Как да повишите самочувствието си?

Престанете да се сравнявате с другите
Обновена: 12 юни 2024 19:56 | 12 юни 2024 18:05, Михаела Лазарова
3
Как да повишите самочувствието си?
Снимка: Istock

Ако редовно следите публикации на известни дами в социалните мрежи, със сигурност неведнъж сте забелязвали, че понякога дрехите и формата на тялото им нямат значение. Това, което ги прави истински секси е тяхната самоувереност. Как да се сдобиете с такава? Вижте в следващите редове.

Развивайте навици за грижа за себе си

Точно както отношението на другите към вас в миналото се е отразило значително на вашето самочувствие, начинът, по който се отнасяме към себе си всеки ден, влияе върху това как се ценим. Грижата за себе си включва неща като: здравословна диета; осигуряване на достатъчно сън; редовни упражнения; практикуване на добра хигиена; отделяне на време за неща, които ви харесват; носене на дрехи, които наистина харесвате и др. Чувството, че не сме във форма, че сме изтощени, непривлекателни и нещастни, ни прави много уязвими към чувствата на несигурност, апатия и депресия.

Записвайте постиженията си

Запишете всичките си постижения на лист хартия или във файл. Това може да включва и предмети като: трофеи, награди, сертификати, дипломи, научни степени, благодарствени картички или други документи, които по някакъв начин показват признание към вас. Не забравяйте също, че не е нужно да се фокусирате само върху големите си постижения, а можете да поддържате списък с по-незначителни победи. След това прекарвайте известно време поне веднъж седмично, разглеждайки тези постижения и поздравявайки се за тези успехи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от За да се разбираме
Хитри употреби на затварящите се найлонови пликове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Игнорирайте съветите на "загрижени познати". Винаги когато съм напредвал в нещо идва приятел или роднина и почва да ти философства как трябва да го даваш по-умерено и да се занимаваш и с други неща! Просто не ги слушайте и си направете лист с приоритети и ги следвайте. По "Теория на глупостта" от Карло Чипола, точно в момента в който не трябва, ще дойде привидно разумен човек и ще ви даде най иди0тския съвет.
2
0
 
0
 
! Отговори
По Фън Шуй преди 5 дни
Разкарайте огледалата, кантарите и рутера, а на хладилника монтирайте централно заключване с аларма.
1
0
 
1
 
! Отговори
самочувствието ли за преди 5 дни
ухилени моми!? редовно креватни гимнастики за здраве и дълголетие и облекчение