Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"

„Вагнер“ е частна армия, която няма централа и служители
31 юли 2022 21:03, Йоана Цонева
208
Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"
Снимка: БГНЕС

Контролираната от Русия частна военна група "Вагнер" получава задължения, подобни на тези на редовната армия на Москва, що се отнася за фронтовата линия в Украйна. Това твърди британското разузнаване в най-новия си доклад за войната, като добавя, че основната причина е проблем с пехотата на Кремъл.

От март насам частната компания действа в Източна Украйна в координация с руската армия. Вероятно на ЧВК „Вагнер“ е възложена отговорност за определени сектори на фронта, по подобие на нормалните войскови части. Това представлява значителна промяна в начина на използване на паравоенната група в сравнение с периода преди 2015 г. Тогава тя предимно поемаше мисии, далеч от тези на редовната руска армия.

Още по темата
„Това ново ниво на интеграция подкопава дългогодишната политика на Русия да отрича връзки между „Вагнер“ и руската държава. Ролята на „Вагнер“ вероятно се е променила заради липсата на пехота на руското Министерство на отбраната. Бойците на „Вагнер“ обаче няма да бъдат достатъчни, за да осъществят значителна промяна в траекторията на войната“, отчита британското разузнаване.

„Вагнер“ е частна армия, която – поне на хартия – няма централа и служители. САЩ и ЕС я свързват директно с руския бизнесмен Евгений Пригожин. Той е известен като „готвача на Путин“, близък е до президента на Русия и се смята, че финансира „Вагнер“. Самият Пригожин отрича тези връзки. Путин също заявява, че паравоенната организация нито е свързана с Москва, нито е финансирана от Кремъл.

„Вагнер“ станаха известни по време на военните действия в източния украински регион Донбас през 2014-2015 г., когато подпомогнаха сепаратистките сили в самопровъзгласилите се за републики Донецк и Луганск. Членовете на частната армия са обвинявани в извършване на военни престъпления в различни части на света, включително изнасилвания, грабежи и измъчвания на цивилни. Действали са в Сирия, Либия, Централноафриканската република, Мали и др. От няколко месеца „Вагнер“ участва във войната в Украйна със задача да ликвидира украински лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
14
 
19
 
! Отговори
Пачеков преди 2 години
Едно е ясно, руски батуш в България няма да стъпи никога повече.
110
16
 
15
 
! Отговори
Кирков преди 2 години
Путин настъпи мотиката и това стана ясно още при бягството под киев.
109
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 138 Е кажи ни ти новини от любимата росия. Строят ли светлия комунизъм?
108
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че са лондонско-пакистанските тарамббуки че да получаваме правдоподобни новини за войната в Украйна.
107
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 131 "Та от тази гледна точка, Путин отчаяно се нуждае от удари по Русия, ама неистово иска някой да го нападне за да се легитимират думите му." Мда, даже руските мегафони лекинко "подпитват" защо аджеба Украйна, или най-добре НАТО не обяви война на просия. Даже се надяват със смешни "предизвиквания" да се случи. Тепърва руснаците ще инсценират провокации. Това със затвора и нападението над щаба в Севастопол е само началото. Цирковете тепърва предстоят.
106
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Частни милиции, също като във времето на мракобесните времена. Закона е липса на закон и царува закона на джунглата. Типично за рашистан.
105
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая война, дето трябваше да свърши за дни, продължава вече 6 месеца. Замясва ми на Корея, Афганистан 1 и 2, ВиетнамТрудно се печели война на чужда територия
104
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин от 20 години обяснява на руснаците, че САЩ искали да ги изтребят, да ги завладеят и да им точат ресурсите. Та от тази гледна точка, Путин отчаяно се нуждае от удари по Русия, ама неистово иска някой да го нападне за да се легитимират думите му.
103
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да това е същото разузнаване с фалшиви сатилитни снимки на химическо оръжие в Ирак, което така и не откриха но умряха 221 000 цивилни!
102
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох американците бързат да спретнат накоя война другади до отклонят внимание от провала в Украйна, а в Украйна отклоняваха от провала в Афганистат! Нинаги търсят нови жертви!Кои ли ще са следващите?
101
0
 
9
 
! Отговори
та за жертвите преди 2 години
Жертви и загуби в ИРАК от Уйкипедиятанад 1300 частни охранителинад 12 000 иракски полицаи и военни~45 000 убити (докато Саддам е още на власт)между 55 и 80 000 бунтовници (след 2003)между 200 и 500 кюрди (ПКК)между 200 000 и 1 350 000 цивилни жертви
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Военен брокер, пийни си водичка и се успокой, че не знаеш какво говориш.
99
14
 
6
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
Украйна се готви за настапление в Херсон.Най-страшно ще е ако Русия обяви официално война на Украйна .Министър от Русия заяви ,че ако беше война първо щяха да използват ядрено оръжие и като изтине земята тогава да отиде пехотата. При една мащабна война Русия ще ползва ядрено оръжие с малък заряд колкото за един град . В най-западна Украйна по границата с Полша.Това сломи японските фанатици ще сломи и украинските .Дано разума наделее и нарцисите с мания за величие и власт да ги свали народа.
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите срещу Русия имаха неочакван ефект. Търсенето на самогонные аппараты е по-силно от всякога и Русия е на път да се превърне в същата алкохолизирана нация която познаваме от времето на Елцин.
97
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Божеее, фейк. Няма избити десетки милиони иракчани. Иначе е добре да споменеш Саддам Хюсеин, че Путин го очаква същото.
96
10
 
5
 
! Отговори
Божеее преди 2 години
Ама това ли разузнаване дето доказа с едно шишенце, че Садам има химическо оръжие та разораха Ирак и избиха десетки милиони народ...
95
4
 
8
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
Не са разбрали,Русия има проблем с късокракото хиперсуперзвуково злобно фюрержуже!
94
9
 
4
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
Kaкви интриги плете пак "британското разузнаване" дето забърка не една беля, не е важно, - важно е какво казва военното разузнаване за западните медии: "Ukraine's military has suffered more casualties in the four months since Russia's invasion than there are infantry troops the British Army all together, a defense expert said." ...И това без Русия да е вкрала в Украйна цялата си армия, а само малка част помага на местните . И 1/4 от Украйна е аут. До сега.
93
0
 
2
 
! Отговори
George Georgiev преди 2 години
До Анонимен. A в Афданистан какво стана?
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре би било дъртаците да разберат, че синовете и дъщерите им станаха наркомани и лесбийки заради тях, а не заради демокрацията.