Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна

Джей Ди Ванс: Бъдете умни и преговаряйте
14 сеп 2024 12:35, Инна Ангелова
359
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за вицепрезидент на Републиканската партия Джей Ди Ванс очерта потенциалния подход на евентуална администрация на Доналд Тръмп за прекратяване на войната в Украйна, заявявайки, че той може да включва създаване на "демилитаризирана зона“ на украинска територия и отказ на Украйна от членството в НАТО, предава "Украинская правда“.

Според Ванс подходът е драматична промяна в политиката, която в момента води администрацията на президента Джо Байдън, която се фокусира върху предоставянето на военна и друга помощ на Украйна.

"Мисля, че това би изглеждало така: Тръмп ще седне и ще каже на руснаците, украинците, европейците: "Вие, момчета, трябва да разберете: как изглежда мирното споразумение?“ И вероятно изглежда като сегашната демаркационна линия между Русия и Украйна, която се превръща в демилитаризирана зона“, заяви Ванс.

Предложената демилитаризирана зона, добави Ванс, ще бъде "силно укрепена, за да попречи на руснаците да нахлуят отново“.

Според кандидата за вицепрезидент на САЩ Украйна, като част от мирния план, ще запази своята независимост в замяна на неутралитет - това означава, че Украйна няма да се присъедини към НАТО или други "съюзнически институции“.

Джей Ди Ванс не уточни кой ще контролира "демилитаризираната зона“, но отбеляза, че сегашната демаркационна линия ще остане, което означава, че Украйна няма да си върне територия, сега окупирана от Русия.

По време на интервюто той също заяви, че Русия "не е трябвало да нахлува“ в Украйна, но че "украинците също имат много проблеми с корупцията“. Ванс нарече "погрешно и пожелателно" мислене да се разглежда войната между Украйна и Русия като битка между доброто и злото, а подкрепата на САЩ за Украйна като "великата хуманитарна мисия на нашето време".

"Има много рискове за нас да останем там и да се опитаме да насърчим украинците да задържат Крим. Въпросът е колко американски живота ще струва това? И ако отговорът е повече от нула, тогава си измивам ръцете“, казва Ванс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от Русия
Открити са над 100 руски мини в Черно море от началото на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Зеленски и шайката му ще бъдат обесени с главата надолу, както Мусолини и бандата му!
189
0
 
2
 
! Отговори
Джей Мей, преди 5 дни
Остай тез глупости ,Ами дай тез далекобойните да видим ще ударят ли Москва и как ?
188
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Някой знае ли колко точно щика има в ЮЕСЕЙ? Законни?
187
4
 
6
 
! Отговори
мак преди 5 дни
Тази война е удобен повод за война ес и сащ срещу русия. Затова се въоръжават, въоръжават и украйна и нямат интерес тя да свърши. зеления е в центъра на вниманието, хората загиват, но получава пари и оръжия, поставен е на пиедестал като велик държавник, обещано му е възстановяване на украйна, така че и той не гори от желание за мир.
186
2
 
2
 
! Отговори
До 193 преди 5 дни
Да бе всички знаем Русия е виновна за всичко, така са хората с комплекси все други са им виновни
185
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"Други просешки лозунги имаш ли или сега ривеш, че бавно те бият няма такава жалка картинка" Не Аз ве kAпека, вие и колхозниците ревете, че ако ставаше нещо от путинарко, кликата му и колхозническата армия всичко да беше приключило за 1-2 месеца и нямаше да има нито толкова жертви от двете страни и путинарко да беше поставил всички пред свършен факт ама то ако ставаше само в пиене ехе колхозниците да имаха сумата нобелови лауреати ама не
184
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И който да спечели изборите в САЩ, изхода за Русия е един! Як лабут и крах на режима на Путин! Въпроса не е дали ще стане а кога ще стане!
183
1
 
4
 
! Отговори
Точно това очаквахме преди 5 дни
Браво! Нека така да бъде и украинските туристи да се върнат и да си градят страната!
182
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не знам. Не знам... Като погледне човек какво се случва в самите щати .. още един опит за манипулиране на изборите ще е фатален. Много пушки са си закупили там всички... И всичко е законно...
181
0
 
2
 
! Отговори
Чудо!!! преди 5 дни
Сняг в Алпите?
180
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Америка е загнила,загнила,каза Путин и напълни гащите..
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До До 183 ..."Е те си го казаха руснаците,че за тях е по-удобна Камала" .. точно заради това тя няма да спечели, защото руснаците я искат и вероятно ще обвинят Русия че се е намесила в изборите ако все пак спечели..
178
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Блатни кокичета
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Абе то хубаво ще разрешават проблема в Украине, но дали в самите стейтс ще в спокойно. Не са много добри изгледите.
176
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
тъъпите руснаци с войната в Украйна, подариха европейските енергийни пазари на САЩ, а сега чакат на Тръмп да им ги върне, ще има да чакате другаре, а тия приказки са чисто предизборно говорене, видиш ли ние в екипа на Тръмп имаме решение, това решение е неработещо, а Тръмп е бизнесмен ще продължи да прави това което е изгодно за американската икономика, а именно да продава енергоресурси в европа, за сметка на тъъппите руснаци, ТОВА Е !
175
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Демек още много руснаци предстои да умрат.
174
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Украйна след изборите отвъд локвата ще е последната грижа на америкън пипъл. Там се очертават проблеми от съвсем друг характер.
173
2
 
7
 
! Отговори
До 183 преди 5 дни
Е те си го казаха руснаците,че за тях е по-удобна Камала
172
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Русия няма изгода да изрине окрите от Курск, защото там се разделят ценни ресурси и защитата на окрайна отслабва.. така руската армия хем дава по малко жертви, хем напредва по бързо.. между другото какво стана със сирски.. нещо не го виждаме напоследък..
171
3
 
7
 
! Отговори
До 176 преди 5 дни
Други просешки лозунги имаш ли или сега ривеш, че бавно те бият няма такава жалка картинка