Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия

Белоусов иска противодействие на дроновете на САЩ в Черно море
28 юни 2024 21:00, Елка Василева
325
Москва: Расте рискът от пряка конфронтация между алианса и Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на отбраната Андрей Белоусов е наредил на Генералния щаб на армията да внесе предложение за оперативно реагиране на "провокации" от страна на американски стратегически дронове, които действат над Черно море, съобщи днес в изявление ведомството, цитирано от ТАСС.

В изявление на министерството се казва, че е забелязана повишена активност на полети над Черно море на американски стратегически дронове, които извършват разузнаване и обозначения на цели за насочване на доставяни от западните страни на въоръжените сили на Украйна оръжия с голяма точност за нанасяне на удари срещу Русия.

"Това свидетелства за нарастващото участие на САЩ и държавите от НАТО в конфликта в Украйна на страната на киевския режим", се казва в още изявлението.

"Такива полети засилват вероятността от инциденти във въздушното пространство със самолети на руските военновъздушни и космически сили, което увеличава риска от пряка конфронтация между алианса и Русия", допълва Министерството на отбраната.

Според руското ведомство страните членки на НАТО ще носят отговорност за всякакви такива инциденти.

В изявлението не се споменава полуостров Крим в Черно море, който през 2014 г. Москва анексира от Украйна. Но руски военни съоръжения в Крим многократно са били обект на нападения от страна на украинските въоръжени сили, включително със западни ракети, отбелязва Ройтерс.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от Русия
Доверието на руснаците към Путин расте, вече е 81%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
3
 
! Отговори
До 168 преди 6 дни
Как къде!? Ами утанул...
164
6
 
5
 
! Отговори
Джуджетата преди 6 дни
Не смениха съветската прецакана грамофонна плоча.
163
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
До Анонимен 166 "останахме без икономика" Муахахаха. Мдааа. Бачкаш ли за 1300 лева? А а така.
162
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Американците се боят да не се стигне до реализация на крилата фраза на Путин: За какво ни е свят без Русия?.
161
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
Мачкай, Влади! Мачкай задокеанските окупатори! Сами няма да можем да се освободим от американските бази и новото европейско робство. Но съм сигурен, че братска Русия ще ни освободи отново!
160
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
След 30 години страх от Русия и 20 години пазени от НАТО останахме без икономика, без армия, загубихме националното си достойнство и идентичност, и се лъжем взаимно, че имаме държава
159
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Американците никога не са страдали от пълноценна война на своя територия. Бомби никога не са падали върху главите им, майките им не са предпазвали децата си с телата си от шрапнели. Това им позволява да се държат като маймуни с граната - те нямат представа какво ги очаква в случай на истински конфликт. Но това е основната слабост на тяхната стратегия те не разбират логиката на една голяма война.
158
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Евроатлантик, задължително: 1. Употреба на селски или диалектни думи, които не всеки българин разбира. 2. Вулгарна личност и въображение. 3. Намеци за cekcyaлността, вулгарни, разбира се. 4. Липса на аргументи, дължаща се на липса на по-абстрактно мислене.5. Липса на връзка с реалността, отчасти поради 4.
157
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Шест батальона от въоръжените сили на Украйна са отказали да изпълнят бойна мисия. Това разказа бившият съветник в кабинета на президента на Украйна Aлексий Арестович в интервю с украинския журналист Васил Голованов.
156
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Крим не е анексиран. Имаше референдум.
155
5
 
6
 
! Отговори
Нови правила преди 6 дни
А ИМА ЕДНА КРАТКА ПРИКАЗКА РАЗКАЗАНА ОТ ПУТИН: "КЪДЕТО ПРИСТИГНЕ "САРМАТ" НАСТАВА ТИШИНА".
154
5
 
5
 
! Отговори
Сергей Рябков преди 6 дни
Западните държави все повече се намесват в конфликта, без да забелязват, че точката, от която няма връщане, вече е близо.Противниците трябва да знаят, че стъпка по стъпка те се приближават до точката, от която няма връщане. Реакцията от наша страна ще бъде много по-болезнена, отколкото изглежда днес.
153
9
 
8
 
! Отговори
Нови правила преди 6 дни
Копейките все още не загряват, че победа на Русия над Украйна не може и няма да бъде допусната, дори и това да означава ТСВ. Забравете какво е било досега в историята, то е без значение. След ковида навлязохме в нов етап от човешката история, където или ще се научим да живеем в мир и справедливост, или край на света. Компромиси със справедливостта повече няма да има!
152
5
 
9
 
! Отговори
РАЗВЕСЕЛЕН НА 100% преди 6 дни
Понеже тълпата от хомосексуалисти, фенки на Украйна, гейевродемократи, меки връзки не следи какво всъщност се случва реално а пише глупости на грам ще ви кажа......"Володимир Зеленски" нелигитимния "президент" на Киевския режим сподили. Украйна НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ЗАЩИТИ ТЕРИТОРИЯТА СИ БЕЗ ЧУЖДА ПОМОЩ. Това е преди 2 дена вече няма котранаступ хаха. Защо трябваше да измрат толкова хора заради интересите на сащ ? От самото начало се знаеше, че Украйна, ЕС, НАТО, сащ намат никакйв шанс срещу Русия
151
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не е добре това,тия летящи консерви минават над наша територия
150
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За да ограбиш Русия, първо трябва да я окупираш. Не знам за друга сила, която може да нападне Русия, която има 6400 ядрени бомби. Дори в Русия да няма останали войници, нейните ядрени оръжия си струват всичко
149
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За последната седмица са убити 14000 украинци и са унищожени шест установки Хаймърс. Ясно е накъде вървят нещата. Да се спира с изпращането на оръжие и излишни човешки жертви.
148
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
скоро ще има дронопад над Черно море,краварите май ще настъпят мотиката
147
10
 
12
 
! Отговори
много е лесно преди 6 дни
изтегляте *** си от всички окупирани от вас територии не само в украйна но и в молдова, грузия, чечня, аемяния, азарбейджан, афганистан и сирия и няма да видите нито един американски дрон никъде около вас, не ни дреме за вас но ни пречите не ви харесваме махайте се
146
10
 
7
 
! Отговори
крундел преди 6 дни
др0гаре! да подкрепим розовата армия, аз лично съм ЗА с две ръце да свалят в международно пространство дрон/самолет на "краварите", тамън да видят наживо как се прави тридневно сво, а не трета година да се точи на +/-50-тина км около руската граница това сво-менте...