Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ

Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент"
14 сеп 2024 18:00, Нели Христова
1718
Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ
Снимка: Twitter

"Русия ще бъде принудена да атакува Германия и САЩ, ако хипотетичните удари по складове за ракети с голям обсег в Полша, Румъния и България не засегнат Запада."

Това заяви руският генерал-майор от резерва Сергей Липовой, цитиран от държавните медии.

Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент", но това няма да е възможно.

Генералът подчерта, че Русия има достатъчно оръжия, за да нанесе удар и продължи:

"Ако нашите хипотетични удари по складове за ракети с голям обсег извън Украйна – в Полша, Румъния и България – нямат отрезвяващ ефект върху Запада, тогава, подозирам, Русия ще бъде принудена да удари Германия и САЩ. Няма да имаме друг избор. САЩ искат да прехвърлят всичко отвъд океана, но няма да успеят. Русия разполага с достатъчно надводни, подводни и наземни оръжейни носители за тази цел. Все още се надявам, че няма да се стигне дотам“.

По-рано прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че предоставянето на Киев на ракети с голям обсег и правото да ги използва за удари дълбоко в руска територия би означавало, че Западът се опитва да продължи военните действия „до последния украинец“.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано омаловажи предупрежденията на Владимир Путин за война, ако на Украйна бъде позволено да обстрелва руската територия с осигурени от Запада далекобойни ракети.

Байдън подчерта, че не е обърнал много внимание на руския лидер, припомня БГНЕС.

"Не мисля много за Владимир Путин“, каза той, когато се срещна с британския премиер Киър Стармър в Белия дом за разговори дали да премахнат ограниченията на Киев за използване на доставено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1718
Още от Русия
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
1
 
! Отговори
Nuclear winter преди 1 ден
Страхливци сте, защо не ударите направо САЩ? Дори да направите провокация срещу трите източноевропейски държави, отговорът пак няма да ви хареса - стотици ракети по червените ви кра туни в първите минути след деянието, после още.
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 2 дни
Ееее, това ще ни докарат нашиге ястреби ,но те ще се изпарят по далечни острови живеейки с нашите пари , а лошия човешди материал да мре !
5
 
8
 
! Отговори
Точно! преди 2 дни
Оставете България. Удряйте директно САЩ. Няма да е заглъхнало ехото и шушумигите в, които управляват в Булгария в миг ще станат русофили.
3
 
6
 
! Отговори
И всичко преди 2 дни
това заради фашизираните окраинци!
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Генерал-майор резерва, иначе казано - г-н Никой!
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
главната цел трябва да е в банкя. не правете тъпата грешка като в украйна със зеленчука, който командва противодействието на руската армия. но върху него има чадър от путин и не трябва да бъде убиван -- изключително тъппо.
7
 
14
 
! Отговори
Чужденец преди 2 дни
Интересно някой как си е въобразявал че ще се подложите на НАТО срещу Русия и ще останете незасегнати ? Дано поне тези складове да не са близо до населени места, а че ще ги избомбят лесно неще и дума.
3
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 2 дни
До НАБЛЮДАТЕЛ: Що за безсмислен брътвеж е това? Само ти го разбираш, ако изобщо има нещо за разбиране..
5
 
5
 
! Отговори
666 преди 2 дни
Я по-кротко с България. И на картата няма да ни намерите. Дребни сме. Ежат се политиците, на не сме нищо особено. Опъвайте Вашингтон, Берлин, Лондон, Париж и ни оставете на мира. После ще мислим за ядрената зима. А Радев и тия ...... дето ги назначи от ПП в служебни кабинети и прочие - ми да си го ......... /да не ме трият/.
8
 
21
 
! Отговори
Давайте директно преди 2 дни
Оставете България. Удряйте директно САЩ. Няма да е заглъхнало ехото и шушумигите в, които управляват в Булгария в миг ще станат русофили. И без това САЩ са въздух под налягане. Ако бяха супергерои за каквито ни ги представят вече щяха да са изпратили 300000 армия в Украйна, а те само подстрекават и играят в засада.
13
 
11
 
! Отговори
историк преди 2 дни
Добре е да се знае, че цялата история на руската армия е наниз от грабежи и убийства на мирно население, а против армиите, без разлика чии са, разгроми и пълно унищожение. Но обичат да се самозабравят и самовъзхваляват.
3
 
5
 
! Отговори
Дякона преди 2 дни
Руската *** - най-голямата *** по всички земни кълбета !
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тия бази, дето ни набутаха от посолството и местните слагачи, през носа ще ни излязат!!!
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 1367 А други, с промит мозък като тебе, наричат сатрапията САЩ "демокрация" а световния поробител и грабител САЩ с неговите васали "свободен свят", при положение, че същите им налагат зверска цензура, забраняват свободата на словото, забраняват свободното движение на хора и капитали, крадат техническо ноу хау, изнудват цели държави, лъжат, мажат и постоянно разпалват грабителски войни?
2
 
1
 
! Отговори
САЩ са добър преди 2 дни
конкурент няма смисъл да се обстрелва в европа са реваншистите
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Миризлив и нелеп алкохолик!
12
 
18
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 2 дни
Toя хептен избудаля. И как ще стане физически изстрелването на ядрени ракети по друга държава? Нали тия дето стартират подготовката и изстрелването знаят че са на мушка и самото започване на процедурата ще ги прати в небитието / от получаването на заповедта до физическото изстрелване има мин 4 часа/. Тука става вече въпрос за цената на кожата на войниците на терен и цената на кожата на Путин и генералитета . Ами тая на Путин не струва много
9
 
4
 
! Отговори
А бе преди 2 дни
До Анонимен 1368 Това, че ги атакуват безпричинно не ги прави izz.rodi. А прави теб такъв.
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И някои индивиди у нас казват на тези izz.rodi. братушки.
17
 
9
 
! Отговори
няма да имат ефект преди 2 дни
направо стреляй по англосаксите, избери си една страна и пуцай.