Украински офицер към бежанците: Не продължавайте, руски танкове настъпват към Киев от изток

В околните села цивилни коли опитват да евакуират останалите жени и деца
10 мар 2022 06:45, Анисия Иванова
192
Украински офицер към бежанците: Не продължавайте, руски танкове настъпват към Киев от изток
Снимка: БГНЕС

Изплашени служители по сигурността връщат украинците, опитали да се евакуират североизточно от Киев. Украински офицер предупреждава: "Не продължавайте повече. Руснаците са там."

През последните пет дни руснаците са напреднали с повече от 80 километра на североизточния фронт и се приближават до украинската столица.

„Руските танкове са точно там, на два километра“, каза той, като нареди на цивилно превозно средство да се обърне и да се върне обратно, поради опасността от руските сили, предаде АФП.

„Карайте на зигзаг, за да избегнете изстрелите им“, съветва той шофьора.

Веднага след това мъжът се прибира в будката си. Той отговаря за поне 12 войници, чиято задача е да предават информация за руските танкове, така че украинската армия да може да ги бомбардира веднага щом се придвижат.

Миналата събота руснаците бяха на около 80 километра по-нагоре по този път, на едно ниво с град Чернигов.

Руските танкове също са само на няколко километра от града на северозапад.

В околните села има малко цивилни коли по пътя, като се движат изключително предпазливо. На задните и предните стъкла хората са залепили ръкописни табелки с надпис: „Деца“, с надеждата, че това ще ги предпази от руски бомбардировки.

В най-близкото село, Велика Димерка, „повечето жени и деца са си тръгнали, останаха основно мъжете“, казва 43-годишният Олег, един от цивилните доброволци, охраняващи първия контролно-пропускателен пункт на пътя, водещ към селото от магистралата. Олег е напрегнат: ден по-рано руски танкове превзеха две близки села: Шевченкове и Богдановка. Скоро след това, във вторник следобед, „руснаците ни бомбардираха с ракети „Град“, казва той, цитиран от БГНЕС.

Една от тях се е разбила в тухлена двуетажна къща в селото. Собственикът й Петро Дворски предвидливо се скрива със съпругата си в мазето, и само това ги спасява.

Същия ден руската армия е искала да нахлуе във Велика Димерка, но украинската армия им попречва като взривява един от руските танкове с ракетна установка.

Няколко километра по-близо до Киев, близо до Бровари, предградие, което е източната порта на Киев, Владислав, 22-годишен украински войник, казва, че вярва, че на руснаците им "липсват храна и гориво“, те „са на колене“, и ще завършат "бомбардирани и деморализирани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
36
 
! Отговори
Време е преди 2 години
Време е за бел флаг
76
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато дълго ръчкаш лостовете и копчетата на една машина безразборно, скоро време тази машина се чупи и убива собственика си. Та внимателно с лостовете на икономическата машина, шотнима 2 хубави примера в историята на миналия век.
75
8
 
28
 
! Отговори
До 117 преди 2 години
Кой е свободния свят? Светът на ***, на 33 пола, на биолабораториите...?
74
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОПЕК показаха среден пръщ на джендърмериската шайка бандюги с главатаря им Бай Дън. Вече номерът не минава. А доларът щял да влиза в пряка конкуренцив с рублата и еврото в дяловете на тапетопроизводството.
73
11
 
38
 
! Отговори
Обратен резултат преди 2 години
При тази ежеминутна възхвала на демократичен САЩ с над 50 войни срещу суверенни държави след 1945г, премълчаване на зверствата на улраинските фашисти и този *** срещу Русия постигате обратен резултат.
72
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видите Саудитите ще увеличат предлагането на петрол само заради евроатлантическите жендър ценности и в името на американската демокрация! Свободният свят се обедини!
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрата новина е, че соросопитеците ще ги заселват в Сибир и да синкопат землянки, за известен период от време, След туйншвли да гибвръщат на господарите им да им обясняват колко е гот в землякнин и сибирски комари и вече са разбрали на живо клоконса удобни еколигични и евтинин за изработка поддръжка и заселване.
70
0
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Не е на 2 м под земята, а доста по- дълбоко- в Ада е. Там им е мястото на двамата
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каква брилянтна логика, понеже саудите внасят всичко, не им трябват пари от петрол... хахаха
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 107 доста ли си тъn или само много?
67
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ОПЕк казаха" опек веднъж вече загуби стотици милиарди във вършенето на услуга на ФАЩ да свали и държи изкуствено ниска цената на петрола през 2014. Писна им да търпят загуби, имайки предвид, че на саудитците тва им е 2/3 от икономиката ( в сравнение с 15% за РУсия). Опек предпочитат да продават това което имат на висока цена, отколкото да се трепят да добиват повече че да продават на по ниска...
66
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И щатския военнен сек говори за едни лаборатории в Украйна в изявленивто си, и едни интересни разработки, кърши ръчички, ама днес го чакат в конгреса да дава обяснения кви са тез лабораторийки и чий го дирят там.
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха Саудитска Арабия и Иран и да имаха възможност, защо да повишават добива при тези цени? А? Алоууу 30 години живеете в капитализъм и не се научихте. Но сега искам дето бидон да отиде да целуне мyя на Аятолаха дето им убиха генерала с удар от дрон.
64
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизмът има дълбоки корени в държави като Украйна и Полша..................ние помним историята!!!
63
7
 
23
 
! Отговори
svetlina преди 2 години
Върнете се бежанци та да попаднете под кръстосан огън , така е по сигурно Зеленски да обвинява руснаците за ''геноцид" на украинци.
62
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По украинските телевизии показват руски дезертьори." актьори, те урките друго немат
61
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските фашисти и терористите-ислямисти в Сирия трябва да бъдат унищожени...........руснаците си знаят работата!!!
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОПЕк казаха че няма никакъв шанс да добавят още 6.5 млн барела на ден без Русия и без нея няма да балансират пазара. Аре у лево за дренки. А да ОПеК показаха среден пръст на Байдън.
59
5
 
15
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Абе тея вече нямат артилерия покрай Киев, а викат, че руснаците били на колене.
58
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 82....... Ама нищо не казваш за краварника и техните войни по света...