Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна

Джей Ди Ванс: Бъдете умни и преговаряйте
14 сеп 2024 12:35, Инна Ангелова
359
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за вицепрезидент на Републиканската партия Джей Ди Ванс очерта потенциалния подход на евентуална администрация на Доналд Тръмп за прекратяване на войната в Украйна, заявявайки, че той може да включва създаване на "демилитаризирана зона“ на украинска територия и отказ на Украйна от членството в НАТО, предава "Украинская правда“.

Според Ванс подходът е драматична промяна в политиката, която в момента води администрацията на президента Джо Байдън, която се фокусира върху предоставянето на военна и друга помощ на Украйна.

"Мисля, че това би изглеждало така: Тръмп ще седне и ще каже на руснаците, украинците, европейците: "Вие, момчета, трябва да разберете: как изглежда мирното споразумение?“ И вероятно изглежда като сегашната демаркационна линия между Русия и Украйна, която се превръща в демилитаризирана зона“, заяви Ванс.

Предложената демилитаризирана зона, добави Ванс, ще бъде "силно укрепена, за да попречи на руснаците да нахлуят отново“.

Според кандидата за вицепрезидент на САЩ Украйна, като част от мирния план, ще запази своята независимост в замяна на неутралитет - това означава, че Украйна няма да се присъедини към НАТО или други "съюзнически институции“.

Джей Ди Ванс не уточни кой ще контролира "демилитаризираната зона“, но отбеляза, че сегашната демаркационна линия ще остане, което означава, че Украйна няма да си върне територия, сега окупирана от Русия.

По време на интервюто той също заяви, че Русия "не е трябвало да нахлува“ в Украйна, но че "украинците също имат много проблеми с корупцията“. Ванс нарече "погрешно и пожелателно" мислене да се разглежда войната между Украйна и Русия като битка между доброто и злото, а подкрепата на САЩ за Украйна като "великата хуманитарна мисия на нашето време".

"Има много рискове за нас да останем там и да се опитаме да насърчим украинците да задържат Крим. Въпросът е колко американски живота ще струва това? И ако отговорът е повече от нула, тогава си измивам ръцете“, казва Ванс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от Русия
Открити са над 100 руски мини в Черно море от началото на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Курск, как така само 14 хиляди, нали ги унищожавате от един месец по 2 хиляди на ден, то живи не останаха там, да не говорим за пантерите, айбръмсите, хаймарсите, то целото производство го унищожихте вече 5 пъти, направо се чудя що не сте вече в Киев:)
209
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Аве kAпейки, а чии е Курск? Колхозниците върнаха ли си го вече? Нали самая могучия, а ,у?
208
2
 
6
 
! Отговори
Курск преди 5 дни
Вече 14 хиляди украински трупа наторяват руската земя, това става с Курск. Друго за Курск имаш ли да питаш.
207
0
 
0
 
! Отговори
До 212 преди 5 дни
Е явно не могат
206
2
 
2
 
! Отговори
До 214 преди 5 дни
Ами ходи в Курск да провериш,че Украйната ти потъна
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А какво става със стормките, а какво става със стормките? Идват ли, идват ли стормките, идват ли стормките да почваме Москва и Петербург със стормките и Русия да се разпадне на малки демократични държави които ще живеят по нашите западни цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци в нашата западна цивилизация.
204
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А кво става с Курск, върнаха ли го вече, а черноморския флот стана ли пак надводен?
203
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не може ли да изнесат Путин, като Бин Ладен?
202
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
201
3
 
0
 
! Отговори
До 207 преди 5 дни
Бегай бе просяк не разбра ли, че тук има само украински копейки нагли, ама нещо много им се радват гумаждиите
200
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
няма значение кой ще спечели, външната политика на САЩ ще си остане същата, разликата е само в подходите, Харис ще млати директно в русия и чрез тия удари косвено по Китай, Тръмп ще млати по Китай а от там косвено по русия, нито Тръмп, нито Харис ще изпуснат европейския пазар, това са милиарди $ за газ, петрол и други суровини, пазар който руснаците загубиха завинаги
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Аве kAпейки, а вие знаете ли къде е голташка пРосия ве? Или на удобния диван в ЕС си е друго, нали? Еле па у слатинското гето в панелката на баба ви
198
0
 
0
 
! Отговори
До 210 преди 5 дни
И с кой и ,с какво бе
197
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
След изборите през ноември бойните действия ще се разширят чувствително. Конвенционално ще е.
196
1
 
1
 
! Отговори
До 208 преди 5 дни
И , какво ни интересува това бе просяк без мозък,а като си толкова отворен не знаеш ли къде е фронта
195
2
 
1
 
! Отговори
До 207 преди 5 дни
Е явно не са болни мозъци като украинците
194
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хаха kAпейки ми путинарко на кво е поставен ве? Той ако няма изгода от тая война ше я спре веднага ве а не да обясняват всеки божи ден за атоми, червени линии ,доктрини. Не че на някой му дреме кво плещите де. Нали слатински брус, и ти си съгласен?
193
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да бе наистина. Защо не им разрешават да бият Кремъл с далекобойните? Ще бъде интересно да се види.
192
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тръмп, ако загуби, ще превземе Капитолия с помоща на ЧВК.....
191
4
 
5
 
! Отговори
До 199 преди 5 дни
Украинска копейко стига си просил,а си събери версиите от България не Зеленски , Кличко и Кулебата да ги набутват тук да ги храним,да си ги прибираш в колхозите и кирпичарницире от, които изпълзяха