Бърнаутът е сериозен проблем, но как да разберем, че има проблем?

Мирослава Радкова: За тази диагноза лечението е почивка
29 юни 2024 12:55, Красимир Ангелов
27
Бърнаутът е сериозен проблем, но как да разберем, че има проблем?

Бърнаутът е сериозен и тежък проблем пред съвременното общество. Мирослава Радкова дава поглед за това какво в нейната собствена книга "Изборът - Когато душата гладува".

"Бърнаутът е професионално и емоционално прегаряне, имах момент в живота ми в доста мъжка енергия, материално ориентирана, работех на 5 места едновременно и в един момент това ме доведе до прегаряне, което започна с припадъци, стягане в челюстта. За тази диагноза лечението е почивка", сподели писателят в съботното издание на "България сутрин".

Тя споделя историите от личния си живот в книгата, кога разбира, че има проблем и как се изправя отново.

"В книгата съм описала цялостната история, защото всъщност не е важно какво ядем и от какво трупаме килограми, а по-дълбокият въпрос е от какво боли. В книгата е описан целият ми живот от 3 години и целия процес на трансформация", коментира Радкова пред Bulgaria ON AIR.

За нея мотивацията е епизодична и отслабва, затова разчита на доверието.

"В социалните мрежи виждаме само успехи, добре изглеждащи хора. Това на тези, които са в трудна психологическа ситуация, не им помага да станат по-добре, напротив - те се сравняват с другите и се чувстват още по-зле", посочи гостът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от Здраве
Фази на Луната за лунната диета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
запознат преди 1 ден
Писател работил на 5 места, благодаря посмях се добре.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Какво кекаво поколение се извъди.Едно време такованещо нямаще.Газ до ламарините и никакво отпускане.В казармата свръх натоварване и бърнаут ли .Няма такова животно а всякакво отпускане и хленчене е женчовщина и гевезелъци водещо до грешки и после наказание.На това разглезено поколение дай оправдание.А синът ми е отскоро специалист по психиатрия.Гледам в конспекта му за специалност няколко теми по бърнаута.О времена ,О нрави е казал един велик римлянин-Цицерон.
19
1
 
1
 
! Отговори
Лека жена преди 1 ден
Нищо не е, имах няколко бърнаута. Преживяват се. Сега работя за стегнатото си дупе, бицебси, трицебси и т.н.мускулни групи. И горя яко калории. Sweat yet want me... :))) And I sweat and I sweat... :)
18
2
 
5
 
! Отговори
Руси преди 1 ден
Ама гарга баба ти на село дали знае Ко е бърнаут? Долни продажни антибългари! Има си българска дума за това. Жалко за вас и тази пробита медия !
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Малко ви е бърнаут, ще има рак, ще има диабет, ще има психиатри! Кой ви караше 1990г. да подскачате на Орлов мост в София? Ето ви капитализъм, ето ви банани и тоалетна хартия. Мушкайте си сега банани за разпускане след 16 часов работен ден.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Бърнаут - а бе що не си майна?
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абе през соца нямаше такива работи .Никакви проблеми нямаха хората . През зимния сезон 15 -20 дни на планина безплатно или на много ниска цена , през лятото 15-20 дни на море .Парите имаха покупателна способност , а хората бяха задружни .Как да има бърнаут ? Почудихте се какво да измислите след като развалите перфектната система .
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Преживявал съм бърнаут, но не когато работех на 4 работи едновременно, а когато няколко години бачках в компания, в която началника ми не ме търсеше за нищо и тук таме ми даваше несвойствени задачи, доста под възможностите ми. Гледах как колеги с капацитет около или под нулата биваха повишавани, а в същото време никой не си направи труда да ме попита - искам ли да се развивам в тази фирма. За няколко години имах точно 3 пъти 1:1 разговори с прекия си мениджър за по 10 минути.
13
1
 
8
 
! Отговори
Фара преди 2 дни
Paботила на 5 места ЕДНОВРЕМЕННО! ?!????
12
3
 
4
 
! Отговори
61 преди 2 дни
Домбил Бомбасов, не си дорасъл още до фирмените "особености". HRките се пускат на собственика по задължение и в замяна той им дава пълен достъп и ги оставя да правят каквото си искат. От своя страна, за удоволствие и отчасти за да го "върнат" на собственика, HRките се пускат на нас умните и красивите.
11
0
 
4
 
! Отговори
Je sius нещо си преди 2 дни
До IQ 3.14 Днес много отрано си изплискал легена. Май си хапнал повечко бонбонки на закуска и сега нищо не ти се разбира.
10
7
 
6
 
! Отговори
61 преди 2 дни
Че кой ще ти работи за 3000 лева на седмица; трябва да са минимум 5000!
9
2
 
30
 
! Отговори
Не бъдете роби! преди 2 дни
Трябва да си отстоявате правата! Искайте минимална заплата 3000 лв и не се съгласявайте на никакви безплатни извънредни часове извън стандартния работен 8 часов ден от които 1 час е по закон е почивка стандартно разделена на 2 почивки по 15 минути 1 обедна 30 минути. Никакъв компромис! Всеки работодател който наруши договора трябва да се дава на съд. Имал съм такива спорове и винаги съм печелил. Не се оставяйте да ви мачкат нагли работодатели!
8
1
 
11
 
! Отговори
61 преди 2 дни
Единственият ми съвет е никога са не опъвате HR-ка на работното й място. Не за друго ами миналата година Стойчето така се беше разгорещила че докато стенеше и си въртеше дупето върху клавиатурата успя да изтрие цял екип служители от базата данни.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Aко HR-ът взима заплата по-голяма от тази на 90% от всички работници, значи има проблем.
6
5
 
5
 
! Отговори
61 преди 2 дни
Абе, у нашта фирма кат са напънеш малко дават големи премии... но определено може са се съвмести с опъването на колежка... дет са вика - да съвместим полезното с приятното ... Особено ако колежката е еич-арка - тогава става ливинг он ди едж!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аз предлагам ако получим бърнаут работодателят да ни изплаща обезщетение за това и да имаме право на още 20 дни отпуска.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не си давайте много зор на работата..................медал няма да ви дадат!Добре е да си хванете и някоя колежка за секс.................това е за справяне със стреса и напрежението!
3
4
 
8
 
! Отговори
bl преди 2 дни
Бърнаут е модерна думичка използвана от новото поколение шит-фор-брейнс.
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
тука у беге му викаме мързел :)))