Украински офицер към бежанците: Не продължавайте, руски танкове настъпват към Киев от изток

В околните села цивилни коли опитват да евакуират останалите жени и деца
10 мар 2022 06:45, Анисия Иванова
192
Украински офицер към бежанците: Не продължавайте, руски танкове настъпват към Киев от изток
Снимка: БГНЕС

Изплашени служители по сигурността връщат украинците, опитали да се евакуират североизточно от Киев. Украински офицер предупреждава: "Не продължавайте повече. Руснаците са там."

През последните пет дни руснаците са напреднали с повече от 80 километра на североизточния фронт и се приближават до украинската столица.

„Руските танкове са точно там, на два километра“, каза той, като нареди на цивилно превозно средство да се обърне и да се върне обратно, поради опасността от руските сили, предаде АФП.

„Карайте на зигзаг, за да избегнете изстрелите им“, съветва той шофьора.

Веднага след това мъжът се прибира в будката си. Той отговаря за поне 12 войници, чиято задача е да предават информация за руските танкове, така че украинската армия да може да ги бомбардира веднага щом се придвижат.

Миналата събота руснаците бяха на около 80 километра по-нагоре по този път, на едно ниво с град Чернигов.

Руските танкове също са само на няколко километра от града на северозапад.

В околните села има малко цивилни коли по пътя, като се движат изключително предпазливо. На задните и предните стъкла хората са залепили ръкописни табелки с надпис: „Деца“, с надеждата, че това ще ги предпази от руски бомбардировки.

В най-близкото село, Велика Димерка, „повечето жени и деца са си тръгнали, останаха основно мъжете“, казва 43-годишният Олег, един от цивилните доброволци, охраняващи първия контролно-пропускателен пункт на пътя, водещ към селото от магистралата. Олег е напрегнат: ден по-рано руски танкове превзеха две близки села: Шевченкове и Богдановка. Скоро след това, във вторник следобед, „руснаците ни бомбардираха с ракети „Град“, казва той, цитиран от БГНЕС.

Една от тях се е разбила в тухлена двуетажна къща в селото. Собственикът й Петро Дворски предвидливо се скрива със съпругата си в мазето, и само това ги спасява.

Същия ден руската армия е искала да нахлуе във Велика Димерка, но украинската армия им попречва като взривява един от руските танкове с ракетна установка.

Няколко километра по-близо до Киев, близо до Бровари, предградие, което е източната порта на Киев, Владислав, 22-годишен украински войник, казва, че вярва, че на руснаците им "липсват храна и гориво“, те „са на колене“, и ще завършат "бомбардирани и деморализирани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е убила втори депутат от Радата без съд - за измяна!
36
13
 
7
 
! Отговори
Смърт за Путин преди 2 години
Убийте го !
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владислав, 22-годишен украински войник, силно вярвал на бендеро-нацистката пропаганда, която ежечасно го уверявала, че на руснаците им "липсват храна и гориво, те са на колене, и ще завършат "бомбардирани и деморализирани".
34
7
 
13
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Само *** може да напише табела ДЕЦА и да я залепи на стъклото на автомомила си, ЗА ДА НЕ ГО БОМБАРДИРАТ РУСНАЦИТЕ ОТ ВЪЗДУХА. Очевидно укрите са такива, щом паднаха в капана на САЩ и им повярваха като на баснята за глупавата врана и лисицата. Сега помощта краварите се заключава в подхвърляне през оградата на ПЛЮШЕНИ МЕЧЕТА И ЦВЕТЯ, ПЪК УКРИТЕ ИСКАЛИ ХЛЯБ И ДОМ. Така е, Който слуша Чичо Сам, си го вкарва сам!
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера Зеленски е подписал закон за държавната измяна с максимални наказания. Не се знае и колко от т. нар. доброволци от чужнина въобще не ги разстрелват , преди да са стигнали до украински формирования
32
4
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
САМО ПЛАТЕНИТЕ *** ВЯРВАТ НА ПЛАТЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПУБЛИКАЦИИ !!!
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ги пуснат да се евакуират. Те да необходим жив щит, иначе руснаците ще атакуват и държавата пада!
30
17
 
4
 
! Отговори
Видите ли руснак преди 2 години
Направо го разстреляйте тази гад.
29
14
 
8
 
! Отговори
ГУША ЗА ГУША преди 2 години
Путин абсолютно сам си го натресе собствената му логика го излъга и то жестоко и фатално --когато нападна Крим украинците се предадоха без бой като видяха ,,зелените ,,и се предадоха . На това се надяваше ПУтин и сега ,че армията му се смятз за непобедима от украинците и ще се предадат щом видят първите танкове ! Сега ще си плати за всичко и ще изчезне безславно и опетнен заради жертвите и разрушенията във Украина !
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите сегашни управници, включително Радев, Йотова, Нинова, Петков, Трифонов да не говорим за тотално зомбираните Атанасов, Паси и т.н. са точно без очи, без уши, без всякакви сетива за да искат да получат и преработят мисловно информация за състоянието на света около нас.
27
8
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 43 преди 2 години
При това съотношение укрите трябваше вече да са в Москва и да готвят парада на победата над руснаците.
26
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
450 000 украинци от запаса и армията въоръжени с хиляди противотанкови оръжия срещу 200 000 руски аматьори и 10 000 брадати чеченци. Как ви се струва съотношението?
25
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрите лъжели населението как приемането в ЕС било договорено, за да спаси Украйна, просто трябвало да се удържат срещу руснаците още няколко дни, докато ги приемат и след това ЕС щяло да принуди руснаците да си тръгнат.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролът 36 точна на 46-та секунда от коментара си си даде пет одобреноя :) Един човек ви направи на луди тук :)
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се говори, че войната била поради дербни лични амбицци и че Путин бил не зама какво си, щеше да е смехотворно, ако не полазваше дълбокия УПАДЪК на МИСЛЕНЕТО на РАЗГЛЕЗЕНАТА маса. Живеем ИЗОЛИРАНО, оградени от стена всевъможни първични залъгалки и сме загубили сили и интерес да осъзнаваме света такъв, каъвто е.
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехо натовци и атлантици ,много сте заблудени ,от сащ
21
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който разбира или има кой да му преведе от руски, да си пусне в ютюб клип на зеленский "Письмо моим российским родственникам" украинска комдийна продукция от 2014 г. да види какво е зомциране и политика. Като дойде новият световен ред да не каце , както след Хитлер" Ама ние не знаехме"
20
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимание! По форумите е пълно с червени фашисти - рашисти.Те са без морал и свян, радват се на невинна кръв и хиляди убийства, сред които множество деца, възхваляват военнопрестъпленията и разтрелите по цивилни. Това са зомбирани и фанатични хора, които също така са добре подплатени, за да се развива силно и хибридната война, идеология на на Кремъл, изпълнена с лъжи и кървища!
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Криеха до сега че ги спират ,а 16 г.мобилизирани ,тук в ЕС в сащ са деца ,къде са европейските бюрократи
18
5
 
23
 
! Отговори
ГУША ЗА ГУША преди 2 години
Всичко зависи от това колко руснаци ще бъдат убити от украинците ,лошо е да пишем така ,НО войната е грозна и е масово избиване ! Ако украинците са готови да умрат ,НО да убият един окупатор повече , Путин ще бъде изринат от жертвите на собствения си народ. При Киев Путин може да си строши зъбите . Не съм генерал ,но ви давам гаранция Че 200 000 армия особено руската НЕ може да превземе милионен град ! А пък да я превземеш без безогледно бомбардиране и унищожаване на всяка сграда от която