Путин: Русия и КНДР ще решат за военната помощ, предвидена в пакта

Всеки изход от конфликта в Украйна трябва да бъде в полза на Русия
25 окт 2024 14:30, Елка Василева
102
Путин: Русия и КНДР ще решат за военната помощ, предвидена в пакта
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви, че когато му дойде времето, Русия и Северна Корея ще вземат решение как да се задейства предоставянето на военна помощ, предвидено в двустранното споразумение между Москва и Пхенян, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Когато трябва да решим нещо, ще вземем решение ... но наше суверенно решение е дали ще го приложим, дали няма да го правим, дали имаме нужда от него“, каза той в интервю за "Россия-1".

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун подписаха пакта за взаимна отбрана по време на посещението на Путин в Пхенян през юни, припомня Ройтерс.

В интервюто Путин също така отбеляза, че вече два пъти с посредничеството на Турция Украйна се е обръщала към Русия с предложения, но веднага е отхвърляла собствените си инициативи, предаде ТАСС. Руският президент посочи, че страната му не отказва контакти с Украйна по една или друга инициатива, но няма да прави компромиси с интересите си в преговорите.

На срещата на върха на БРИКС в Казан турският президент Реджеп Тайип Ердоган е връчил на Русия нови предложения за контакти с Украйна. Те се отнасят до корабоплаването в Черно море и "някои други" въпроси. От казаното от Путин обаче става ясно, че е твърде рано да се каже за какво могат да се споразумеят Русия и Украйна, тъй като не се водят преговори по същество.

Всеки изход от конфликта в Украйна "трябва да бъде в полза на Русия" и да "произтича от реалностите на бойното поле", посочи в интервюто Путин.

Според руския президент Западът започва да оценява реално ситуацията около Украйна и да променя реториката си спрямо Москва, но степента на конфронтация все още не е намалена: "Днес обаче реториката вече се промени, виждаме го и, както казах, можем само да ги похвалим за това - за това, че започват да мислят и реално да оценяват ситуацията."
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от Русия
Русия е разположила най-малко 1500 войници от Северна Корея
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
плана на путин преди 59 секунди
Питам се тия корейци бяха ли предвидени в плана от февруари 22 година?
90
0
 
0
 
! Отговори
заключение преди 4 минути
Фактът, че путин е докарал северокорейци на фронта е доказателство, че нещата там не са добри за русия.
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 минути
10 години откакто укронацистите подпалиха Дома на провсъюзите в Одеса, където изгоряха живи 43 човека, 6 бяха убити на улицата и 200 бяха ранени. Там между другото имаше българи жертви. Преди началото на СВО Путин каза, че всички престъпници се знаят поименно и ще понесат своите наказания. Путин е мъж и си изпълнява обещанията. Слава на Путин, той е Велик!!!
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 минути
Денацификацията и демилитаризацията на така нар. окрайна си върви с пълна сила, а русофобите у нас и по света 4ишкат кръв!
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 минути
Путине, в гроба нито Украйна ще те интересува, нито Северна Корея
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 минути
Руските Z(зет) патриоте и военкоре са в потрес, всички са против корейците.Предполагат, че Ким е изнудвал Путин, иначе ще спре снарядите за Русия, които пак според нацируснаците всеки трети снаряд е дефектен.
85
1
 
2
 
! Отговори
Кво стана? преди 12 минути
Като бях млад ни учиха, че Русия и Украйна са братски страни. Сега Корея излезе по-братска. На кого да вярвам?
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
На този лигльо никой нищо не вярва. Единственото добро нещо което може да направи е да се обеси на стените на Кремъл.
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 20 минути
С чиповете от откраднатите перални, хладилници и печки руснаците направиха дронове и ракети та изкъртиха окрайна и нато. Ало геiропа акъла къде е и кой ще баламосвате? С тоалетните чинии руснаците какво правят? Искандери ли?
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 24 минути
Путин пусна в бой източните азиатски тигри с тесните очи и амуджите чибуреки от Кавказ да редуцира населението им, че имаха по 10 деца. За сметка на това си върна 3 милиона руски славяни от бившата окрайна. Освен качественото славянско население, си върна и супер богати територии - плодороден чернозем, а отдолу полезни изкопаеми за десетки трилиони. Путин е велик стратег!
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 24 минути
Копейките не са Българи!!! Възраждане да поема към северна корея расия сирия...
80
1
 
5
 
! Отговори
Срам преди 25 минути
Този е най-големия позор за бялата раса. Докара азиатци в Европа да избиват европейци.
79
3
 
3
 
! Отговори
Възраждане! Време е! преди 27 минути
Сравнете северо-корейските военни и нашите шкембарлии/амбарлии от армията. Нашите не знаят какво е дрон, но са специалисти по ракия и скара )))))
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 28 минути
Щом русофобите вият на умряло значи всичко върви по план!
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 29 минути
Корейците са още в Корея, но укронацягите и натовските жонки пуснаха кафево по бикините муахахахаха
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 29 минути
Войната ще приключи когато Русия приеме нормалните евроджендерски ценности и легализира еднополовите бракове и смяната на пола.
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Хегемона пази най-големия евроатлантик Шиши Ш0пара. Една грешна стъпка и ще го магнитизират. И вие рисофоби евроатлантици внимавайте, една грешна стъпка и ще ви ловят по улиците като пилци, точно като така нар. окраинци. Дали няма да е добре да ви ловят така а? Да измирате за вашата демокрация.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 31 минути
"Визите за САЩ отмениха ли ги?" - не, ама икономиката ни се развива! Вече имаме не просто банани, а имаме и вносни киргизи продаващи банани! Вече имаме не просто автобуси пета ръка от Германия, а автобуси пета ръка задвижвани от индийци! Толкова сме развити, че народа има достатъчно кеш да плаща не просто социални на ромбоидите, а и на украинците!
73
1
 
0
 
! Отговори
Фен0Мен преди 38 минути
Време е и ние да се включим в Третата Световна война
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
Путин! Това е най- големият иzzzzrд роден през 20 век