Украйна ще загуби ресурси, но няма да спечели нищо в района на Курск

Русия бавно ще продължи да отрязва територията на Украйна на юг
2 сеп 2024 22:00, Гергана Попова
294
Украйна ще загуби ресурси, но няма да спечели нищо в района на Курск
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна ще загуби човешки и военни ресурси, но няма да постигне нищо в района на Курск, пише американското издание The National Interest.

Още по темата
В материала се казва още, че залогът на киевските власти, че руският президент Владимир Путин уж ще се „пречупи“ и ще започне преговори с Украйна, не е нищо повече от фантазия.

Руско-украинската война беше далеч по-различна от Американската гражданска война и Украйна, разбира се, не приличаше морално на Конфедеративните американски щати. За съжаление на Украйна, скорошното им нахлуване на север в Курск има удивителни прилики със злополучния опит на Лий.

Преди нахлуването войната просто не вървеше добре за Украйна, докато те имаха значителни ранни успехи в конфликта, най-вече битката за Киев и контранастъплението в Харков в края на 2022 г., през 2023 г. войната се превърна в  нещо като задънена улица. Но 2024 г. показа,  че Русия бавно, но сигурно постига победи.

Трудно е обаче да се приеме идеята, че тази атака по някакъв начин наранява Путин. Украйна не е превзела град Курск; те просто са превзели някои, предимно селски, части от област или район на Курск. Най-големият град, който са превзели  към момента на писане на тази статия, е Суджа, който има малко над 6000 души. Голяма част от територията, която са превзели, са празни полета. Дори и да успеят да превземат самия Курск – много малко вероятна, макар и не невъзможна перспектива – това е град с по-малко от 500 000 души и такъв, който не е важен за плановете на Кремъл. Идеята, че той ще прекъсне и ще преговаря с Украйна, е фантазия; Кремъл не трябва да бърза с подобни цели, пише още изданието.

Русия просто ще изчака и бавно ще си върне земята, сантиметър по сантиметър, хвърляйки толкова хора, колкото е необходимо.

Когато свършат, ситуацията ще изглежда още по-лоша за Украйна, отколкото в началото: Украйна ще е загубила хора, ще е използвала оръжие и няма да спечели нищо. Междувременно Русия бавно ще продължи да отрязва територията на Украйна на юг, както прави сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: войнаУкрайнарусия
Още от Русия
Путин: Младите членове на семейството ми говорят свободно китайски
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 седмица
Сегашния режим в Украйна дойде с кървав въоръжен преврат през 2014, спонсориран от Виктория Нюланд. Сегашния режим там е нелегитимен и фашистки. Издигнаха сумати паметници на Бандера, кръстиха улици на него и го провъзгласиха за Герой на Украината. Няма никаква демокрация там, управлява се от краварски съветници.
263
0
 
5
 
! Отговори
ПАНЧО преди 1 седмица
До Страшно екато е толкова силна тая малка държава защо иска непрекъснато помощ от 52 държави?
262
0
 
6
 
! Отговори
Съвет от Чичо : преди 1 седмица
Дори и след 10 години няма да знаете какво е ставало в Украйна и в Русия, по простата причина, че информация ако попадне във врага, може да повлияе съдбите на милиони ! Така че, вместо да се пенявите, пийнете нещичко по свой вкус и имайте пред вид, че в роман на Жул Верн може да намерите повече по въпроса, отколкото в подобна статия ! Нямам нищо против журналистите ! И те трябва да ядат хляб ! Но военна информация понякога дори генералите нямат... а за президентите... там е още по напудрено...
261
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво му трябваше на Зеленски да избива руснаци, родени в Украйна. Само за да са види кон боб яде ли.
260
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще превземат Москва, гадовете.
259
18
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
респект за украинската армия и народ... Направиха военно чудо което ще се учи по история във всички държави. Покрон
258
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен "Войната е най отвратителното нещо на този свят. Никой не отговаря. Защо Русия нападна Украйна? Поради каква причина?" --- Застани отзад на едно магаре и го ръчкай за топките. Много скоро ще получиш отговора. (Давам пример не обиждам никого)
257
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Украйна загуби стотици хиляди натовци в Курск а област. Над 1000 000 с сече загубите на натовски воиници в Украйна и техника . Украина се превърна в западно и натовско гробище Русия е велика сила бе ***
256
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Войната е най отвратителното нещо на този свят. Никой не отговаря. Защо Русия нападна Украйна? Поради каква причина?
255
23
 
4
 
! Отговори
Страшно е преди 1 седмица
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
254
13
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 седмица
Няма особенно какво да се коментира, щом около 100 селища са празни полета.Проблемът, е че това е огромен репотационен удар за руснаците и на бързо затвори устите на западните консерви, които проповядват, че украинците не могат да минат в настъпление, дори и да получат сериозна военна помощ. Тръмп получи огромен удар, след като се оказа, че разправя недомислици. В момента Съливан блокира успешно по-голяма част от обещата помощ и обещани милиарди се връщат в бюджета.
253
8
 
5
 
! Отговори
Мечо Пух преди 1 седмица
Сега да се разчисти и преднестровието от отzватници Та да реват двойно повече
252
2
 
12
 
! Отговори
Георги преди 1 седмица
Бойко пък 3 папи са го галили по тиквената глава!
251
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ода няма Да ти влязат в снабдително тиловия Район па чакай да неспечелят .те за това група армия север ще си виси скована ...Някой да е чул за руски успех от Беларуската граница до Харков Не е няма и да чуете
250
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 1 седмица
До Русия при СССРпрегледай си главата при психиатър
249
0
 
13
 
! Отговори
Айде бе преди 1 седмица
До Русия при ..... От 80 години вече няма голяма война ! Държавите и хората се отучиха да воюват , и това беше най - хубавото нещо до сега ! Гледам голями изхвърляции тука от някои , Русия тъй , Русия инак , магучая тъй , магучая инак ! Русия не е нищо по - различно от останалите държави , и там хората не им се воюва ! Само не ми е ясно ако САЩ и споменатите от тебе държави тръгнат да воюват на фронт ,.... каква смехория ще са , така че замислете се малко преди да ги пишете тия неща !
248
0
 
13
 
! Отговори
Миличкото ми преди 1 седмица
"Русия при СССР", кой ще ти пречупва измислена държава, която няма нищо нейно? " Богата" Дания от какъв зор ще воюва с РФ? Както и другите изброени от теб. За едно обаче те признавам - написал си "Англия". Правилно, момче, Великобритания отдавна няма, поне си се сетил :)
247
18
 
4
 
! Отговори
срам за кочината преди 1 седмица
загубата на курск е най-голямото падение на ***!
246
5
 
27
 
! Отговори
До смелия автор преди 1 седмица
Браво Гери. Този път написа реално ситуацията на Източния фронт. По важното е че не се изкуши да вземеш няколко пробити долара от Козяк за да напишеш някоя измислица за поредната Перемога на Укро Вермахта. Дано не ти направят мръсно от посолството на Козяк.
245
20
 
3
 
! Отговори
С кот ритър преди 1 седмица
Спечели още от самото начало - взе много пленници - срочнослужещи войници, кадировци и фсб-ейци. За пръв път от 24.02.2022 г. руснаците инициират преговори за размяна на пленници, което устройва Украйна, тъй като има свои войници в руските зандани от 2014 г.