Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни
25 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
445
Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди майките на войници, сражаващи се в Украйна, да не вярват на всичко, което виждат по телевизията или четат в интернет, съобщава "Ройтерс".

Той посочи, че в медийното пространство циркулират много "фалшиви новини" относно това, което Русия нарича ​​"специална военна операция" в Украйна.

В предварително записана среща, излъчена по държавната телевизия, Путин подчерта, че руските лидери разбират и споделят болката на онези, които са загубили свои близки, воювали в Украйна.

Той се зарече, че няма да забрави несравнимото страдание на майките, които са загубили синове в деветмесечния конфликт.

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни, а руската инвазия предизвика най-голямата конфронтация между Москва и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Стотици хиляди руски войници бяха изпратени да се бият в Украйна, включително над 300 000 резервисти, които бяха призовани като част от частичната мобилизация, обявена от Путин през септември.

Седнал с групата майки около маса, на която се виждат сервирани чай, сладкиши и купи пресни горски плодове, Путин изтъкна: "Ние разбираме, че нищо не може да замени загубата на син - особено за една майка".

Още по темата
Майките изслушаха думите на Путин, но техният отговор към президента не беше показан веднага в записания телевизионен клип.

Путин посочи, че не съжалява за започването на "специалната военна операция" на Русия срещу Украйна и определи войната като преломен момент, в който Русия най-накрая се е изправила срещу арогантната хегемония на Запада след десетилетия на унижение в годините след падането на СССР през 1991 г.

Украйна и Западът твърдят, че Путин няма оправдание за това, което определят като окупационна война в имперски стил. Украйна е категорична, че ще се бие, докато и последният руски войник не бъде изхвърлен от нейната територия.

Украйна не разкрива загубите сред военните си. За последен път Русия оповести публично броя на загиналите войници на 21 септември, когато министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че са били убити 5937 руски войници. Този брой обаче е далеч по-нисък от повечето международни оценки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам къде са днес хората. Може би са на село или по магазините. Ако има хора във форума те биха се възмутили от написаното от трроловете хитлеристи защото какви други да са щом се гаврят така нагло даже мисля че и хитлеристите не са се гаврили така както се гаврят и гигилят сегашните задокеанските трролове хитлерофашисти. Може би защото са на власт. Друго обяснение е ниска много ниска интелигентност.
284
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисирката гордееш ли се с гаврата която се получи за сметка на страдащите майки независимо кои са .
283
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички хитлеристи дано сте проклети до десето коляно и в адски мъки да умрете. Инсинуатори гигилостници които се присмиват на страданието. Много ви е смешно но ще ви приседне.
282
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че имаме кофти здравеопазване рус0робите да се разхождат свободно по улиците, защото като чета в какви неща вярват направо са в критична фаза шизофрения + синдром Дънинг-Крюгер + когнитивен дисонанс.
281
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските майки ще ви открият и на оня свят мрръсни хитлеристи.
280
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смърт на Фашизма свобода на народа.
279
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слагай Соррос минуси. Слагай. С глас ще плачеш.
278
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за мобилните крематориуми е нагла лъжа. Трябва да бъдеш осъден за такава лъжа . Заедно с плюсовете. Когато свърши войната ще бъдеш намерен и съден от тези които засягаш. Руските майки няма да ти простят присмехулник !!! В ада ще гориш заедно с кликата на сорросоидите
277
0
 
0
 
! Отговори
аа преди 1 година
*** те Са позор за света
276
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин отдавна ритна камбаната ! Крият истината, показват двойници на Путин ! В Кремъл се страхуват да не се върнат войниците от Украйна и да им потърсят сметка за 85 000 загинали войници от руска страна.
275
4
 
14
 
! Отговори
говорить Москва преди 1 година
Путин е изпратил на украйнския фронт мобилни крематориуми и там на място изгарят убитите руски солдати за да не се знае точният брой загинали солдати.
274
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В подкрепа на новите зелените човечета се яви и неонациски бот убиец което е срам за демокрацията.
273
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В услуга на отбора Дж.Байдън,Л.Финк,Кл.Шваб,А.Фаучи и др. интернационалисти играе с тях и се възползва от начертания им план за световния нов глобален икономически ред за победата на световната комунистическа революция с настъпване промяната на климата и гените на живущите с извършване на техническа революция за дигитално развитие на управлението на процесите с проследяване за статистиката на движението им по сфери на развитие с застраховано финансиране от фондове с инвенстиции,борси,риск,кризи.
272
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 1944 до 1947 България е окупирана от 200 000 руски войника, изхранвани от България. Руските войници заедно с 3000 български комунисти участват в избиването на българското правителство и 30 000 български учители, лекари, адвокати, свещеници, банкери, фабриканти, земеделци, кметове, полицаи, офицери, нахлували в къщи и грабели, изнасилвали и убивали.
271
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, заради 6000 убити решиха да мобилизира още 300 000 резервисти?!
270
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ид иот .....дреб ен
269
2
 
16
 
! Отговори
Да бе да преди 1 година
Маиииика ти дееееба рускаааа яловааа.Всички русофили и руснаци трябва да се изметат от България .Рано или късно ще направят и в България същото кагото цар Борис ги е приел.Няма масто за русофили и руснаци в България.Нищо добро не е дошло от тях.Те са абсолятно тъъъпи ии и некрамотни люде.
268
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До В подкрепа на новите зелените... илитерате, запази полюциите си за някой пиян индивид, който няма да осъзнава с какъв пл ющ .. ек си има работа.
267
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще съжаляваш фашист скапан!
266
4
 
11
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 1 година
До бай Пешо - мишо к, пий си самогона и не се занимавай с анализ на фашистката война, която започна, но ще загуби идолът ти путинувкин.