8 стъпки за дълголетие

Яжте зеленчуци преди месо, паста или ориз
25 окт 2024 18:12, Михаела Лазарова
4
8 стъпки за дълголетие
Снимка: Istock

През последните години биохакингът е все по-популярен метод, който цели не само удължаването на живота, но и повишаването на неговото качество. В следващите редове ще ви споделим как можете да го включите в ежедневието посредством няколко прости трика. Кои са те?

Излезте навън веднага щом се събудите

Попиването на малко слънчева светлина пет до 15 минути след ставане нулира циркадния ви часовник (механизмът на тялото за регулиране на времето за събуждане и сън). Според проучване от 2017 г. в Journal of Clinical Investigation, добре регулираната циркадна система има положително въздействие върху стареенето; когато това е нарушено, това може да съкрати живота ви.

Отворете завесите си и оставете светлината да влезе веднага щом алармата ви прозвучи, а щом станете от леглото, излезте навън.

Правете 3-4 микротренировки на ден

Малко движение може да направи голяма разлика. Изследване от университета в Сидни установило, че само 60 секунди упражнения, три до четири пъти на ден, могат да намалят риска от преждевременна смърт с до 40%. Микротренировките включват тичане нагоре по стълбите, клякания пред бюрото ви или 1 минута бърпи, скокове или раменни кръгове. А балансирането на един крак за 10 секунди е клиничен тест за по-дълъг живот: ако можете да го направите, краят не е близо.

Източник: 8 прости метода, които удължават живота
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Свободно време.
5 модни грешки, които да избягвате
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 57 минути
1. ЗА НЕЯ. 2. Победих цру 3. Веднага предупредете Костадинов от партия В 4. Настоявам да има тежка охрана но не от тук. 5. 100 държави ми дължат услуги да говори в няколко посолства 6. Не искам да се рискува. Говори против САЩ 7. Последните 10 г бяха АД използваха всичко 8. Спешно. Тук САЩ е купила всичко
3
0
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 1 час
Най-вече яко мaндpъcaнe ! По три пъти на ден, да не мисли жената за глупости.
2
0
 
6
 
! Отговори
9та стъпка преди 1 час
Дами, взимайте си студен душ по 7 пъти на седмица, помага, също пести от сметки и повишава имунитета.
1
0
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 2 часа
Неграмотно преведени статии .