новак, див балкански субект, който не може да им стъпи на малкия пръст.

Още по темата
Един зелен активист натрака на клавиатурата невиждано досега клише - не всички големи спортисти били и големи хора. И по начина на забавлението им това си личало. Поредният ерудит, който съди по музикалния вкус. Той явно не знае, че тази песен си е сръбска (Luda za tobom на Лепа Брена), а Джокович си харесва страната и винаги го изтъква. Или по-скоро го знае и го дразни. Патриотизмът е нещо лошо, налаганите идеологии хич не го харесват, а последователите й веднага лепят етикети и слагат знак на равенство между "националист" и "фашист". Та преведено - Джокович е голям спортист, но и обикновен сръбски чалгар, на всичкото отгоре и антиваксър.  

Диджеят по принцип си има собствен почерк за музика и я пуска по негово усмотрение пред съмишленици. Те, ако имат желания - поръчват и плащат. В случая това събитие не се случва в нощен клуб и диджеят, който е нает, би трябвало да удовлетвори желанието на неслучайния си гост. Без да му плащат. Независимо дали му харесва песента, ей така, от уважение. Защото Ноле е най-титулованият в тениса, защото е подкрепил кауза, която ще подпомогне нуждаещи се в България, защото е показал уважение към Григор Димитров. Ако толкова не може да претръпне от песента и неговите принципи му крещят "Не" - най-лесният и честен начин е да не застанеш пред пулта. Така ще загубиш пари и ден-два популярност, но ще останеш принципен. Сега е едно голямо нищо.

Социалните мрежи дадоха възможност всеки да "окряква" като последна инстанция. Има обаче едно погрешно схващане - че това ще те направи по-значим. Ще станеш с метър по-висок от Джокович. Не, на Новак едва ли му пука за диджея, камо ли за някой, който се мисли за велик естет и извън семейния му кръг.

"Сръбският антиваксър пак бил проявил простащина. Поздравления за Marten Roberto, че не е пуснал мазната чалга, която балканеца е поръчал. Трябваше и микрофона да му спре", написа и Бебо Халваджиян. Едва ли ще бъде толкова краен, ако трябва да коментира например биографията на Маги Халваджиян и дали би му спрял камерата, докато е снимал чалга клипове.

И докато върви възхвала за смелостта на Мартен (дано не се сърди, че е изписан на български), аниматорът Тео Ушев е направил още по-велико откритие за чалгата. Тя е манифест на корупцията, крепежът на антихуманните режими.

"Моралното разложение на една нация върви ръка за ръка с лошия вкус. Винаги! Чалгата не е музика - чалгата е манифест на корупцията, страха, подкрепата за антихуманни режими, дискриминацията на малцинствата, арогантността, насилието, расизма, вярата в конспиративните теории, в крайна сметка - глупостта!", написа той.

Трудно може да се коментира връзката между музика и режими, още по-трудно разбираемо е как чалгата дискриминира малцинствата, особено едно от тях. Ясно е само, че сме нация с лош вкус. Като изключим едно политическо малцинство, което е "цветът на нацията". Този "цвят" припозна Азис за свое знаме преди няколко години, но Камелия няма как да има този шанс. Това е същият "цвят", който обясняваше на "ганьовците", че нямат право на мнение за Ед Шийрън и Андреа Бочели, защото те са постигнали много. Е, той Джокович не е постигнал нищо...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от Звезди
Ромео Бекъм заби инфлуенсър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
4
 
1
 
! Отговори
Пътник и Оставка преди 17 часа
ХУМОРИСТИЧНИЯТ СКЕЧ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ СЪС СТРИПТИЗЬОРКАТА НА КОЛ...........Пояснявам че преуспелият политик Хелмут КОЛ дето го визираха САМ СЕ УВОЛНИ И САМ ПОДАДЕ ОСТАВКА..............Тука във фалшивата държава на чалгар Бойко,чалгар Слави и връх Мусала чалгаргербера Румен Радев всичките ли Ви управляващи са с доживотни от криминалният затвор?
192
2
 
8
 
! Отговори
Каскетя преди 19 часа
Брей, много ЕнтИлигенти в таз държава ве! Оставете кой каквото иска да слуша, кои сте вие да налагате мнението си ! И като отидете да гласувате пак си изберете Шиши,Боко Винетуту,Слафчо Мишока и Костя Копейкин и после се чудете защо живеете в ***!
191
18
 
4
 
! Отговори
Анти-ЕС преди 20 часа
Харесвам, че е антиваксър, антиглобалист и вегетарянец, но да слушаш чалга е признак на лош музикален вкус, циганизъм, а не-патриотозъм!
190
6
 
35
 
! Отговори
Който плаща, поръчва преди 21 часа
Ако ще африканска народна музика с индиянски мотиви да си беше поръчал. Това е неговото парти. DJчето е работник и нищо повече. Ако иска DJчето да си пуска каквато музика иска у тях, но когато са го ангажирали за парти и му плащат за това парти, ще пуска такава музика каквато на работодателя му се слуша.
189
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Това беше излагация !
188
26
 
2
 
! Отговори
Дама преди 22 часа
Не мога да повярвам колко злоба са изсипа върху Dj-а и се защитава Джокович и неговите *** желания?!?Като иска да си тананика чалга и да хвърля салфетки си ходи в чалготека, това в залата уж трябваше да е приятелски мач а то стана цирк!!
187
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Поне всички разбраха че набедените за звезди всъщност са едни простовати селски момчета
186
2
 
24
 
! Отговори
Ноле преди 23 часа
Чета коментари, че на DJ-я никой не можело да му каже какво да пуска. Когато той си организира събитието може да си пуска каквото поиска, но когато е нает да пуска пузика и му е платено за това, ще пуска каквото му се каже.
185
2
 
23
 
! Отговори
Комплексар смешен преди 1 ден
Професията пускач на музика е като професията жена на повикване. Плащат ти-отваряш устата, плащат-отваряш краката... А и никой не те кара да го работиш това. Спокойно може да защити доцентура по органична химия или философия.
184
4
 
6
 
! Отговори
Event management преди 1 ден
Мениджърите на ивенти сега си говорят. "Предлагат на един мой човек да прави ивент в България. България, къде беше това?". -Бе там където на моя човек дето не му пуснаха песента дето си тананикаше 2 дена в дискотеката. "Що бе? това да не е била някаква забранена песен за Тито или нещо?" - Не бе някаква купонджийска песен за жени. Даже била българса. "Че защо да не му я пуснат?" - Не знам. "Аха".
183
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
В Сан Ремо може да я изпълни оркестър за Ибрахимович, но Бг сме голяяями и не може .
182
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Авсолютна излагация на някакъв фанатизиран тип,който си е помислил,че това е начина да налага своите възгледи и идеи ,когато в България имаме гост от такава величина.Кой въобще му е разрешил да взема подобни решения?!Как е възможно да се смее толкова нагло и да гледа госта с такова пренебрежение?!Фанатизъм от всякакъв тип трябва да се преследва от държавата.Кой е той да диктува на хората какво ще изберат да слушат когато се забавляват,той е там ЗА ДА УВАЖАВА ИЗБОРЪТ ИМ.ТОВА МУ Е РАБОТАТА!
181
26
 
6
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 ден
Да се качиш върху сръбският содомит след нагласеният му мач с хасковският гей не те прави по-велик от него!
180
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Браво, на DJя! Одобрявам.
179
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Прав е DJ- ят, стига с тази чалга! Нацията се опростачи с нея. Тук е България, а не Сърбия, какно националистът Ноле, се опитва да представи. Джокович и другите могат да си я пускат на частни партита. Всеки DJ се бори за свой прочит, име и държи на някои неща, той не е там за да натиска копчета и само да пуска музиката, която да забавлява присъстващите, както смятат някои не до там, хайде да кажем, неинформирани хора, да не спомена по-остра дума. Ако той не им харесва, да наемат друг DJ.
178
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Какви авторски права си измисляте бре?Нима Лепа Брена ще дойде да му се скара на Ноле,че ТОЙ лично е пожелал песента на Камелия,която лично Лепа Брена навремето каза,че се радва че се изпълнява и на български ,че ние сме балкански народи с много близки традиции,музика,манталитет.Излагация и абсолютно неуважение към този велик спортист,който искаше само за 10 сек.да чуе припева "луда по теб".Нещо мръсно и нецензурно да видяхте в текста на български?????Той беше толкова щастлив.Срамота!
177
2
 
0
 
! Отговори
Жопарде преди 1 ден
Да ти го набабаня и да ти кажа че съм на линия на Виваком оптичен кабел за това е сигурно през нощта срещу заплащане и да ти го награсксм
176
1
 
0
 
! Отговори
До 181 преди 1 ден
Стига си дрънкал глупости. Тези неща стават автоматично дето се казва. Има си хора дето се грижат за това.
175
14
 
2
 
! Отговори
Елеминтарно Уотсън преди 1 ден
Става въпрос за заплащане на авторски права, на изпълнителя и компанията, издател на продукта, според клаузите от Закона за защита на авторското и сродите на него права. Ако изпълнението бъде пуснато пред 12 500 зрители в залата, неизвесто колко пред екраните у дома, колко още пред екрана зад музея "Земята и хората", и ако мачът се е излъчвал и по други тв канали.
174
3
 
6
 
! Отговори
заради такива преди 1 ден
като тоя спринтьор в лявата лента ди джея, ще прослушам чалга, само да не е онова безлично нищо което се пуска напоследък