Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"

„Вагнер“ е частна армия, която няма централа и служители
31 юли 2022 21:03, Йоана Цонева
208
Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"
Снимка: БГНЕС

Контролираната от Русия частна военна група "Вагнер" получава задължения, подобни на тези на редовната армия на Москва, що се отнася за фронтовата линия в Украйна. Това твърди британското разузнаване в най-новия си доклад за войната, като добавя, че основната причина е проблем с пехотата на Кремъл.

От март насам частната компания действа в Източна Украйна в координация с руската армия. Вероятно на ЧВК „Вагнер“ е възложена отговорност за определени сектори на фронта, по подобие на нормалните войскови части. Това представлява значителна промяна в начина на използване на паравоенната група в сравнение с периода преди 2015 г. Тогава тя предимно поемаше мисии, далеч от тези на редовната руска армия.

Още по темата
„Това ново ниво на интеграция подкопава дългогодишната политика на Русия да отрича връзки между „Вагнер“ и руската държава. Ролята на „Вагнер“ вероятно се е променила заради липсата на пехота на руското Министерство на отбраната. Бойците на „Вагнер“ обаче няма да бъдат достатъчни, за да осъществят значителна промяна в траекторията на войната“, отчита британското разузнаване.

„Вагнер“ е частна армия, която – поне на хартия – няма централа и служители. САЩ и ЕС я свързват директно с руския бизнесмен Евгений Пригожин. Той е известен като „готвача на Путин“, близък е до президента на Русия и се смята, че финансира „Вагнер“. Самият Пригожин отрича тези връзки. Путин също заявява, че паравоенната организация нито е свързана с Москва, нито е финансирана от Кремъл.

„Вагнер“ станаха известни по време на военните действия в източния украински регион Донбас през 2014-2015 г., когато подпомогнаха сепаратистките сили в самопровъзгласилите се за републики Донецк и Луганск. Членовете на частната армия са обвинявани в извършване на военни престъпления в различни части на света, включително изнасилвания, грабежи и измъчвания на цивилни. Действали са в Сирия, Либия, Централноафриканската република, Мали и др. От няколко месеца „Вагнер“ участва във войната в Украйна със задача да ликвидира украински лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
6
 
! Отговори
117 правата лопата преди 2 години
да не те изненада преди това.....
90
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре би било, след като Русия прочисти Украйна от неонацитата, да се завърти и у нас, да ни оттърве от жендъро-сороско присъствие и пропаганда !
89
6
 
13
 
! Отговори
Койоткраднапералнята преди 2 години
След като чуха че набират русначета за армията и плащат по 2.5К долара на месец, дъртаците от руската провинция записват синовете си без дори да ги питат. Мечтаят за нова Лада старите!
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 114 Един и същи *** повтаря едни и същи тъпотии. Надминаваш и Песков и Лавров. Как ви намират толокова кухи ***
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 112 Точно платените професионални военни са редовната армия, червен ***. Или офицерите, които са такива, не трябва да ги имат в другата им армия. Само русороб воже да бъде толкова *** и лъжлив, като кремълското джудже и неговата шайка от сатрапи.
86
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 109 А руските елитни десантчеци, националната гвардия, омон, кадировци - при кобзон на концерт заедно с един крайцер за 1 млрд.
85
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 102 И кое е редовната армия на рашикгиге. Точно професионалната им армия, така наремчените контрактници. наборната им армия окло 350 000 души е рушечно месо. Таква каквато беше и нашата при Тато. вие русоробите имате странна представо за леки моторизирани части танкове Т72БМ - оснжвните модернизирани рески танкове, БМП3, Тигри и др. Това са леко въоръжени части нали. Херикоптери К52, самолети новомодернизирани, крайцер за 1млрд, новеи катери и др. Стига с тези простотии, че това не е
84
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Русия! Американски ботуш,Европа няма да гази дълго още!!!
83
6
 
20
 
! Отговори
АЗОВ и Десен сектор преди 2 години
Вагнер ги правиме на пихтия.
82
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не фен на Путин. ШУТ. Затова ли рашистите вкараха Квантимировската танкова бригада, елитни десантни части, военни части от заподният военен окръг. Повечето от тях с опит в Сирия, Крим, Абхазия. Русия на хартия има около 1 млн. армия, но боеспособна е окло 400 000. В отава число са и ВВС, ВМФ и други в далечният изток, Прибалтика и др. Стига с тези измислици, че не воюват най-добрите им части. Масовите им нови танкове са Т72БМ. От арматата и Т90 имат десетки бройки. Колко Н52 загубиха.
81
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днепропетровск и Харков също ще бъдат освободени. Това са руски градове и те нямат място в нацистка Украйна
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред Груз200 са равни и вагнеровци и руски генерали почитатели на селитрата.
79
0
 
1
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
До вагнероФците 96- ....Така е, но тогава Тръмп бе Президент.
78
12
 
7
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
Вагнер са обучени бивши бойци от специалните части. И са сега в предна линия не защото Русия няма войници. А защото в градски условия и азовци е трудно на местните бойци от Донецк да водят стражения и да заобикалят живите щитове на азовците. Лъжа на западните служби е че Русия е вкарала цялата си армия в Украйна. Само малка част просто помага на местните. И то предимно с остаряла техника и снаряди. Русия си пази армията за случай че "британските служби" и Зеленски услеят да въвлекат и НАТО.
77
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е открита за дипломатично разрешаване и прекратяване на кризата в случай че Украйна се съгласи двете страни да седнат на масата и Украйна подпише пълна и безусловна капитулация.
76
11
 
4
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
Британското разузнаване май се занимава със създаване на интриги и насъскване към войни. Поне част от него. Чрез манипулации.Те бяха в основата на войната в Ирак. Те скалъпиха руската връзка на Тръмп. Те правят всичко войната в Украйна да продължава лъжейки непрекъснато че-" ха сега Русия вече клекна, свърши патроните и хората и само още малко оръжия, пари и жертви и Русия ще е изгонена от Украйна", пълни ид-и-от-щини от корумпирани служби. И те натресоха на британците продажния БоДжо и тия сега
75
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има проблем с идентичността от векове. Войната в Украйна е просто проявление на неспособността на Русия да бъде нормална държава. Империалистичните чувства отново се върнаха и руснаците мразят европейците повече от всякога, дори българите русофили мразят българите нерусофили както никога досега.
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха разузнаването е открило сигнал, и кво - все са наемни войски
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия има проблем с маймунсската шарка
72
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е новият Виетнам за американците!