Радев: Директен сблъсък НАТО-Русия може да прерасне в световна война

Украинците имат кураж, но руската армия ги превъзхожда
2 юли 2024 12:15, Инна Ангелова
445
Радев: Директен сблъсък НАТО-Русия може да прерасне в световна война
Снимка: БГНЕС

Румен Радев в момента е на държавно посещение в Гърция и ще вземе участие на международния икономически форум на The Economist в столицата Атина.

„НАТО не бива да се намесва във военния конфликт. Особено със сухопътни войски. НАТО не бива да допуска да бъде въвлечен в тази война. Директен сблъсък между НАТО и Русия може да прерасне в световна война с ядрени оръжия с опустошителни последици”, даде отговор държавният глава на въпрос от Даниъл Франклин - главен редактор на изданието.

Българският държавен глава коментира и възможността за членство на Украйна в НАТО, допълва bTV.

„Вярвам, че решенията на НАТО и на Съвета НАТО-Украйна са силен пробив към бъдещето членство на Украйна в Алианса”, коментира Радев и допълни, че всички съюзници са ангажирани и изпращат подкрепата си към Киев.

“Въпросът е не дали, а кога. Отговорът ще зависи от развитието на бойното поле, от възможността да се постигне мир, устойчив и справедлив мир. Украйна е суверенна държава и Украйна има свободата да реши“, каза Радев.

“Най-стратегическият аспект от войната не са оръжията и боеприпасите, а хората. Войниците. Тяхната подготовка, оборудване, мотивация и численост. Възхищаваме се на куража на украинците, но ако сравним армиите виждаме ясно превъзходство на руснаците“, допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от Русия
От болницата директно на фронта: Руски войници се бият с патерици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Слава на Украйна! )
404
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Украинските т.н. бежанци не работят но стоят по форумите и пишат мнения и слагат лайкове. Затова всичко изглежда фалшиво
403
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А защо САЩ и прокситата Израел и Украйна да могат да правят каквото си искат. Също Нато и ЕК и СЗО правят каквото си искат и пак на власт. Ми то и в БГ и дори в нашия вход е така. На всички нива.
402
2
 
8
 
! Отговори
! преди 1 ден
Това го знаем, умник! Какво пледлагаш? Да оставим Русия да си прави каквото иска?
401
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ЕрМаг е член на секта,която се кланя на зли сили.Той натиска за ядрена война,за да може да бъде унищожено човечеството.Тези секти трябва със закон да бъдат забранени.
400
9
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 ден
Като се има предвид, че най-високият пост в България се заема от руска марионетка, то какво щеше да бъде ако НАТО не съществуваше. Какво щеше да спре Русия да окупира когото си хареса. Радев използва руски опорки за да деморализира обществото. Путин знае, че ако ако има ядрена война, няма да останат хора в Русия, които да оплачат мъртвите и да ги погребат. цитат от Никита Михалков.
399
11
 
7
 
! Отговори
??? преди 1 ден
Защо след разпадането на соц. блока и Варшавския договор..............НАТО не се саморазпусна???Западняците пак са по-хитри от руснаците, нали???Прави са руснаците да са ядосани на западняците!!!
398
4
 
3
 
! Отговори
усилено вървим преди 1 ден
към трета световна война, която ще е ядрена война ................ако искате да оцелеете, стягайте куфарите за Аржентина, Южна Африка или Австралия.................и там ще ви стигне радиацията,но по-бавно..............Северното полукълбо или поне 90 % от него ще стане радиоактивна пустиня!!
397
4
 
3
 
! Отговори
прав е преди 1 ден
Радев................100 %................ако стане ТСВ и ядрен конфликт м/у Русия и НАТО..............всички ще умрем....................бързо и без да разберем!!!
396
8
 
10
 
! Отговори
Бозаджията преди 1 ден
Както винаги жалък, безличен, некомпетентен и демагог. Колкото по бързо му свърши мандата и се махне, толкова по добре. Селян дур.
395
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен-в каква връзка е това?
394
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
По телевизията Радев каза относно РСМ че в ЕС договорите трябва да се спазват. Това за украйна не се ли отнася. Тя защо отказва са спази МС подписани и от Меркел и Оланд като гаранти или гаранция франция и гарант Макрон за СМ но и тя такасъщо като украйна не иска да спазва договореностите .
393
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Значи ако комшията готви на терасата под вас и цялата пушилка идва у вас и нищо вие трябва да си мълчите да се тормозите защото той има права а вие нямате , въпреки че отровните газове от скара неговата печка идват у вас и може да хванете алергия асма и сори нещо по лошо.
392
2
 
4
 
! Отговори
Peз Глaвинчeв преди 1 ден
===>>>YБИЙ ГHYCEH МАHГАЛ-CBOДHИK cпacи чoвeшkи живoт, И3KOЛИ koпeлeтaтa нa ГHYCEH МАHГАЛ-CBOДHИK - CПACИ ДEЦATA нa Maйka Бългapия!!!:=> rb.gy/78b9eu
391
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Радев, премести си го от единия, в другия..
390
9
 
4
 
! Отговори
Един преди 1 ден
До Военен па го страх ! От какво го е страх? Да не вкарат България във тази война и да изпратят българска войска да мре за американските интереси. Нали се досещате, че ако свалят американските марионетки от управлението на Украйна, войната ще свърши.
389
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Никой не обича предателите.
388
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 375. Май не намираш разлика между това да те нападнат и това да си просиш нападението.
387
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"Колониален болшевишки режим" всъщност е либералната демокрация където никой няма право на различно мнение и ние това го виждаме в Нато ЕС .Дори и по нашите медии.
386
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Алексито е украинец има още няколко украински трроляци във форума. По лайковете на дезертьорите се познават. Все тая.