Щатът Канзас с дело срещу "Пфайзер" за ваксината за COVID-19

Компанията подвела за безопасността и ефективността на препарата
18 юни 2024 10:30, Елка Василева
88
Щатът Канзас с дело срещу "Пфайзер" за ваксината за COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Главният прокурор на щата Канзас Крис Кобах заведе дело срещу фармацевтичната компания "Пфайзер" с твърдението, че са подвели  обществеността относно безопасността и ефективността на ваксината срещу COVID-19 и са нарушили Закона за защита на потребителите, предаде кореспондентът на БНР.

Канзас е първият американски щат, който завежда подобно дело. Засега са потвърдили за подобни действия и от Айдахо, има информация, че още 5 щата са готови да го направят. Миналата есен от Тексас също имаше жалба с подобни обвинения.

В заведеното дело се твърди, че от "Пфайзер" са подвели жителите на щата Канзас относно рисковете от ваксината срещу COVID-19 и са прикрили  доказателства за прояви на миокардит и проблеми с бременността.

Компанията е обвинена, че е създала погрешно впечатление за ефективността на ваксината, въпреки че са знаели, че действието намалява  и не предпазва от вариантите на COVID-19.

Фармацевтичната компания е упреквана още, че чрез социалните медии е "цензурирала" критиките към ваксините. Всичко това е в нарушение на Закона за защита на потребителите в Канзас и от щата настояват да получат парично обезщетение.

"Пфайзер" обяви, че ваксината срещу COVID-19 е спасила живота на безброй хора и данните на компанията за ваксината са точни и основаващи се  на науката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: деловаксинаКанзас
Още от САЩ
Спад в подкрепата за Тръмп преди изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всяка ваксина има странични ефекти. Това че 1 на 100 000 имал нещо, значи ли че останалите 99 000 трябва да бъдат оставени на съдбата и вируса? И РНК ваксините са най-,безопасни. Милиони животи бяха спасени.
42
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ахой, общество нелюбимо антиваксърско! Пак ли сте изплискали легена. Ваксините свършиха много добра работа в началото на пандемията и спасиха милиони. Дори и вие, възрожденци, пререждахте хората за да си ги сложите, а сега виете. Смешни сте. Аре- живи и здрави - доскив!
41
2
 
28
 
! Отговори
Има съдебно решение преди 1 седмица
Апелативен съд вече се произнесе по иск в Калифорния, че мРНК фалшификатите не са ваксина, а терапевтично средство, защото не съответстват на традиционната дефиниция за ваксина - не спират разпространението на вируса, а само "може би" облекчават симптомите. Ама каква полза тепърва - който трябваше си забогатя от истерията покрай "пандемията", другите духахме супата с пришпорената инфлация и продължаваме да го правим.
40
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НО ВАЖНОТО Е,ЧЕ НЕ ДАДОХМЕ ПРЕДИМСТВО НА СПУТНИК V И ПЕЧАЛБИТЕ ОСТАНАХА ЗА ПФАЙЗЕР И МОДЕРНА!!! LET'S MAKE AMERICA GREAT AGAIN!!!
39
1
 
15
 
! Отговори
MK-Ултра преди 1 седмица
Мисловен Контрол Ултра е Страхотна Програма на ЦРУ - НаПълно НеВаксиниран съм, но като чуя КОВИД-Ваксини и в моята Глава Първата Мисъл е "Ваксините са Ефективни и БезОпасни" - добре, че Основната Програма, която са ми вкарали, още не е способна да вземе контрол над Разумът ми!
38
3
 
28
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 седмица
По-добре късно отколкото никога! Новината е от около една седмица и се радвам,че спонсора позволи на донос.бг да драсне два реда,въпреки че е неполиткоретно нек'си :) :) :)Делата срещу Урсулю Фродолайнен продължават,както и срещу замесените в схемата ковиТ пЛандемия :) :) :)
37
2
 
19
 
! Отговори
Бустерче Сложете преди 1 седмица
и Не Го Мислете, Урси СМС-и пише, договаря, а Мъжа й Осчетоводява! ай, със Здраве, във Ковчега!!
36
2
 
25
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
Брей нещата взеха да си идват на мястото, но щатът Канзас не вярвам да се пребори с фарма-мафията....ще ги оправдаят за съжаление. Хубаво е да се осъдят от отговорните политици като ЧЕКМЕДЖАН, които ни заключиха вкъщи без причина, но все още има 350 000 нен0р *** ника, които или ги задължават или им плащат да гласуват за тях. Аз за пари не бих се подложил на робство или затвор, ноооо все още има желаещи да ни г@ зят анадолците....и ще ни ... още. 4 години стабилни КРАЖБИ, дано не ни заключват.
35
3
 
17
 
! Отговори
Муахаха преди 1 седмица
Ваксините са БезОпасни и Ефективни!
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Марсел Попов продължавам да се ваксинирам редовно -- с това дето му викаш "ваксиниране" внимавай за маймунска пъпка, че е плъзнала из ппдбт+ сбирките ви.
33
1
 
16
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Срещу медии кога?
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Марсел Попов "продължавам да се ваксинирам редовно и се чувствам прекрасно" ------------ всички сте така до момента, в който не влезете в графата "внезапно починал" хихихи
31
25
 
2
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 седмица
До Въпрос за набодените - Че аз продължавам да се ваксинирам редовно и се чувствам прекрасно! Та какво точно питаш ?
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До vs "П.с. IQ 3.14, ти на какво си!?" ---------- на центове и потупване по гърба в общия имейл.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До IQ 3.14 "трябва да мине едно дело за да имат право" --------------- ама чакай бе ль0-ль0.. нали правната система в ленд оф дъ фрии е неподкупна, отсъжда правилно и като цяло най-добрата в света??? Нали така бе?? Е като е така как тогава ще отсъдят срещу напълно безопасните и 100% ефективни препарати за генна терапия, които ги наричат ваксини???
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
нал' беше пунта мара?
27
1
 
5
 
! Отговори
vs преди 1 седмица
П.с. IQ 3.14, ти на какво си!?
26
0
 
15
 
! Отговори
До IQ 3.1 преди 1 седмица
Съмнявам се, че скоро ще можеш да го вдигаш, вапцан кре те ноид. На колко дози спря? След втората или сред третата. Или само подстрекаваш хората да се бодат, а ти не го правиш. Търчи за бустерче, какво чакаш?
25
0
 
11
 
! Отговори
vs преди 1 седмица
Дали ще им стигнат парите които изкараха от ваксините не е ясно! Подобни дела завършват с брутални глоби! Тия изкараха за 6 месеца повече пари от Тесла за 6 години. Сега ще видим по-интерсното от тая дива се***ляндурщина! Дали ще има дела за умишлено затваряне на хората по домовете и налагането на задължителното ваксиниране!
24
10
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
До Въпрос за набодените що бодеме женка ти в свободното си време. айде ластик, хюмнозавър