Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"

„Вагнер“ е частна армия, която няма централа и служители
31 юли 2022 21:03, Йоана Цонева
208
Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"
Снимка: БГНЕС

Контролираната от Русия частна военна група "Вагнер" получава задължения, подобни на тези на редовната армия на Москва, що се отнася за фронтовата линия в Украйна. Това твърди британското разузнаване в най-новия си доклад за войната, като добавя, че основната причина е проблем с пехотата на Кремъл.

От март насам частната компания действа в Източна Украйна в координация с руската армия. Вероятно на ЧВК „Вагнер“ е възложена отговорност за определени сектори на фронта, по подобие на нормалните войскови части. Това представлява значителна промяна в начина на използване на паравоенната група в сравнение с периода преди 2015 г. Тогава тя предимно поемаше мисии, далеч от тези на редовната руска армия.

Още по темата
„Това ново ниво на интеграция подкопава дългогодишната политика на Русия да отрича връзки между „Вагнер“ и руската държава. Ролята на „Вагнер“ вероятно се е променила заради липсата на пехота на руското Министерство на отбраната. Бойците на „Вагнер“ обаче няма да бъдат достатъчни, за да осъществят значителна промяна в траекторията на войната“, отчита британското разузнаване.

„Вагнер“ е частна армия, която – поне на хартия – няма централа и служители. САЩ и ЕС я свързват директно с руския бизнесмен Евгений Пригожин. Той е известен като „готвача на Путин“, близък е до президента на Русия и се смята, че финансира „Вагнер“. Самият Пригожин отрича тези връзки. Путин също заявява, че паравоенната организация нито е свързана с Москва, нито е финансирана от Кремъл.

„Вагнер“ станаха известни по време на военните действия в източния украински регион Донбас през 2014-2015 г., когато подпомогнаха сепаратистките сили в самопровъзгласилите се за републики Донецк и Луганск. Членовете на частната армия са обвинявани в извършване на военни престъпления в различни части на света, включително изнасилвания, грабежи и измъчвания на цивилни. Действали са в Сирия, Либия, Централноафриканската република, Мали и др. От няколко месеца „Вагнер“ участва във войната в Украйна със задача да ликвидира украински лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън,Дрън.Грам идея си нямат какво е Вагнер западния ментал. Частна армия на запад е различно от Вангнер в Русия. Обаче разбирането на нещата отдавна е отстъпило, а на пропагандата и е все тая за кон или кокошка иде реч.Дерзайте писатели, пропагандатори.
130
10
 
12
 
! Отговори
бг преди 2 години
стъпят ли дивите азиатски орди тук ще с сбогуваме с тоалетните си чинии ,както през 1944 нашите бащи се сбогуваха с ръчните си часовници а кириакстефчовците и русосифилистиците ще ги срещат с подмити *** , разграчен щерки и хляб и сол.
129
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва заглавието да е нещо от рода: "Вагнер, новото пушечно месо на Русия."
128
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британското разузнаване продължава да се излага, разузнавателните им данни винаги са вероятно това, вероятно онова.
127
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По скоро Украйна има проблем с пехотата и Вагнер отиват на местата им
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вагнер е частна армия, която има централа и служители в Кремъл.
125
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
види се путин не смее да включва руснаци в месомелачката! Там са буряти, дагестанци, чеченци и др. подобни!
124
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има проблеми с кво ли не - пехота, морска флота, муниции, танкове! Най-новата новина е, че женският полов орган - Жужето е поискал слонове от Индия, тъй като танковете били на привършване!
123
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-големи военнопрестъпници от войниците на САЩ няма. Не знам за какви Вагнери ми говорите.По-голяма терористична организация от главатарите на САЩ, няма. Започваме първо от САЩ и после надолу по стълбичката, кой по по главорез и изнасилвач.
122
9
 
8
 
! Отговори
преди 2 години
Обяснявам на тези 'англичани', които не са в час, че има два "Вагнер"-а: ЧВК Вагнер и доброволчески батальон Вагнер. Невероятно но факт, последният е съставен от украинци сражаващи це на странатаа на сепаратистите. Командир на батальона е бивш депутат от украинския парламент.
121
21
 
15
 
! Отговори
До Паченков преди 2 години
Той -руският ботуш ако реши да стъпва в България, народът ще излезе с хляб и сол да го посреща и червена пътека ще му постели-толкова му писна от грабене, лъгане от ЕС и САЩ.
120
18
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Защо никой не пише за извършените от американците военни престъпления в Афганистан, Ирак, Сирия? Или за едни може, за други не може.
119
4
 
5
 
! Отговори
вярно е преди 2 години
До Пачеков ще стъпи ТУРСКИЯ кундур.Официално,щото неофициално си е тук.И вече НЯМА да отстъпи.*** Рачко Пръдлето и поп Кръстю предпочитат това.
118
1
 
8
 
! Отговори
е като няма преди 2 години
служители,кой тогава воюва?Въобще,като пишете,имате ли мисъл в главите?
117
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
Нормална световна практика. държавата не дължи обезщетение, ако некое чвк претърпи трудова злополука. по скоро е показателно за интензитета на сраженията и броя на пострадалите сред ихтамнетите.
116
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, такива новини сигурно окуражават украинците. Какво друго им остава, освен поне една такава "новина" да се окаже истина. Засега си остават с едната надежда.
115
8
 
27
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Е те тия "Лондон: не бяха ли същите, които в началото на март месец твърдяха, че на руснаците им свършвали ракетите, резервите, че путин го оперирали и до няколко седмици щял да умре, че шойгу го тръшнал инфаркта и го сменили, и т. нт.??? Уникален "източник" на информация са те....
114
10
 
11
 
! Отговори
абе 141 преди 2 години
чудя се, откъде ти е ясно! не са казали, не са го направили! половин българия ще ги срещне с хляб и сол, че ще ни отърват от лъжливите янки!
113
9
 
7
 
! Отговори
новината преди 2 години
"Вагнер" са важен инструмент, но не могат да хвърлят в паника Наглобритания, а "Циркон" може. Днес Mirror съобщава, че думите на Президента Путин за въоръжаването на корабите на ВМФ на РФ с хиперзвуковите "Циркон"-и, предиювикаха паника в ОК.
112
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E точно тези Вагнер са подчинени лично на Путин наемници,които изнасилваха и убиваха в Донецк и Луганск,а после обвиниха украинците за тези си действия.Затова Путин реши,че има нацисти,които убиват и изнасилват руснаци в Украина и нападна.Когато разбра,че е излъган и не е така,а точно неговите хора от Вагнер са убивали и изнасилвали,вече нямаше как да си признае грешката и да спре войната.