Украински офицер към бежанците: Не продължавайте, руски танкове настъпват към Киев от изток

В околните села цивилни коли опитват да евакуират останалите жени и деца
10 мар 2022 06:45, Анисия Иванова
192
Украински офицер към бежанците: Не продължавайте, руски танкове настъпват към Киев от изток
Снимка: БГНЕС

Изплашени служители по сигурността връщат украинците, опитали да се евакуират североизточно от Киев. Украински офицер предупреждава: "Не продължавайте повече. Руснаците са там."

През последните пет дни руснаците са напреднали с повече от 80 километра на североизточния фронт и се приближават до украинската столица.

„Руските танкове са точно там, на два километра“, каза той, като нареди на цивилно превозно средство да се обърне и да се върне обратно, поради опасността от руските сили, предаде АФП.

„Карайте на зигзаг, за да избегнете изстрелите им“, съветва той шофьора.

Веднага след това мъжът се прибира в будката си. Той отговаря за поне 12 войници, чиято задача е да предават информация за руските танкове, така че украинската армия да може да ги бомбардира веднага щом се придвижат.

Миналата събота руснаците бяха на около 80 километра по-нагоре по този път, на едно ниво с град Чернигов.

Руските танкове също са само на няколко километра от града на северозапад.

В околните села има малко цивилни коли по пътя, като се движат изключително предпазливо. На задните и предните стъкла хората са залепили ръкописни табелки с надпис: „Деца“, с надеждата, че това ще ги предпази от руски бомбардировки.

В най-близкото село, Велика Димерка, „повечето жени и деца са си тръгнали, останаха основно мъжете“, казва 43-годишният Олег, един от цивилните доброволци, охраняващи първия контролно-пропускателен пункт на пътя, водещ към селото от магистралата. Олег е напрегнат: ден по-рано руски танкове превзеха две близки села: Шевченкове и Богдановка. Скоро след това, във вторник следобед, „руснаците ни бомбардираха с ракети „Град“, казва той, цитиран от БГНЕС.

Една от тях се е разбила в тухлена двуетажна къща в селото. Собственикът й Петро Дворски предвидливо се скрива със съпругата си в мазето, и само това ги спасява.

Същия ден руската армия е искала да нахлуе във Велика Димерка, но украинската армия им попречва като взривява един от руските танкове с ракетна установка.

Няколко километра по-близо до Киев, близо до Бровари, предградие, което е източната порта на Киев, Владислав, 22-годишен украински войник, казва, че вярва, че на руснаците им "липсват храна и гориво“, те „са на колене“, и ще завършат "бомбардирани и деморализирани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
7
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
Дойде им дюшеш на украинците. Сега вече всички ще се интегрират в Германия през статута на бежанци.
116
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че нищо не могат да "бомбардират" украинците, защото авиацията им е извън строя. Явно и за артилерийски удар не могат да се приближат достатъчно, защото иначе 60 км. конвой, подреден по конец на междуградския път - до сега да беше купчина стопен метал. Не могат да се приближат на позиция за да ги ударят, защото въпреки украинската пропаганда, руснаците владеят положението. А не, че някой трябва да "разбере къде са танковете" за да ги ударят. Така, че айде стига с глупостите.
115
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Той отговаря за поне 12 войници, чиято задача е да предават информация за руските танкове, така че украинската армия да може да ги бомбардира веднага щом се придв"Що за исмислици, съшити с бели конци ???US им ги подават в реално време от сателита, кога и къде са танковете. Военна колона с руска техника дълга 60 км. стоя с дни на напълно известна отсечка от пътя.... Тоя задачата му била да засече танковете, че да можели да "бомбардират". Глупости на търкалета.
114
2
 
15
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Че популацията си няма представа от въоръжение е ясно, ама много миризливи лъжите им на тези очевидци. Бомбардирали селото с ГРАД и даже един снаряд се разбил в къща!? Абе това чудо покрива на декар и не остава тухлена стена, те били се скрили в мазето!
113
16
 
8
 
! Отговори
Катон Стари: преди 2 години
И все пак мисля че за доброто на човечеството Империята на злото Русия трябва да бъде унищожена, АМИН, без педофила Путин Земята ще бъде Рай, ще бъде, ще бъде, АМИН
112
20
 
7
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Тая война ще ни отърве от диктатора с име което на български е еквивалент на женски полов орган. Всяко зло за добро. Украйна е гробницата на Путин, АМИН
111
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помня на всеки 1 януари (тогава е роден този *ад) в Западна Окрайна имаше шествия с лозинги: Бандера приде, порядок наведе. Следващият 1 януари ще е изключение.
110
6
 
30
 
! Отговори
що така бе Миме? преди 2 години
"Изплашени служители по сигурността връщат украинците, опитали да се евакуират" Ще връщат я, ако напуснат Киев от къде ще се намерят хора за "живи щитове" на нацистите? Не му е лека работата, ем лъже,хем маже!
109
7
 
8
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
Ръчната ракетна установка срещу танкове се нарича РПГ. И от двете страни воюват с технология от 60-те години на миналия век. И сега си го мерят и доказват кой е по-голям дивак. Жалко за цивилните дето стават курбан.
108
7
 
37
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Интересно,поради каква причина руските танкове ще стрелят по цивилните коли. Напротив, руснаците са заинтересовани градовете да се изпразнят от цивилното население, за да останат в тях скрити зад празните сгради на болници и училища украински танкове и оръдия с които е ясно какво ще се случи. Крайно слаба пропаганда!
107
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОРМАЛНАТА ЛОГИКА Е ДА БЯГАТ НА ЗАПАД. ЗАЩО ЛИ ТОЗИ УКРАИНСКИ ОФИЦЕР ГИ ПРЕДУПРЕЖДАВА ДА НЕ БЯГАТ,СЛЕД КАТО ТАНКОВЕТЕ НАСТЪПВАТ ОТ ИЗТОК??!!!
106
38
 
19
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Тук е пълно с *** на копейкин и капуткин
105
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казват, че там е -15С. Украинският офицер вероятно вече е използвал вътрешни ресурси за утопление на задните си части.
104
7
 
36
 
! Отговори
Драган преди 2 години
Калибр е уникална високоточна крилата ракета, удря без грешка, аналог на Томахавката, която США използва в Югославия, а после направи Бондстийл !
103
46
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците привършиха ракетите с насочване, повече няма да има защото Франция преустанови доставките. Сега пускат обикновени бомби от голяма височина, защото Стингър бият малко над 2 км. Бомбата се пуска и където попадне, там. Нямат и връзка помежду си, защото разработеният "криптофон" за армията ползва 3G, а те най-напред разбомбиха клетъчната мрежа. Сега комуникират с крадени от украинците мобифони със украински симки и всичко се подслушва.
102
13
 
60
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Не ги пускат, защото цивилните са гарант за живота на украинските воени.
101
50
 
18
 
! Отговори
АНОНИМ преди 2 години
КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ЗОМБИ ЗА ДА ЗАЩИТАВАШ ВОЕННО ПРЕСТЪПНИКА ПУТИН!!!!!АААААА? КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ЗОМБИ ЗА ДА НЕ ОБИЧАШ САЩ БАЙДЪН НЮЛАНД ПСАКИ ПАСИ ПОПТОДОРОФФ!!!!! ААААААА?
100
24
 
64
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Интересно! Хората търсят спасение тъкмо в Руските позиции ,но някакъв офицер ги предупреждавал,че било опасно. Самият факт,че бягат от Киев вече е доказателство,че опасността е сред нацистите там,а не сред Руските Бойци,които не бързат,за да спасят възможно най-много човешки същества. Там,зад танковете има руски медсестри,които ги настаняват и хранят с топла вкусна руска храна.
99
38
 
26
 
! Отговори
до 145 преди 2 години
Никой не го подкрепя. Долните коментари са с фалшиви плюсове. Достатъчно е да имаш приятели по света, за да знаеш какво става. Русофилите нямат. Защото, ако имаха, нямаше да са русофили. Ама то от бачкатори какво искаш?! Какви приятели да има, освен шкембаците пред блока и ракиджиите...
98
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се притеснявайте за бежанците в България премиерът ще им даде по 40 лв на ден!!!Мислете за вас !!!