Путин: Русия и КНДР ще решат за военната помощ, предвидена в пакта

Всеки изход от конфликта в Украйна трябва да бъде в полза на Русия
25 окт 2024 14:30, Елка Василева
128
Путин: Русия и КНДР ще решат за военната помощ, предвидена в пакта
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви, че когато му дойде времето, Русия и Северна Корея ще вземат решение как да се задейства предоставянето на военна помощ, предвидено в двустранното споразумение между Москва и Пхенян, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Когато трябва да решим нещо, ще вземем решение ... но наше суверенно решение е дали ще го приложим, дали няма да го правим, дали имаме нужда от него“, каза той в интервю за "Россия-1".

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун подписаха пакта за взаимна отбрана по време на посещението на Путин в Пхенян през юни, припомня Ройтерс.

В интервюто Путин също така отбеляза, че вече два пъти с посредничеството на Турция Украйна се е обръщала към Русия с предложения, но веднага е отхвърляла собствените си инициативи, предаде ТАСС. Руският президент посочи, че страната му не отказва контакти с Украйна по една или друга инициатива, но няма да прави компромиси с интересите си в преговорите.

На срещата на върха на БРИКС в Казан турският президент Реджеп Тайип Ердоган е връчил на Русия нови предложения за контакти с Украйна. Те се отнасят до корабоплаването в Черно море и "някои други" въпроси. От казаното от Путин обаче става ясно, че е твърде рано да се каже за какво могат да се споразумеят Русия и Украйна, тъй като не се водят преговори по същество.

Всеки изход от конфликта в Украйна "трябва да бъде в полза на Русия" и да "произтича от реалностите на бойното поле", посочи в интервюто Путин.

Според руския президент Западът започва да оценява реално ситуацията около Украйна и да променя реториката си спрямо Москва, но степента на конфронтация все още не е намалена: "Днес обаче реториката вече се промени, виждаме го и, както казах, можем само да ги похвалим за това - за това, че започват да мислят и реално да оценяват ситуацията."
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от Русия
Русия е разположила най-малко 1500 войници от Северна Корея
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Никъде няма да ходят запада. Ще обедняват и ще затъват в рецесия и всякакви кризи.
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Отменят ли им санкциите, севернокорейците за няколко години ще надминат и Япония и Северна Корея. Комунизма е най-ефеткивната икономическа система.
54
4
 
4
 
! Отговори
абе преди 3 часа
абе, вова, къде ще ходят запада бе, нямат суровини, нямат оръжие, и парите ги изтръскаха, отвсякъде бунтове, обявяват рецесии....вземай си спокойно украйна и баста!
53
1
 
3
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 часа
До Анонимен 39. А ти защо си в Германия а не в Русия като е такава далавера?
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
"Предпочиташ в България, но ако трябва да избираш между примерно Германия и Русия, веднага ще хукнеш към Германия" - Хитлер ми е лявата ръка, а Сталин ми е дясната. Не избирам, а уважавам и обожавам и двата народа. И между другото съм майстор, и не ми се налага да избирам защото съм по-сръчен от 90% от населението на планетата. Дали ще съм в България или в Тамбукту е все тая. Ако трябва да съм честен предпочитам Германия да излезе от мигрантската криза и със Русия да довършат англо-саксоните.
51
4
 
8
 
! Отговори
Ейпълбаум преди 3 часа
Най-грандиозната лъжа на последните 2000 години е християнството. Най-грандиозната лъжа на последните 200 години е демокрацията. Най-грандиозната лъжа на последните 100 години е холокостът. Най-грандиозната лъжа на последните 25 години е 9/11. И най-голямата лъжа на последните няколко години е че Русия безпричинно е нападнала Украйна.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Баналното джудже пак говори за някакви суверенности. После ще отправят ядрена заплаха и утре пак от същото. Никакво развитие, нищо ново, нищо работещо. Злото е банално, почти невинно дори, нали си знаете.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимен 47 Те може да минават, но никой не иска да остава, правиш ли разлика другарю :)) В Раша дори не искат и да стъпват, но там е евразийски съюз, тоест *** :))
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
За Лисабон да тръгнеш, до Пхенян да опреш за спасение:))) всичко по план нали:))) и основна лихва 21%, това сигурно е в плана за дедоларизация:))))
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
"Путин най-накрая е на мястото си - в Азия сред азиатските диктатори. Азиатски ценности." - огледай се около себе си. В България масово прииждат - непалци, тайландци, киргизи, афгани, индийци, пакостани и т.н. Не знам Путин как се чувства сред азиатските диктатори, ама ми е интересно как се чувстваш ти виждайки, че българите сме намалели с над 30% за 30 години и запада превръща родината ни в концентрационен лагер за най-пропадналите и необразовани представители на Азия?
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Кога ще идеш до Лисабон Джудж, нещо запецна с величието ти, иначе това с КНДР е толкова смешно да се коментира, че е безсмислено :))) Китай им била опората на русоф или стиците, явно не знаят, че китайците мразят рашките :)))
45
6
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 часа
Лично аз много искам тези гладните от КНДР да се включат във войната за да може всички да ги разберат,че и те са пълен ташкент като руснаците и чеченците къде за 3 дни щяха да освобождават Киев:):):)
44
6
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 3 часа
Демокрацията е най-добрата система, но народеца в България е roвно, българите не стават.
43
1
 
2
 
! Отговори
Боко преди 3 часа
До 8 - Османската империя не съществува. Турция по документи не е наследник на Османската империя, последното е не само завет от Ататюрк, но и част от кемалистката конституция.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ ВИРЕЕ ПО НАШИТЕ ШИРИНИ ДЕМОКРАТЧЕТА КЛЕТИ, ЗАЩОТО НАСЕЛЕНИЕТО Е КРАДЛИВО! ЗАТОВА СМЕ НА ТОЯ ХАЛ! УЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА СА ШИШИ И БОЦЕ - ОЛИГАРХИЧНИ ЕМПИРИЧНИ ИНДИВИДИ - ТОВА Е АВТОРИТЕТА И МАНТАЛИТЕТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА, ДАМИ И ГОСПОДА!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Фауве затварят заводи, продажбите се сриват. 110 хиляди остават на улицата.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
И трите водещи германски автомобилни гиганта - BMW, Volkswagen и Mercedes - изостават в технологичните си решения от своите конкуренти, особено в сегмента на електрическите автомобили - както американската Tesla, така и китайските им колеги.
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
В Русия цената на бензина е 1 лв, тока е 2 ст. цената на на всичко в магазините е на половина от тази в България, пенсионерите пътуват безплатно в градския транспорт, средната е около 150 хиляди (3 хил лева), в някои градове и 200 хил. Уникално ниска безработица, невиждана досега. Реален физически недостиг на работници. С тези темпове думата "безработица" скоро ще изчезне от речника. Да купиш жилище с ипотека при сигурна работа - никакъв проблем. Страната е чиста и уредена, на първо място по дигитализация, на практика всичко може да се уреди с онлайн услуги. Престъпността е ниска, дори в някои
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
ЗА 35 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ, ОЩЕ НЕ СА СЕ НАУЧИЛИ ДА РЕДЯТ ЖЪЛТИ ПАВЕТА В ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА СОФИЯ! ЗА 20 ГОДИНИ В НАТО ОЩЕ КАРАМЕ 3ТЕ ОСТАНАЛИ РУСКИ СЪВЕТСКИ МИГ-А! БРАВО НА НАТО И ЕС!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Покани нег ритос, индийци, ескимоси, щом ги смяташ за нещо Джудж, ставаш смешен вече в отчаянието си :))