Столтенберг: Няма да има траен мир, ако Русия победи Украйна

НАТО ще продължи да подкрепя Украйна, докато е необходимо
25 ное 2022 13:12, Александър Попов
136
Столтенберг: Няма да има траен мир, ако Русия победи Украйна
Снимка: БГНЕС/EPA

Трябва да не забравяме, че Русия нападна Украйна и Украйна е жертва на агресия, затова има право да се защити. Няма да има траен мир, ако нападатеят спечели, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция по повод насрочената за следващата седмица среща на външните министри на страните от пакта в Букурещ.

Ако оставим руския президент Владимир Путин да спечели, всички ще платим по-висока цена в следващите години, добави той. По неговите думи Путин и други авторитарни ръководители може да решат, че могат да постигат целите силово и така светът ще стане по-опасен.

Всички плащаме цената на руската война срещу Украйна, но украинците плащат с кръвта си, отбеляза Столтенберг. Президентът Путин се проваля в Украйна и отговаря с още повече жестокост - Русия нанася удари по градове и цивилна инфраструктура, така украинците остават без отопление, вода и храна, а това са военни престъпления, обобщи той.

Повечето войни приключват с преговори, но преговорите зависят от събитията на бойното поле. НАТО ще продължи да подкрепя Украйна, докато е необходимо и няма да отстъпим, заяви Столтенберг.

Той изрази очакване външните министри от НАТО да одобрят осигуряването на допълнителна помощ за Украйна с горива и медицински средства. По неговите думи ще бъдат обсъдени стъпки за повишаване на защитата на Босна и Херцеговина, Грузия и Молдова, както и заплахите от Китай. Ще оценим зависимостта ни от други авторитарни режими, посочи генералният секретар.

Време е да приключим процеса на ратификация на членството на Швеция и Финландия в НАТО, настоя Столтенберг. Той не можа да посочи срок, в който процесът ще приключи, но изрази удовлетворение от обявеното намерение на Будапеща скоро да приеме необходимите решения. Вече 28 страни от НАТО са ратифицирали протокола, отбеляза Столтенберг и потвърди, че все още се водят преговори с Турция. Той призова за възможно най-бързо приключване на цялостния процес./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Наполеончик преди 1 година
Смях в залата!!! Сякаш през последните 30-тина години, докато САЩ бяха единствен световен хегемон, на земята цареше мир и сигурност! Войната в Украйна не е ли в резултат на "мирните" действия и намерения на САЩ спрямо Русия? Колко ли траен ще е мирът ако Русия загуби и САЩ отново "преядат" с власт?
90
0
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Малко за политика Бих те допълнила, че Путин нямаше избор - украинците заливаха с умразата си руснаците и изобщо не искаха да разговарят с тях - те ги гонеха и избиваха...Какво можеше да направи Путин щом дори днес украинците продължават да заливат руснаците с умраза и пренебрежение?!...
89
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Ако НАТО беше приел Русия в редиците си, сега дори нямаше да има война в Украйна защото тези май-му-ни там нямаше да постъпят така безумно...Според мен, всяка страна трябва да участва в НСТО с оглед осигуряване сигурността на всяка страна..Днес Украйна показа колко лоялни са те към Русия, колко нелоялни са били винаги към нея, криейки се зад разни маски и театри, явно! Утре те ще бъдат толкова лоялни към всеки друг! Никой не трябва да поддържа украинците - сам престъпва граници на морал и чест
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин а вие казвате че македонците са бг а бг турци казвате че не са бг за ромитее не са хора а животни а вие какви сте крадливи и меняте истрията си ревноста и зависта ще ви погуби на ромите недавате работа и искате да са честни
87
2
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
"Путин и други авторитарни ръководители може да решат, че могат да постигат целите силово". А САЩ как си постигат целите? Силови или по метода на убеждението? Там, където могат да купят политиците - чрез долари, а където не могат - с военна сила. Водили са войни къде ли не - Корея, Виетнам, Афганистан, Ирак, Сирия....
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей ти си последната дупка на кавала
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мечтай си то мечтата е без пари путин е болен путин има тумур путин е болен от рак путин няма ракети лавров е получи сърдечни кризи и накрая ес и сащ губят воината в укропия представям си какво ще бъде с вас като укропия подпише мир и се съгласява с русия
84
2
 
8
 
! Отговори
9689 преди 1 година
От този нищо не зависи.
83
9
 
5
 
! Отговори
777 преди 1 година
Най новия виц:Путин звъни на генерал Армагедон: Как е обстановката ?Генерала: Сдадохме Херсон, няма как да вземем Бахмут, а ВСУ настъпват и в Запорожие. Обаче им спряхме интернета за 8 часа и не могат да ни се подиграват в социалните мрежиПутин: Молодец, получаваш орден
82
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва Украйна да победи,за да си налагаме нашите правила,така ли?Всички да са длъжни да се съобразяват със САЩ и ЕС.Да им се казва от кой да купуват,на кой на,каква цена да продават.Всичко трябва да е съобразено с техните интереси.Това ли се нарича траен мир?Там,където някой упражнява власт винаги ще има някой,който да се противопостави.За да има мир никой не трябва да си налага хегемонията под ,каквато и да е форма.
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя що не отиде на фронта да се бие за Украйна. Тогава победата е сигурна. Така на топло, с огромна заплата, уйски в едната ръка,пура в другата и манекенка в скута, лесно се говори. Там да си ***.
80
2
 
7
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
До 80:Другарю,прочети нещо за системата "мъртва ръка"и попитай бай-дън страхуват ли се от нея,та даже искаха да се премахне от Русия тази система!
79
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най големия удар който "великата" руска армия нанесе на Украйна е в пленените над 3000 перални машини и напълно унищожени над 5 000 тоалетни чинии.
78
5
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Мир няма да има, докатво ВСИЧКИ натовци не легнат под слой пръст!
77
5
 
18
 
! Отговори
Нали знаете че преди 1 година
Столтенберг е като Зеленски - кукла на единя пръст! Реално нещата ги ръководи американския генерал назначаван от САЩ! Та и този също като наркоманчето излиза с неадекватни изквакания - да държи съспенс!
76
4
 
12
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
Докато е необходимо,означава ли че това ще се върши докато Русия си спусне в шахтите необходимите сармати с блоковете авангард за да е сигурна в пълното унищожение на тези,които непрекъснато създават конфликти и искат да командорят целият останал свят?Вие си мислите,че Русия ще свали гарда и ще се предаде,но забравяте откъде идва израза "умирам-не се предавам ,ни крачка назад"!Путин Ви каза,че свят без Русия/разбирай планетата/не може да съществува!Къде спахте 8 години?
75
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има траен мир ако Русия не победи.
74
20
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Естествено, че русия трябва да падне. Иначе още сто години ще си купуват политици у нас, ще ни гаврят с петрол и газ, и ще ни обясняват, че кирилицата дошла от Македония.
73
5
 
21
 
! Отговори
българина преди 1 година
целия запад се е увъртял в лъжи двойни стандарти и лицемерие! и Рим е бил така преди разпада
72
4
 
20
 
! Отговори
лицемери преди 1 година
сащ победиха Югославия и мирът явно не е траен, това е логиката. това означава, че сащ НЕ ТРЯБВАШЕ да побеждава! нали, а защо влязоха тогава??? както ви е изгодно така! Съдът в Хага узакони Косово, но не и ЛНР ДНР И КРИМ!! КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА?