Хитри употреби на затварящите се найлонови пликове

За запазване на пресните билки и подправки
11 юни 2024 19:00, Михаела Лазарова
3
Хитри употреби на затварящите се найлонови пликове
Снимка: Istock

Найлоновите пликове, плътно затварящи се с цип, са много добър начин да съхранявате различни неща в дома си. Най-често ги използваме за хранителни продукти, но това далеч не е единствената им полезна употреба. Има още много начини, по които да използвате затварящите се найлонови торбички. Ето някои от най-хитрите сред тях.

За замразяване на месо

Ако имате голямо количество прясно месо, което не можете да сготвите или изядете наведнъж, можете да го замразите качествено и безопасно с помощта на торбичките с цип. Те се затварят плътно и предпазват месото от навлизане на опасни бактерии в него въпреки замразяването.

За съхранение или замразяване на тесто

Студеното втасване е прекрасен метод да накарате тестото си да бухне бавно, но качествено. Поставете го в плик с цип за плътно затваряне, който да е с два пъти по-големи размери от топката тесто. Така ще му дадете възможност да втаса, докато е в хладилника.

Можете да съхранявате и вече втасало тесто, което ще използвате по-късно. Отново го поставете в плътно затваряща се торбичка с цип. По този начин може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера или камерата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от За да се разбираме
9 упражнения за стягане на корема и задните части
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Резервния чифт чорапи има повече на брой употреби. Например - намокрили сте си чорапите - хоп - обувате резервните. Трябва ви носна кърпа - няма проблем. Кърпа за ръце. Подплънки. Скиорска шапка. Ръкавички. Пазарска торбичка. Покет за украса на торти. Цедка. Тоалетната хартия е свършила. Спешно ви трябва презерватив...
2
2
 
2
 
! Отговори
Ханибал Хопкинс преди 6 дни
Аз знам за две - едната направо ще ви спре дъха, а другата ще ви помогне, да презервирате важните неща в халдилника ;)
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
С 3 килограмови пликове с цип също запазвам кисело зеле за сърми във фризера. Накъсвам готови листа и правя пайети, които евентуално да използвам преди да втаса новото зеле. Имам торбички с нарязан на ситно магданоз и джоджен. Всичко останало, което сте посочили работи безупречно. Проверено е с времето.