Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни
25 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
445
Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди майките на войници, сражаващи се в Украйна, да не вярват на всичко, което виждат по телевизията или четат в интернет, съобщава "Ройтерс".

Той посочи, че в медийното пространство циркулират много "фалшиви новини" относно това, което Русия нарича ​​"специална военна операция" в Украйна.

В предварително записана среща, излъчена по държавната телевизия, Путин подчерта, че руските лидери разбират и споделят болката на онези, които са загубили свои близки, воювали в Украйна.

Той се зарече, че няма да забрави несравнимото страдание на майките, които са загубили синове в деветмесечния конфликт.

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни, а руската инвазия предизвика най-голямата конфронтация между Москва и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Стотици хиляди руски войници бяха изпратени да се бият в Украйна, включително над 300 000 резервисти, които бяха призовани като част от частичната мобилизация, обявена от Путин през септември.

Седнал с групата майки около маса, на която се виждат сервирани чай, сладкиши и купи пресни горски плодове, Путин изтъкна: "Ние разбираме, че нищо не може да замени загубата на син - особено за една майка".

Още по темата
Майките изслушаха думите на Путин, но техният отговор към президента не беше показан веднага в записания телевизионен клип.

Путин посочи, че не съжалява за започването на "специалната военна операция" на Русия срещу Украйна и определи войната като преломен момент, в който Русия най-накрая се е изправила срещу арогантната хегемония на Запада след десетилетия на унижение в годините след падането на СССР през 1991 г.

Украйна и Западът твърдят, че Путин няма оправдание за това, което определят като окупационна война в имперски стил. Украйна е категорична, че ще се бие, докато и последният руски войник не бъде изхвърлен от нейната територия.

Украйна не разкрива загубите сред военните си. За последен път Русия оповести публично броя на загиналите войници на 21 септември, когато министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че са били убити 5937 руски войници. Този брой обаче е далеч по-нисък от повечето международни оценки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Диоген. Че що да съжалява ? Ако шеие да съжалява нямаше да я започва. Обаче той не командува самостоятелно. Анализ са направили цели институти и разни държавни служби кое как защо за какво съветници са дали съответните решения и той като лице на държавата ги е подписал. Не разсъждавайте като малки деца бе.
224
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЙДАААА, ПИСНА НИ ОТ ПРОПАГАНДА, ПРЕКАЛИХТЕ, ПРЕСОЛЯВАТЕ МАНДЖАТА, АМАН ОТ РУСОФОБИЯТА И ОМРАЗАТА ,КОЯТО НАСАЖДАТЕ, ВЕЧЕ НИ ПИСНА!
223
2
 
6
 
! Отговори
До 257 преди 1 година
И къф ти е проблема с изкуствената кожа??? Колко животни си убил за да задоволиш егото си? К.в.о ли питам щ.о.м харесваш кремълския убиец...!!!
222
2
 
15
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Замислете се върху тези думи - НЕ СЪЖАЛЯВАМ ЗА ВОЙНАТА??? Всякакъв коментар е излишен..
221
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До redordead. Пак се кривите на мамуна. То нещата не зависят от идеята а от матряла. След като матряла е лош не става ни комунизъм ни социализъм ни капитализъм. Матряла е все от такива като вас и затова нищо читаво не може да се получи.
220
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 987Я СТИГА ЛЪГА, В НАШИЯ ГРАД, ИМАХМЕ НЯКОЛКО МАГАЗИНА ЗА ОБУВКИ, А ЕДИН МАГАЗИН СПЕЦИАЛНО САМО ЗА ОБУВКИ И ВСИЧКИ ОБУВКИ ПРЕЗ СОЦА, БЯХА ОТ ЕСТЕСТВЕНА КОЖА И КАЧЕСТВЕНИ, ЕВТИНИ ИЗКУСТВЕНИ КОЖИ, НЯМАШЕ ТОГАВА!
219
2
 
11
 
! Отговори
мдааааа преди 1 година
бозав, гаден гном.
218
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сама си го изпроси ***, предупредих те, да не задълбаваш :))) Айде ще те взема в харема, нали си кадъна.....хахахаха :)))))
217
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото хубаво при социализма беше, че бях с 30г по млад
216
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 987. Всички разбира се са зомбирани потребители и не си спомнят най-важното нещо от соца понеже имат и перманентна амнезия - тогава никой не търсеше Сашко понеже някой го е отвлякъл. Но на тях не им пука за децата им а само с какви глупости да си натъпчат апартаментите за да се чувстват велики
215
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна - в обединена Европа, а Русия - в жona!
214
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 987АМИ ПЕРЕСТРОЙКАТА ЗАПОНА ПРЕЗ 80-ТЕ ГОДИНИ, А ПРЕЗ 1986 ГОДИНА ДОЙДЕ И В БЪЛГАРИЯ! ОТ ТОГАВА ЗАПОЧНАХА ДА СПИРАТ ТОКА И Т.Н.
213
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато не е той на фронта е лесно, да говори. Заблудени и жалки руснаци ...
212
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До redordeadГЛУПОСТИ, САМО В ГИМНАЗИЯТА СЛЕДЯХА СТРИКТНО ДА Е ЧИСТ И ПРИЛИЧНО ИЗГЛЕЖДАЩ УЧЕНИКА, ПРОСТО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕМ С УНИФОРМИ ИЛИ МАНТИ, СЛЕДЯХА ЗА УНИФОРМАТА, А НЕ ДАЛИ СИ С ДЪНКИ ИЛИ НЕЩО ДРУГО.
211
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия стана нещо немислимо - НАРОДЪТ ЗАПОЧНА ДА ЗАДАВА ВЪПРОСИ!!! А какво ли ще стане, когато започне да търси сметка?
210
4
 
8
 
! Отговори
987 преди 1 година
До Анонимен 221. Нямам представа какво помните , но режима на тока беше 2 часа има 2 няма и беше през 1986. Относно пълните магазини мога да говоря само за София. Магазините бяха относително добре заредени. разбира се качествените стоки които са дефицит се даваха под рафта, ако въобще ги има. Певечето продукти бяха да не кажа ***, но със съмнително качество. Разбира се в магазините на ЦК имаше висококачествени и български и западни стоки. Да намериш хубави дрехи, обувки, техника - абсурд
209
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво споделяш бе? Твоето дете загинало ли е на фронта, че да споделяш болката? Жертваш чужди животи за да задоволиш собствените си имперски амбиции без да ти мигне окото.
208
1
 
5
 
! Отговори
До 230 преди 1 година
Какво празни магазани сега б.еееее. Празна ти е душата и сигурно джоба!!! Щ.о мислиш мутрафонова седи тук...заради магазините...хахаха
207
0
 
0
 
! Отговори
До 237 преди 1 година
Сега на кой говориш бе шнорхелист ? Дрогата съвсем те смаза
206
3
 
7
 
! Отговори
ПУТИН преди 1 година
Сори! Ваш сын са удави у укренското блату! Не га чекайте вече! СЛАВА ГЕРОЮ! АМИН!