Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"

„Вагнер“ е частна армия, която няма централа и служители
31 юли 2022 21:03, Йоана Цонева
208
Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"
Снимка: БГНЕС

Контролираната от Русия частна военна група "Вагнер" получава задължения, подобни на тези на редовната армия на Москва, що се отнася за фронтовата линия в Украйна. Това твърди британското разузнаване в най-новия си доклад за войната, като добавя, че основната причина е проблем с пехотата на Кремъл.

От март насам частната компания действа в Източна Украйна в координация с руската армия. Вероятно на ЧВК „Вагнер“ е възложена отговорност за определени сектори на фронта, по подобие на нормалните войскови части. Това представлява значителна промяна в начина на използване на паравоенната група в сравнение с периода преди 2015 г. Тогава тя предимно поемаше мисии, далеч от тези на редовната руска армия.

Още по темата
„Това ново ниво на интеграция подкопава дългогодишната политика на Русия да отрича връзки между „Вагнер“ и руската държава. Ролята на „Вагнер“ вероятно се е променила заради липсата на пехота на руското Министерство на отбраната. Бойците на „Вагнер“ обаче няма да бъдат достатъчни, за да осъществят значителна промяна в траекторията на войната“, отчита британското разузнаване.

„Вагнер“ е частна армия, която – поне на хартия – няма централа и служители. САЩ и ЕС я свързват директно с руския бизнесмен Евгений Пригожин. Той е известен като „готвача на Путин“, близък е до президента на Русия и се смята, че финансира „Вагнер“. Самият Пригожин отрича тези връзки. Путин също заявява, че паравоенната организация нито е свързана с Москва, нито е финансирана от Кремъл.

„Вагнер“ станаха известни по време на военните действия в източния украински регион Донбас през 2014-2015 г., когато подпомогнаха сепаратистките сили в самопровъзгласилите се за републики Донецк и Луганск. Членовете на частната армия са обвинявани в извършване на военни престъпления в различни части на света, включително изнасилвания, грабежи и измъчвания на цивилни. Действали са в Сирия, Либия, Централноафриканската република, Мали и др. От няколко месеца „Вагнер“ участва във войната в Украйна със задача да ликвидира украински лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
7
 
5
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 2 години
До Бай Благой - Ако путин си мисли, че може да надвие укрофашагите чрез "Вагнер" и други "композитори", е изпаднал във фатална грешка.
150
5
 
12
 
! Отговори
наемни убийци преди 2 години
Вагнер са държавни руски наемни убийци!
149
2
 
12
 
! Отговори
Бай Благой преди 2 години
Вагнер е руска военна частна компания. Също както Блекуотър/Академи е американска такава. Също е чуждестранният легион на франция. Изпълняват военни задачи на държавите възложители. Военни престъпления извършват всички, на война целта е да се избие и надвие противника.
148
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен160 Правилно. На някои хора им беше добре. Обикновенно това бяха хора без образованост, хитряги и с манталитет на близачи на задни части. Останалите - плащаха за липсата на възможности за реализация, за насадения страх от милиционерщината, за нискотарифната изостанала икономика. За 50 години тотална диктатура на църволанковците държавата не създаде ЕДНО изделие продаваемо на световния пазар. Само продажба на суровини и производство на нещо, което прилича на нещо. Комунисти, Сър
147
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се нарича наглост и арогантност, заграбиш държави насила с измислена Перестройка, да ограбиш държавите и хората и след това да ги обвиниш, че били зле, защото са ограбени и в това лошо положение заради тези, които са заграбили тези държави! А самите грабители обвиняват ограбените! Ама че наглост и нахалитет!
146
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се нарича наглост и арогантност, заграбиш държави насила с измислена Престройка, да ограбиш държавите и хората и след това да ги обвиниш, че били зле, защото са ограбени и това положение заради тези, които са заграбили тези държави!Ама че наглост и нахалитет!
145
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 151 Я не ни пробутвай глупости, ние сме "виновни", че ни вкарахте насила в ЕС и ни ограбихте държавите и дори за това, че ни грябят години наред златото, плащат по-малък процент и от този, който дават на африканските държави, ние сме "виновни", че ни отнехте свободата и убивате българите ,ли? Ние сме виновни, че дори няма святсна инфратруктура, защото ни ограбвате и няма пари, ли? Не ме ядосвай, хем ни сринахте на дъното, хем и обвинявате беззащитното българско население, което няма прав
144
6
 
11
 
! Отговори
Я стига! преди 2 години
До до 151Престани да ръсиш лъжи, истината е, че България и Русия бяха много добре развити държави с много по-добре задоволено население и добре подпомагано и обслужвано с напълно безплатно(!!!) образование и медицинско обслужване, докато не ни пробутаха Перестройката и, чрез която не само ограбиха държавите ни като варвари и ни разрушиха икономиката,търговията, но и ни отнеха свободата! Днес, вместо да се занимаваме как да подобрим живота на народа, се занимаваме с Ковиди и зарази, санкции, ру
143
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са плащали години наред чак до 1970 година на американците за малкото материална помощ, която са им осигурили, а на руснаците кой ще плаща щетите? Източна Европа , беше част от съглашението, но и това заграбиха от Русия, на нас ни беше добре с руснаците, защото бяхме свободни и не ни се месеха в управлението на държавата, а само помагаха с каквото могат, без дори да вземат нещо насреща
142
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а обезщетение кой ще плаща за 27 милиона загинали руснаци и за заграбеното от Русия и за разрухата в Русия, кой? Руснаците са плаали години наред чак до 1970 година на американците малкото материална помощ, която са им осигурили,а на руснаците кой ще плаща щетите? Източна Европа , беше част от съглашението, но и това заграбиха от Русия, на нас ни беше добре с руснаците, защото бяхме свободни и не ни се месеха в упправлението на държавата, а само помагаха с каквото могат, без дори да вземат нещо
141
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Популист ..Не дрънкай глупости, те самите англичани започват ВСВ, понеже са били в конфликт с немците, но никой не воюва, а само руснаците се опъват и воюват срещу Хитлер и то когато Хитлер е заграбил почти цяла Европа и държи в ръцете си хората, държавите,банките и ги използва с целия им ресурс, САЩ и Англия се включват едва в последната година на войната, когато руснаците вече са побеждавали и то, за да заграбят порция, а обезщетение кой ще плаща за 27 милиона загинали руснаци и за заграбе
140
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 151Я не обиждай България, заграбихте ни държавите в източна Европа, вкарахте ни насила в ЕС, ограбихте ни държавите и продължават да ги ограбват, сринаха ни икономически и населението обедня или избяга в чужбина да търси прехрана, медиите ни са чужди , чужденци командват държавата ни от посолствата си, къде е вината на българите тук? Та американците дори ни спряха газта, крайно необходима за България! Ограбиха и ни върнаха ни в каменната ера и за това обвиняват нас? Едно пътища дори не
139
5
 
8
 
! Отговори
Популист преди 2 години
Стана пределно ясно, че рашистите са спечелили ВСВ благодарение на Бритиш и ЮЕсЕй оръжия. Сега същите държави спонсорират с оръжие укритие и много скоро все рашисти ще заминат на кино, а ботоксното джудже ще даде фира.
138
4
 
11
 
! Отговори
до 151 преди 2 години
Частично си прав, но има нещо, което пречи на държави като Русия и България да стигнат по стандарт лошия гнил запад. Именно- ценности и мислене. Беднякът си мисли като бедняк, като аутсайдер и трудно надскача средата си. Та Русия винаги ще е тотален аутсайдер и винаги по-бедна от България.
137
4
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 2 години
Както вървят нещата, СеСеСеРето може да се върне в Украйна. Вече стана ясно, че рашистката армия е един спукан балонен гандом.
136
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да са живи и здрави руснаците, украинците, чеченците и да освободят Украйна от омразната и кръвожадна Киевска хунта, а Украйна да се върне при майка си Русия! На слука! "Я Русский и Этим Горжусь!" - ... https://youtube/watch?v=oX0J4MiXkYI
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен152 Грешиш, основния проблем на Русия е мисленето на хората и страха. Това е оттренирано 100+ години. Такива ка то Путин и Абрамович са следствие от системата. Така, че Германците могат да са спокойни, ако въобще ги интересува
134
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има само 2 проблема - безмозъчното жуже дето ги управлява и крадливите милиардери дето й усвояват природните богатства! Това оправи ли се Раша ще стигне Германия по стандарт!
133
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, дойде времето на зомбитата мародери. То се видя, че нормалните граждани на постСССР не стават за солдати, въпреки КГБ наследниците стоящи зад гърба им с автомати / ситуация описана още във "Волоколамското шосе" /. Както се пее във химна от времето на Сталин "бой последен е този..." Ще чакаме. Змията колкото и отрова да плюе - не е венеца на еволюцията. Поняли, близачи на съветски задни части?
132
10
 
15
 
! Отговори
Гош преди 2 години
Видяхме ги и тея безаналоговите как ги трепят като мухи, баси и смешниците! Няма пехота, нямат танкове, нямат оръжия, тва ли им е безаналоговата армия!? САЩ дадоха на украинците, HIMRAS и онея ги попиляха, джуджето сега реве на ерпосран, да му дава дронове а не на Украйна. Оонасят 5 пъти повече загуби от украинците. За нищо не стават колхозниците, само дрънкат гръмки слова а на практика хич ги няма!