Никола Стоянов: Хазната се бори за оцеляване заради честите избор

Към края на юли сме милиард на минус, посочи бившият министър на икономиката
16 сеп 2024 22:12, Красимир Ангелов
25

Колко голям е рискът да загубим парите по ПВУ?

"Това е ясно от доста време, че така ще стане, дори, за съжаление, така е програмирано отначало. Тъй по времето на кабинета "Петков", когато е подаден Планът за възстановяване и устойчивост в крайния му вариант, са заложени редица условия, които са свързани с промени със законодателната рамка в България. За съжаление, тогава тези условия явно не са били комуникирани с останалите големи партии и са поети ангажименти, които не могат да се изпълнят", каза бившият министър на икономиката Никола Стоянов в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че плащанията са осем, а ние все още не можем да вземем дори второто.

"Тук сме все още на предварителния етап - за да получим парите, какво трябва да направим. В момент, в който ти ръководиш държавата с крехка коалиция, поставяш цели, които са за години напред. Поставяш условия, които за теб са окей, но за останалите не са. Истината е, че след промените, които бяха направени в Конституцията, виждаме резултатите от тях и е малко плашещо да се дава вече на доверие подкрепа", допълни Стоянов за Bulgaria ON AIR.

По думите му хазната се "бори за оцеляване" заради честите избори.

"Към края на юли сме милиард на минус, като обикновено за тази част на годината стоим по-добре. Тази година се движим по-зле, това ще е основното предизвикателство. Орязват се инвестициите, които са планирани. Лошото е, че постепенно се влиза в една спирала, тъй като тези чести избори доведоха до жесток популизъм, доходите се покачват и изпреварват разходите. За съжаление, това няма да мине така, защото безплатен обяд няма", подчерта бившият министър.

Според него последствията ще са дългосрочни.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Образование
Вълчев: Виждам склонност да се спекулира с темата "Образование"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До ПУКА МИ ЗА ХАЗНАТА- И аз така си мислех и разсъждавах- Като Вас, но като се замисля - То в Брюксел същите комунисти. Цензура, лъжи, и т. нт. та чак до компетентните мнения на урсулата например. За чиповете и ракетите става въпрос. А нашите фашисти са си просто крадци. Направо незнам накъде отива света и държавата ни. Шолц например видя накъде отиват нещата, и обърна палачинката. Но не защото така иска, а защото е принуден за да има шанс да задържи власта. А изборите във Франция? Е, едно мисл
23
0
 
1
 
! Отговори
ПУКА МИ ЗА ХАЗНАТА преди 1 ден
ДА идва еврото, та да ни управляват директно от Брюксел, а некадърните комунисти да си правят избори със свои пари, още 10 години...
22
0
 
1
 
! Отговори
Смех... преди 1 ден
ХАЗНАТА ЩЕ ФАЛИРА ДО ПРОЛЕТТА, ЗАЩОТО ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ ТОЧАТ И ДО 2029 година....ХАХАХАА..
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ха ха ха! "Заради честите избори"! Значи НЕ заради помощите за украинските наглеци, НЕ заради харчовете и борчовете на фашизирания наркоман, НЕ заради нуждата да си попълним оръжейния запас, който пратихме на "хероите" със свастиките по вратовете и байраците, а заради нашата си демокрация! Я да направим ние няколко референдума в едно, че да спестим малко! Въпрос 1. за еврото, и въпрос 2. за народен съд над помагачите на фашизма, нацизма и тероризма!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Спокойно, Кокорчо ще изтегли още милиарди от наше име.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Хазната е окраде ПП с над 10 милиарда лева ,гадове , крадци)
18
0
 
1
 
! Отговори
Лесна работа преди 2 дни
Ще вдигнете на раята тая такса оная цена разни глоби и готово.Като брашнян човал колкото да го тупаш все пуща,народа има не е за жалене
17
0
 
4
 
! Отговори
акуд преди 2 дни
проблема на нашата хазна е раздутия административен персонал от роднини, кражбите на обръчите от фирми и излишъците който си раздават институциите в края на годината за "добре свършена работа" а как е добре свършена след като всяка институция се е разпаднала в буквалния и преносния смисъл ???
16
0
 
1
 
! Отговори
ЦИК са с 40 милиона преди 2 дни
Преди с по 10 милиона. Инфлация. Разраства се избора . Намали се електората.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ха ха ха, остава по-малко за крадене заради честите избори, нали шебек. Ха ха ха
14
2
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 2 дни
Това не беше редовно Правителство, а Сглобка на Галя от посолството. Аз говорех за редовното Правителство, което Тиквата и Сви нята бутнаха чрез слугата си Учиндолския чалгар.
13
2
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 2 дни
Редовното правителство го бутна Денков 3 дни преди ротацията докато ГЕРБ бяха в Брюксел относно изборите на ЕНП. Не беше толкова отдавна. Може да се провери как Денков подаде оставка сам докато Борисов беше в Брюксел. Освен това ППДБ без да са спечелили изборите искаха да управляват още 9 месеца. Брутална наглост от страна на Киро, Денков и Асен. След като не им мина номера с рекета и изнудването на ГЕРБ, Асен започна да предлага разни небивалици. Проверете! Всички доказателства са в нета.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А шефът ти Тиквата защо бутна редовно Правителство, след като 7 пъти след това беше можа да направи ново.
11
1
 
8
 
! Отговори
Евро Атлантик преди 2 дни
Изборите източват хазната - най-добре да ги забраним като в Украйна! Безплатните подаръци за Украйна не източват хазната, честно ви казвам!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Заради честите избори или заради многото крадене?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
най-добре е унищожаване на скъпото удоволствие на някакви бандити, и тях включително за собствено удоволствие.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аз смятам, че вече трябва да се ликвидира тази мафиотска дтържава, която се управлява от марионетки и глу пен де ри.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Гомям праз. Демокрацията е скъпо удоволствие. Милиарди, хиляди милиарди държавна, народна собственост се раздаде на безценица в чужди ръце, стотици милиарди дълг се изтегли,земя и национално богатство се разпродаде. И за какво, да гласуваме, уж, за който искаме, а те 30 години са едни и същи. Честито заблуждение. Това се оправя само с война. Спокойно, и това ще дойде.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Народ, който вярва, че кола на 25 години (нов внос) може да бъде на 110 000 км., не може да бъде излъган на избори!
5
2
 
8
 
! Отговори
А ти кво предлагаш? преди 2 дни
Радьовите държанки започват да обработват почвата. Сега този какво казва: Покрай изборите харчим държавна пара. Я по-добре другаря радьов да поема руля, а аз да стават един вечен мин на икономиката. Изборите са хубаво нещо. Ето след предстоящите може ни окончателно ще си кажем чао с да тумора - ДПС и бсп. Вече отделен е въпросът кога ще дойде акъла на останалите и започнат да мислят държавнически. Но и да не дойде, ще има избори и ще оттекат в канала и те.