Путин: Русия и КНДР ще решат за военната помощ, предвидена в пакта

Всеки изход от конфликта в Украйна трябва да бъде в полза на Русия
25 окт 2024 14:30, Елка Василева
129
Путин: Русия и КНДР ще решат за военната помощ, предвидена в пакта
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви, че когато му дойде времето, Русия и Северна Корея ще вземат решение как да се задейства предоставянето на военна помощ, предвидено в двустранното споразумение между Москва и Пхенян, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Когато трябва да решим нещо, ще вземем решение ... но наше суверенно решение е дали ще го приложим, дали няма да го правим, дали имаме нужда от него“, каза той в интервю за "Россия-1".

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун подписаха пакта за взаимна отбрана по време на посещението на Путин в Пхенян през юни, припомня Ройтерс.

В интервюто Путин също така отбеляза, че вече два пъти с посредничеството на Турция Украйна се е обръщала към Русия с предложения, но веднага е отхвърляла собствените си инициативи, предаде ТАСС. Руският президент посочи, че страната му не отказва контакти с Украйна по една или друга инициатива, но няма да прави компромиси с интересите си в преговорите.

На срещата на върха на БРИКС в Казан турският президент Реджеп Тайип Ердоган е връчил на Русия нови предложения за контакти с Украйна. Те се отнасят до корабоплаването в Черно море и "някои други" въпроси. От казаното от Путин обаче става ясно, че е твърде рано да се каже за какво могат да се споразумеят Русия и Украйна, тъй като не се водят преговори по същество.

Всеки изход от конфликта в Украйна "трябва да бъде в полза на Русия" и да "произтича от реалностите на бойното поле", посочи в интервюто Путин.

Според руския президент Западът започва да оценява реално ситуацията около Украйна и да променя реториката си спрямо Москва, но степента на конфронтация все още не е намалена: "Днес обаче реториката вече се промени, виждаме го и, както казах, можем само да ги похвалим за това - за това, че започват да мислят и реално да оценяват ситуацията."
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от Русия
Година след смъртта му Пригожин е легенда в Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
2
 
! Отговори
До 105 преди 1 час
Направи си поредната кървава баня....путин е по зле от хичкок...по книгите на хичкок правят филми, а путин прави реалити
116
3
 
4
 
! Отговори
ПАКТА Е .... преди 2 часа
....ЧУДЕСЕН ПОВОД ЗА ВЛИЗАНЕ НА НАТО В УКРАЙНА!!!!
115
0
 
2
 
! Отговори
до Куку преди 2 часа
Куку си аслъ, световната история познава много случаи в които велики държави с огромни армии са сключвали договор с варварски племена - авари, хазари, хуни и др. за да отслабят противника. Ама четене се иска за целта, четенееее. И поне малко мозък.
114
1
 
5
 
! Отговори
до неверника 113 преди 2 часа
ами логиката ти е Джилязна, те и САЩ уж са мощна държава пък опряха до 84 страни да въоръжават и воюват в Украйна за техните интереси. И пак ядат дървото.
113
8
 
4
 
! Отговори
неверник преди 2 часа
Аз мислех,че Русия е мощна държава.Ама щом като упря КНДР да им помага.......
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
На руснаците не им трябва помощ, западните държави не правят нищо за Украйна, това е достатъчна помощ. Украйна също правят всичко възможно да останат без тежка техника. В Курск вече са отшумяли 176 танка, 93 БМП, 226 оръдия, 26 200 убити и ранени. Така че Украйна тикна напред техниката си за да може руските ланцети да ги виждат по-добре. Украинците много помагат на Путин да утилизира техниката им и личния персонал за територия без стратегическо значение. Руската група в Курск няма да спре.на гра
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
На САЩ им втаса целия хляб, вече не могат да пипнат Северна Корея.
110
15
 
4
 
! Отговори
До Koko преди 3 часа
Не познавам някой който реално да страда от тая война, особено в България. Руснаци и украинци страдат и то много, виновника е Путин. И руснаците са виновни в по-общ план щом се оставят да ги правят на ***.
109
7
 
3
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 3 часа
Режимът на Ким Чен Ун държи членове от семействата на изпратените в Русия войници като заложници, за да гарантира, че военните няма да дезертират
108
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
КНДР в пакт с Раша, това звучи супер смешно, но на Джуджа му остана само това нещо, само дето му се смеят западняците :)))
107
8
 
7
 
! Отговори
321 преди 3 часа
Копейките вярват на всяка дума на Путин все едно е някакъв месия. А той горкия е един застаряващ бивш таксиджия
106
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Провалът на Украйна в конфликта с Русия е неизбежен и ще бъде провалът на колективния Запад. Колапсът на Украйна е крах на целия колективен Запад, защото те се включиха в тази война.
105
5
 
12
 
! Отговори
Пробивът е невъзможе преди 3 часа
Путин потвърди: Започна операция за ликвидиране на хиляди войници от украинските въоръжени сили в района на Курск.
104
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Руският президент Владимир Путин ясно очерта условията за преговори с Украйна. Няма да има размяна, каза държавният глава.
103
9
 
12
 
! Отговори
Куку преди 3 часа
Представете си,сбиват се България-САЩ и американците отиват в Бангладеш да се молят за оръжие и войници.Рашка е някаква пародия на държава!
102
7
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 часа
Путин много ясно заяви че ще се гледат неините интереси Украйна и НАТО не са в позиция да предлагат каквото и да е ситуацията на фронта диктува нещата. Погледнато логично няма да съществува Украйна. Брегзит се зае сащ и НАТО ще платят цялата воина и не само в украйна
101
1
 
12
 
! Отговори
Велик Путин преди 4 часа
дори Дебелият Ким - му се Поклони!
100
4
 
8
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 часа
Е то по тази логика и в Украйна могат да влязат чужди войски защото е украинска територия.
99
1
 
9
 
! Отговори
Курти преди 4 часа
Промениха се много неща , във фирмата дето работя е пълно с украйнки . Яко се думкат , даже дават и отзад ама не е лошо още да дойдат , тия са толко дашни ,че взеха да омръзват.
98
6
 
8
 
! Отговори
Вижте сега преди 4 часа
По принцип севернокорейците имат право да се включат в района на Курск , понеже е руска територия , но ако навлязат в Украйна , става много лошо !