Нинова: Румен Радев е вреден за демократичните устои на държавата

Вече съжалявам, че го номинирах за президент, заяви тя
15 сеп 2024 09:58, Александър Попов
252
Нинова: Румен Радев е вреден за демократичните устои на държавата
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова заяви, че вече съжалява за това, че преди 8 години е номинирала Румен Радев за президент. Според нея се разбива държавността и партийната система и Радев е част от този процес.

"Той е вреден за демократичните устои на държавата", смята тя.

По думите й "вдигането на юмрука на Ларгото беше хубаво". Но тази енергия след това е била похабена от задкулисие, сглобки и от разговори в манастири.

"Онзи момент беше хубав, беше истински. Народът беше по улиците, но след това задкулисните играчи опропастиха всичко в името на лично спасяване на Борисов и на трупане на лични богатства и постове", каза тя пред БНТ.

Според нея новото ръководство на БСП иска затопляне на отношенията с президента Румен Радев, но "президентът не ги иска".

"Едно слагане към президента, което според мен няма им се получи. Борислав Гуцанов заяви от трибуната, че "ние много уважаваме ГЕРБ". Прегръдката с ГЕРБ за мен е тежко предателство към членовете и избирателите на БСП, хората с които 8 години водих нечовешки битки срещу модела ГЕРБ. И сега излизаш и им казваш ние можем и с ГЕРБ? И Борисов казва и ние можем с БСП. Какво промени ситуацията?", попита Корнелия Нинова.

Допълни, че това е едно от последствията от изключването й и "този заговор си е текъл, докато аз бях председател".

Кой превзе БСП?

"Задкулисието, на хората с много пари. На тези, които искат партията, за да я използват за лична изгода - за постове, за увеличаване на фирмите, на обществените поръчки", заяви Нинова и допълни, че е наложен стил в партията, който за нея е непознат.

"Силов, газене на устав, на закони, мачкане на хора, заплахи, провеждане на някакви форуми без кворум т.е. нов стил на работа и на управление в БСП", категорична е бившият лидер на партията.

Според Нинова партията се е разцепила отгоре до долу и това е най-тежката последица от изключването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от Избори 2024
Матева: ЦИК не може да разрешава вътрешнопартийни спорове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 дни
Тази жалка миризлива комунистическа мисирка е точно толкова вредна, колкото Радев.
199
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Оффф тая коя беше?
198
1
 
3
 
! Отговори
Хасан преди 2 дни
Божкееее, вредна си ти, бре жена!Вместо да се засрамиш, млъкнеш, посипеш главата си с пепел, извиниш и навреш в някое кьоше завинаги, пак наглeeш.Най-слабият политик, който е раждала мамкoвината си ти, бре Нинова!!!Пфффффф... сус, бре жена, сус завинаги!
197
0
 
4
 
! Отговори
Четяща преди 2 дни
Вреден бил Румен Радев, щото ти пречи на теб, Нинова, и ти лъснаха зависимостите. Нещастни безличности ти подаряваха цветя, ухажваха те и ти се подмазваха безсрамно, а ти не го разбра и ги слагаше да водят листи. И загуби и малкото, което имаше. Женска суета и самовлюбеност. Жалко за БСП. Никога няма да разбереш, че не си абонирана до живот за тлъстите хапки на парламента и държавата. *** си с достойнство, все нещо друго сигурно можеш да правиш.
196
0
 
2
 
! Отговори
Пловдив преди 2 дни
Тая па Хахахах
195
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Най - хубавото от всичко напоследък е ,че разкриха ,че Радев е агент наСАЩ !!!
194
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
За първи път Нинова е права ,за Радев ,но да не забравяме ,че тя беше част от Праекта - " Решетников " , за преврат в България !!!!
193
1
 
1
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 3 дни
Нека русоробите се самоизяждат.
192
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 дни
отхвърлената жена е по-свирепа от ранена тигрица..Тя трябва да успокои топката..Това й поведение НЯМА да я върне на старите позиции,а и нищо няма да спечели...Мислех я за по-умна..Може би ще й мине..
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Госп.нинова не злобен,кога гласуват за БСП над 2 милиона избиратели ,тогава се фукай))
190
4
 
8
 
! Отговори
Public enemies преди 3 дни
Румен Радев все е още е президент и при избори пак би спечелил, Нинова затри партия която доскоро управляваше страната с 70-80% а сега е зад.всички етнически партии и скоро ще е под 4 % бариера.
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Хубаво се сети, и си права г-жо Нинова, ама си забравила приказката за Лъжливото овчарче, дето я играеше всеки ден
188
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 дни
Доживяхме тази да веднъж да не излъже
187
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев с преврата от 2020 г. . ,по руски сценарий ,върна България 15 години назад ...Всички го видяхте и не пишете глупости ,за руския кавал ,агент и на САЩ !!!!
186
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев ,ще лежи най - дълго в пандиза ..Следват Борисов ,Трифонов ,Копейкин ,Волгин ,Каракачана ,Румен Петков ,Дачков,Нинова и много други родоотстъпници .
185
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев е само прашинка от пясъчния часовник на прехода! Всички сте за затвора и съд в Хага. Дори и тези зад завесата като Цветелина Бориславова.
184
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Падението на Кошлуков и БНТ е пред очите ни. Пеевски омърси всичко в държавата
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И само сега!
182
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Боже доживяхме, комунистка да говори за демокрация. Само в България!
181
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев е на политическата сцена от 7год.,а държавата ни се руши от 35год. от продажните антибългарски политици! Демократични устои никога е нямало заради демагогията,лъжите,предателството,властолюбието,грабителството и бездънната корупция на политическия слугинаж,който занули БЪЛГАРИЯ! Лъжкинята нинова да не дрънка глупости,ами да каже през изминалите 30год.какви длъжности заемаше.колко далавери за милиони минаха през ръцете и,с колко кражби ощети държавата и народа ни! Ние помним золумите и!!!