Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"

„Вагнер“ е частна армия, която няма централа и служители
31 юли 2022 21:03, Йоана Цонева
208
Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"
Снимка: БГНЕС

Контролираната от Русия частна военна група "Вагнер" получава задължения, подобни на тези на редовната армия на Москва, що се отнася за фронтовата линия в Украйна. Това твърди британското разузнаване в най-новия си доклад за войната, като добавя, че основната причина е проблем с пехотата на Кремъл.

От март насам частната компания действа в Източна Украйна в координация с руската армия. Вероятно на ЧВК „Вагнер“ е възложена отговорност за определени сектори на фронта, по подобие на нормалните войскови части. Това представлява значителна промяна в начина на използване на паравоенната група в сравнение с периода преди 2015 г. Тогава тя предимно поемаше мисии, далеч от тези на редовната руска армия.

Още по темата
„Това ново ниво на интеграция подкопава дългогодишната политика на Русия да отрича връзки между „Вагнер“ и руската държава. Ролята на „Вагнер“ вероятно се е променила заради липсата на пехота на руското Министерство на отбраната. Бойците на „Вагнер“ обаче няма да бъдат достатъчни, за да осъществят значителна промяна в траекторията на войната“, отчита британското разузнаване.

„Вагнер“ е частна армия, която – поне на хартия – няма централа и служители. САЩ и ЕС я свързват директно с руския бизнесмен Евгений Пригожин. Той е известен като „готвача на Путин“, близък е до президента на Русия и се смята, че финансира „Вагнер“. Самият Пригожин отрича тези връзки. Путин също заявява, че паравоенната организация нито е свързана с Москва, нито е финансирана от Кремъл.

„Вагнер“ станаха известни по време на военните действия в източния украински регион Донбас през 2014-2015 г., когато подпомогнаха сепаратистките сили в самопровъзгласилите се за републики Донецк и Луганск. Членовете на частната армия са обвинявани в извършване на военни престъпления в различни части на света, включително изнасилвания, грабежи и измъчвания на цивилни. Действали са в Сирия, Либия, Централноафриканската република, Мали и др. От няколко месеца „Вагнер“ участва във войната в Украйна със задача да ликвидира украински лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
3
 
! Отговори
Руснак преди 2 години
Русия няма проблем, вие имате проблеми ите ще се задълбочават докато започнете да сънувате руската мечка спокойна.......раздразнихте Русия сега ще питате къде сетът гладните!!!
170
0
 
0
 
! Отговори
Петю преди 2 години
Абе стига все Бандеровци виждат руснаците-нали бяха една държава СССР- не ги ли избиха тогава ами сега ти търсят.
169
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, тия бандерите откъде са изригнали?
168
0
 
1
 
! Отговори
Боркааа, преди 2 години
Къдя си, уааа?
167
1
 
0
 
! Отговори
Браво... преди 2 години
Вагнер....
166
5
 
5
 
! Отговори
рамзан кадиров преди 2 години
руската армия е най добрата ТРЯБВА САМО да се направят ТРИ неща с нея за да го ПОКАЖЕ И ДОКАЖЕ... 1 МАХАНЕ НА ВСИ4кото руско оръжие от нея и смяната с каквото и да е друго 2 Махане на вси4кото руснак офицер и генерал в нея и смяната им с каквито и да е други 3 махане на вси4ки руснаци войници и подмяната им с каквито и да е други
165
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
калпва армия на калпава държава тожко ва си и могат блато москалите
164
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русия НИКОГА не е имала добра пехота Дай им да заливат с 5-6 пъти превъсходство
163
7
 
7
 
! Отговори
Одеса преди 2 години
Ще падне без бой.
162
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Новорусия -- Голем просперитет ги гонеше либийците и НАТО ги освободи от "проспериращият" диктатор, така както украинци и руснаци ще се освободят от терориста Путин и бандата разбойници в Кремъл.
161
7
 
10
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 2 години
До Новорусия --- Няма как да лъжат. То се вижда докъде я докараха рашистите. Да ходят до Северна кУрея да просят матрял и от Турция - дронове. Майтапчийска армия тръгнала да превзема съседна независима държава в 21 век. Няма да чакаме много, за да видим (видите) икономическият, овенния и политически крах на любимата ви Рассия, не на СеСеСеРетата.
160
12
 
5
 
! Отговори
Новорусия преди 2 години
Впрочен на великите натовски и американски сили им отне 7 месеца да свалят кадафи ида унищожат една просперираща държава с бъдеще и големи планове за африка който щяха да помогнат много на континента.Ще видим дали руснаците ще са по-бързи.
159
7
 
8
 
! Отговори
Новорусия преди 2 години
Британското правителство и тяхнато министерстно на отбраната вече лъжат за пореден път, лъжите им от дребни и досадни станаха просто чиста заблуда и отказ да се приеме реалността, а тя е че руската армия не е изобщо слаба напротив сега войниците им събраха и опит. След като целия парад свърши всичко ще се признае както стана с ирак, и тогава лъжеха и лъжат пак. И впрочем няма как една малка група от наемници да замени цяла армия.
158
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става дума за 159тия ***.
157
1
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
До АнонименГосподи, не е възможно да си толкова ***!!!!
156
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакво значение какво е "Вагнер"! Дали е частна армия, хайдушка чета, наемници - няма никакво значение. Вкарани са в бойния строй на руската армия и се бият. При това не лошо. Западните разбойници в състава на украинската армия да не би да са с докторантури по етика и морал? Все същата ***! В тая война важното е кой кого ще убие пръв. Това не са балерини, а наемни войници. Азовците да не би да ходят със балетни пачки /рокличката на балерината/ и цвички с палци. Всички са разбойници.
155
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да продължават да наливат пари и ресурси във Вагнер, скоро Вагнер ще си имат и държава.
154
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъсна истината за ВСВ. Каква гротеска, какво падение.
153
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия губи с всеки изминал ден, много оръжия и много хора.
152
11
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
много е интересно кой подкрепя рашистите и джуджето . това са шумкари и терористи на болшевиките . свинари и говедари активни борци за пари и служби нагаждачи и терористи ,хора с 2 пръста чело ,но застанали на чело. благодарение на деветосептемврийският превтат забогатяха и станаха началници и 45 г.пропагандата работеше за това да промиват всекидневно мозъци смешници