Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия

Белоусов иска противодействие на дроновете на САЩ в Черно море
28 юни 2024 21:00, Елка Василева
325
Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на отбраната Андрей Белоусов е наредил на Генералния щаб на армията да внесе предложение за оперативно реагиране на "провокации" от страна на американски стратегически дронове, които действат над Черно море, съобщи днес в изявление ведомството, цитирано от ТАСС.

В изявление на министерството се казва, че е забелязана повишена активност на полети над Черно море на американски стратегически дронове, които извършват разузнаване и обозначения на цели за насочване на доставяни от западните страни на въоръжените сили на Украйна оръжия с голяма точност за нанасяне на удари срещу Русия.

"Това свидетелства за нарастващото участие на САЩ и държавите от НАТО в конфликта в Украйна на страната на киевския режим", се казва в още изявлението.

"Такива полети засилват вероятността от инциденти във въздушното пространство със самолети на руските военновъздушни и космически сили, което увеличава риска от пряка конфронтация между алианса и Русия", допълва Министерството на отбраната.

Според руското ведомство страните членки на НАТО ще носят отговорност за всякакви такива инциденти.

В изявлението не се споменава полуостров Крим в Черно море, който през 2014 г. Москва анексира от Украйна. Но руски военни съоръжения в Крим многократно са били обект на нападения от страна на украинските въоръжени сили, включително със западни ракети, отбелязва Ройтерс.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от Русия
Доверието на руснаците към Путин расте, вече е 81%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
НАТО е всичко друго, но не и отбранителен съюз.Съединените американски щати може и да провеждат мироопазващи военни операции, например в Сирия, Ирак, Афганистан и в ред други държави, но по съвсем консервативни данни през последните 70 години жертвите в техни мироопазващи военни операции са повече от 40 милиона души.
184
6
 
14
 
! Отговори
Развеселен преди 3 дни
До Анонимен 192 "Руснаците са много напреднали със свръхзвуковите ракети и не само" В началото преди да започне агресията си, Ботокса обясняваше как Ес-300 била къде къде по-добра система от Пейтриът. Сега целия свят му се смее, а след днешните новини за унищожения Ес-500 нещата ще станат направо гротескни за руските фашисти. Точно както ги харесваме :)))
183
6
 
6
 
! Отговори
Развеселен преди 3 дни
До Развеселен Ботокса не прави никакви обещания, защото го е страх да не го изловят, че не му се получават нещата. Голяма е мишка :))))
182
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Преди много време Хрусчов каза на Никсън :Докато вие правихте супер коли и телевизори, ние правихме тукати. Имаме си обеца на ухото от ВСВ. Руснаците са много напреднали със свръхзвуковите ракети и не само. И НАТО го знаят много добре. Освен това имат и секретни оръжия. Мислите ли, че ще разкрият всичко? Има и система за мълниеносен опустошаващ всичко отговор.
181
3
 
6
 
! Отговори
Развеселен преди 3 дни
Дотук Путин си спазва обещанията. В началото на войната беше като лека хирургична интервенция и постепенно разрезът става все по-дълбок и по-дълбок. Скоро ще опре до кокала на запада, а ако не престанат да предизвикват мечката, ще режат и самия кокал или отведнъж или бавно и болезнено. Всъщност, на запад не са толкова глупави и почнаха да оттеглят лека-полека подкрепата за Зе. Бавно, но сигурно.
180
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
10 бр SS-18 Satan (R-36M) СА ДОСТАТЪЧНИ САЩ ДА БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ЗА 9 МИНУТИ ТЕХНИЧЕСКО ВРЕМЕ....ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ ДО МОМЕНТА НЯМА.
179
4
 
9
 
! Отговори
Развеселен преди 3 дни
До ЗАДЕН ХОД Зеленски вече е обявил, че преговори ще има при украинските условия, тъй че не само не е "заден ход", ами е уверен, че нещата ще върват все по-добре за Украйна в тази война :)))
178
4
 
4
 
! Отговори
ЗАДЕН ХОД преди 3 дни
Зеленски: До края на годината ще представим план за край на войната и ще решим кога да преговаряме с Путин
177
5
 
8
 
! Отговори
Развеселен преди 3 дни
До Анонимен 185 "Да се спира с изпращането на оръжие" Тепърва има да лъжете, че нещата вървят в полза на руските фашисти - колкото повече стават загубите ви, толкова по-нагли ще са лъжите ви :))) Обаче вече никой не ви обръща внимание. :)))
176
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
За последната седмица са убити 14000 украинци и са унищожени шест установки Хаймърс. Ясно е накъде вървят нещата. Да се спира с изпращането на оръжие и излишни човешки жертви....
175
8
 
4
 
! Отговори
Развеселен преди 3 дни
Защо нашите крият че руснаците са унищожили три системи Хаймърс със по 10 човека чужд персонал (американци) на всяка?
174
3
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 дни
От Кремъл
173
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Да правилно мислиш русофобе, Путин ти казва какво да правиш и той те контролира. Ти явно не си учил география и не знаеш, че БГ не разполага с енергиини ресурси. Къде ще ходиш ти русофобско maloumno същество? Нали караш колата си с Руско гориво. Нали джоба ти зависи от руските енергоресурси. Яденето ти зависи от Руското гориво. Като се перчиш, ще живееш 3 пъти по-зле с 3 пъти по-скъпо арабско гориво. Къде си тръгнал цръвуле и всички като теб фантазьори?
172
3
 
7
 
! Отговори
Развеселен преди 3 дни
Първи информации за унищожаване на единствената руска Ес-500 в бойна готовност. :))))
171
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Русия, Китай, Северна Корея и Иран означават шах и мат за Запада.
170
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И кой нагнетява напрежение? Кой съветва Зе да бомби навътре в Русия и мирни граждани в Белгород и Крим? Вече даже се надявам на ядрена война. Западът е полудял и е за лудница, но лудницитеп се препълниха, така че една основна чистка ще е добре дощла. Време за рестарт.
169
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Краят на укронацисткия марионетъчен режим наближава. Цвилиш ли коньо? Цвилиш на умрело като всички БГ русофоби
168
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Преди десетина години в нощния блок на Хоризонт имаше един водещ русофил, който пееше в ефир руски военни песни! Пееше така, сякаш е руснак и се гордее с това, а си беше чист българин....
167
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
САЩ смятат каузата в Украйна за изгубена. Зеленски не е легитимен, а Западът тласка Русия към решителна победа
166
3
 
3
 
! Отговори
До 172 преди 3 дни
Ето ви "безвиз" и дантелени гащички! Нали за това правихте "Майдан"" Хак да ви е!