Путин предпочел съня пред дебата между Байдън и Тръмп

Москва няма да коментира американската вътрешна политика
28 юни 2024 16:15, Елка Василева
156
Путин предпочел съня пред дебата между Байдън и Тръмп
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин не е ставал посред нощ, за да гледа предизборния дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп и Москва няма да коментира американската вътрешна политика, заяви днес говорителят Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Путин демонстрира безразличие към резултатите от вота, който ще се произведе през ноември, и неговият говорител заяви в същия тон, че Русия има по-важни задачи, върху които да се фокусира.  

"Не мисля, че очаквате, че руският президент би си настроил будилник, за да се събуди преди разсъмване и да гледа дебати в САЩ", заяви Песков в отговор на журналистически въпрос.

Байдън се представи колебливо в диспута си с Тръмп, с което отново повдигна въпроса дали не е прекалено стар, за да се стреми към втори президентски мандат. Русия заемаше значимо място в спора между двамата претенденти за Белия дом, като всеки от тях се опитваше да демонстрира, че е по-твърд във външнополитическите си планове.  

Тръмп заяви, че ако САЩ са имали "истински президент", който е уважаван от Путин, руският лидер никога е нямало да нападне Украйна.

Байдън, от своя страна, отговори: "Давайте нататък, позволете на Путин да атакува и контролира Украйна, а след това да продължи към Полша и други места. Гледайте какво става после. Той (Тръмп) няма никаква идея за какво по дяволите говори".

Резултатите от изборите имат значение за Русия въпреки усилията на Москва да ги омаловажат. Вотът ще е определящ за степента, в която Вашингтон ще поддържа ангажимента си да помага на Украйна и да ѝ доставя модерни американски оръжия, отбелязва Ройтерс.

През февруари Путин заяви в интервю, че е готов да работи с всеки президент на САЩ, но предпочита Байдън, защото той е "по-опитен и предсказуем човек и е политик от старата школа".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Русия
Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
1
 
! Отговори
реалист преди 16 часа
пенсия заспала
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Гошо Верно ли, бе? Една рубла е 0.012$. Кой точно отхвърля долара?
134
3
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 ден
За всички е ясно, че САЩ губят позиции и това е видно от напъна да влизат в БРИКС. Зелените хартийки на САЩ вече не са атрактивни и все повече страни ги отхвърлят за това е тази истерия на американците.
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Недоспал е. Простата алармира.
132
0
 
5
 
! Отговори
Мастър Путин преди 1 ден
Да губя сън заради схватка между хлебаррка и дъждовен опитомен от мен черрвей? да бе да бухахахахха
131
0
 
2
 
! Отговори
Путягата преди 1 ден
тоже е дъртичък, требе да си поспива и вика духа на Ленин, за да пази астралното му тяло.
130
0
 
2
 
! Отговори
КаскетЯ преди 2 дни
Ами как да пропусне съня със Рамзяна ве?
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ъхъ. Ама точно тоз върховен резил ще седне да гледа Путин. Верно, ще се пукне от смях, ама нищо ново - кринжът е голям, Бай Дън го тресе склерата и дименцията тотално, срам и позор за таз "велика" нация, че показват този нещастен старчок и го разиграват като мечка на мегданя. Срам!
128
0
 
8
 
! Отговори
леле мале преди 2 дни
на това му викат "дебат"!? Трябваше там да присъстват няколко видни американски психиатри (поне ги имат), които да направят оценка на състоянието на двамата пациенти.
127
3
 
5
 
! Отговори
само факти преди 2 дни
една дятка заспала докато гледала как две други дятки говорят
126
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Че кой нормален ще стои посред нощите да гледа тази глупост?
125
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В Русия приключиха матурите, преминават абитуренските балове. Тази нощ на река Нева в Санкт Петербург ще се проведе фестивалът "Алые паруса". Северната руска столица е във властта на Белите нощи.
124
12
 
7
 
! Отговори
Водка Гаврилофф преди 2 дни
Владимир Путин е разведен, без деца и около него никога няма жени. Освен това си инжектира ботокс и си епилира тялото. Тази нощ сигурно се е забавлявал с някое младо войниче от охраната в леглото и затова не е гледал дебата.
123
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това не беше никакъв дебат. Поразен съм от това, че лидери на страна като САЩ се ругаят като kapyцapu пред целия свят. Путин не би си губил времето с подобни цupkoве.
122
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Процесът при Путин не се нарича сън, а хибернация. Значи, слагат джуджето в хладна среда и като всяко влечуго, той изпада в хибернация. После, когато трябва да става, увеличават температурата и влечугото се размърдва. Процесът трае няколко часа, понеже става дума за възрастно влечуго, така че, няма как да е гледал дебата.
121
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Радвам се,че Путин е предпочел да направи същото,като мен !
120
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Путин е най-големият Педрeунгер в момента на планетата земя. Той Путин е мъничко Чукче, но Огромният му Колон вГъзa е така Гъзирaн с Комунистическа наслада, че всички по света искат да я опитат, като си я намажат на филийка хляб! Но тази наслада е много скъпа! През 1944г я опитахме с изземване на земите на селяните и натикване по ТКЗС. През 1962 за насада платихме тонове злато. След 1989 тази наслада я опитахме с приватизиране на ТКЗС и продължаваме да я опитваме с Чалга Наслада по Курортите!
119
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Че това дебат ли е? Двама старци се ругаят. Човек не е трудно да се определи какъв не трябва да е, няма смисъл да гледа този фарс. И изобщо, за останалия свят е под достойнството да се занимава с който и да е от тия двамцата.
118
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Какво да им гледа, САЩ са обречени
117
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Правилно е направил!