Щатът Канзас с дело срещу "Пфайзер" за ваксината за COVID-19

Компанията подвела за безопасността и ефективността на препарата
18 юни 2024 10:30, Елка Василева
88
Щатът Канзас с дело срещу "Пфайзер" за ваксината за COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Главният прокурор на щата Канзас Крис Кобах заведе дело срещу фармацевтичната компания "Пфайзер" с твърдението, че са подвели  обществеността относно безопасността и ефективността на ваксината срещу COVID-19 и са нарушили Закона за защита на потребителите, предаде кореспондентът на БНР.

Канзас е първият американски щат, който завежда подобно дело. Засега са потвърдили за подобни действия и от Айдахо, има информация, че още 5 щата са готови да го направят. Миналата есен от Тексас също имаше жалба с подобни обвинения.

В заведеното дело се твърди, че от "Пфайзер" са подвели жителите на щата Канзас относно рисковете от ваксината срещу COVID-19 и са прикрили  доказателства за прояви на миокардит и проблеми с бременността.

Компанията е обвинена, че е създала погрешно впечатление за ефективността на ваксината, въпреки че са знаели, че действието намалява  и не предпазва от вариантите на COVID-19.

Фармацевтичната компания е упреквана още, че чрез социалните медии е "цензурирала" критиките към ваксините. Всичко това е в нарушение на Закона за защита на потребителите в Канзас и от щата настояват да получат парично обезщетение.

"Пфайзер" обяви, че ваксината срещу COVID-19 е спасила живота на безброй хора и данните на компанията за ваксината са точни и основаващи се  на науката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: деловаксинаКанзас
Още от САЩ
Спад в подкрепата за Тръмп преди изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щатът Канзас добре, а България кога? Или ще продължават с локумите за антиваксарите, дето не разбирали от прекрасните измислени бъркочи, наречени ваксини?
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Запознат ------------ абе, кл00ун, ефективната и безопасна "ваксина" пандемрикс беше спряна от употреба заради 1 на 16 000 случая на нарколепсия! Разбираш ли???? 1 на 16 000! Модерна-та експериментална генна терапия причинява сърдечни увреждания при 1 на всеки 32! И това е доказано с кръвни изследвания за топонин! И въпреки това, в разни бананови републики все още ти я рекламират като "безопасна и ефективна". И това е страничен ефект, който почти веднага се проявява! Тепърва следват дългосроч
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората имат здравни експерти биолози и фармацевти и химици и завеждат дела, защото знаят какво се случва, само че постфактум защото политиците иначе не рарзрешават , а тук някакъв платен от същите тези лобита на политиците се обяснява като експерт по всичко байганьовската че всичко било наред и да си траем.
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първите опити с информационна РНК се правят в Масачусетският технологичен университет. Общо взето там се разработват софтуерни продукти и чипове, но не и медицински продукти :)
59
12
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
До До 55Да не сте от 80% на проф. Иво Христов? Всеки лекарствен препарат или ваксина винаги е странични ефекти, поинтересувайте се, не всичко ви го дават по телевизията. Никога един препарат не може да се тества на цялото население и за всички възможни алергии, винаги има изключения, никога, нищо в природата не е на 100%. Има закони които регламентират обхвата на тестовете, периода на изпитания и всичко това трябва да се документира под формата на листовка която се продава заедно с препарата.
58
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ееее браво бе пл0скУземци, що така надрънкахте 20 минуса на мене и колегите които уважават човешкия живот и са за маски и ваксини. Пфууу!
57
3
 
3
 
! Отговори
гост преди 1 седмица
До Теория на СлучайностЕ и какво като са такива, ако са такива? Теб какво те притеснява, не разбирам?
56
6
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 1 седмица
Припознат, доколкото си спомням ония старите ваксини действуват по един и.същ напин и оплаквания не е имало.
55
10
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
Професор Иво Христов го каза... 80% от хората си мислят, че лекарствата и ваксините действат на 100% от хората по идентичен начин, ли липсата на образование ги кара да мислят, че науката и природата работят при всички по един и същ начин. 80% от хората които той нарече *** си мислят, че щом едно лекарство или ваксина има страничен ефект то не трябва да се ползва, трябва да се жертват милиони човешки животи за да не се рискува живота на 0.0001% от тестовата група.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щсъа Канзас санаши хора - антиваксъри. Нали така?
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до Ваксъра долу: Нищо не успяха да направят ваксините. Хубаво, че вирусът мутира и отслабна сам след като го изкарахме по 2-3 пъти.
52
4
 
11
 
! Отговори
deadman walking преди 1 седмица
До Анонимен "Абе както се казва в една поговорка - "Кервана си върви, антиваксърите си лаят"" ------------------------- кой керван бе? На внезапно починалите ли? Или на тия с турбо-рака? Ааа сетих се - на тия с автоимунните хихи
51
0
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 1 седмица
Виктория Нюланд, Мис "Еф Ю дъ И Ю" била ЮдеюСемит, ама каква да е - то други в позиции на Пари и Власт - няма!
50
2
 
17
 
! Отговори
Никога НЕ Забравайте преди 1 седмица
кИкИ подписа и Бебета в България да е Позволено да се Ваксинират с тази ЮдеюСемитска Отрова за Геноцид над Бялата Раса!
49
3
 
18
 
! Отговори
Зелев сертификат преди 1 седмица
Бооц! А тук кога ще има дело за геноцид срещу собственото си население???
48
3
 
21
 
! Отговори
Теория на Случайност преди 1 седмица
Алберт Бурла (Шеф на Пфайзер) - ЮдеюСемит, Виктория Нюланд - ЮдеюСемит, Антъни Блинкън - ЮдеюСемит, Президент на Украйна - Володимир Зеленски - ЮдеюСемит! Премиер на Украйна - Денис Шмигал - ЮдеюСемит!! Военен Министър на Украйна - Алексий Резников - ЮдеюСемит!!! Светът, както и Братският Украински Славянски и Християнски Народ е ПоРобен, но е така Приспан с омраза срещу Истинските си Братя и Сестри, че май дори не го осъзнава - същата работа като Македонците!
47
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе както се казва в една поговорка - "Кервана си върви, антиваксърите си лаят" или в друга "Антиваксър който лае не хапе, но създава предпоставка да му сложиш намордник - демек МАСКА"
46
3
 
14
 
! Отговори
Галин Костов преди 1 седмица
По едно време международният еврейски спекулант Алберт Бурла, GEO на Пфайзер, печелеше по 1000 долара на секунда. Сладки времена бяха за него и себеподобните му. Нищо чудно нова пЛандемийка да сътворят след като свърши войната. Ами то сладка работа било!
45
4
 
17
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
Боже, каква изненада. Кой да предположи. Все пак имаше избор - или факсинка, или губиш работа ?
44
28
 
5
 
! Отговори
Златена преди 1 седмица
Благодаря на създателите на тези ваксини че направиха всичко възможно да ги предоставят на хората. Не са идеални вече, но свършиха СТРАХОТНА работа. А антиваксърите нека си вият.