Украински офицер към бежанците: Не продължавайте, руски танкове настъпват към Киев от изток

В околните села цивилни коли опитват да евакуират останалите жени и деца
10 мар 2022 06:45, Анисия Иванова
192
Украински офицер към бежанците: Не продължавайте, руски танкове настъпват към Киев от изток
Снимка: БГНЕС

Изплашени служители по сигурността връщат украинците, опитали да се евакуират североизточно от Киев. Украински офицер предупреждава: "Не продължавайте повече. Руснаците са там."

През последните пет дни руснаците са напреднали с повече от 80 километра на североизточния фронт и се приближават до украинската столица.

„Руските танкове са точно там, на два километра“, каза той, като нареди на цивилно превозно средство да се обърне и да се върне обратно, поради опасността от руските сили, предаде АФП.

„Карайте на зигзаг, за да избегнете изстрелите им“, съветва той шофьора.

Веднага след това мъжът се прибира в будката си. Той отговаря за поне 12 войници, чиято задача е да предават информация за руските танкове, така че украинската армия да може да ги бомбардира веднага щом се придвижат.

Миналата събота руснаците бяха на около 80 километра по-нагоре по този път, на едно ниво с град Чернигов.

Руските танкове също са само на няколко километра от града на северозапад.

В околните села има малко цивилни коли по пътя, като се движат изключително предпазливо. На задните и предните стъкла хората са залепили ръкописни табелки с надпис: „Деца“, с надеждата, че това ще ги предпази от руски бомбардировки.

В най-близкото село, Велика Димерка, „повечето жени и деца са си тръгнали, останаха основно мъжете“, казва 43-годишният Олег, един от цивилните доброволци, охраняващи първия контролно-пропускателен пункт на пътя, водещ към селото от магистралата. Олег е напрегнат: ден по-рано руски танкове превзеха две близки села: Шевченкове и Богдановка. Скоро след това, във вторник следобед, „руснаците ни бомбардираха с ракети „Град“, казва той, цитиран от БГНЕС.

Една от тях се е разбила в тухлена двуетажна къща в селото. Собственикът й Петро Дворски предвидливо се скрива със съпругата си в мазето, и само това ги спасява.

Същия ден руската армия е искала да нахлуе във Велика Димерка, но украинската армия им попречва като взривява един от руските танкове с ракетна установка.

Няколко километра по-близо до Киев, близо до Бровари, предградие, което е източната порта на Киев, Владислав, 22-годишен украински войник, казва, че вярва, че на руснаците им "липсват храна и гориво“, те „са на колене“, и ще завършат "бомбардирани и деморализирани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, бежанците им трябват в Киев, за да ги ползват за жив щит. Тактика на ИДИЛ, нищо цивилизовано няма в тази част на Земята. Урките разполагат снайперисти и единици с противотанкови и стингър ракети по покривите на сградите, руснаците няма да ги бомбардират като знаят че в сградите има бежанци.
56
9
 
23
 
! Отговори
Долу САЩ преди 2 години
САЩ са империя на Злото!Укрите са промити мозъци!Ще умират за чужди интереси!Да се надяваме,че все пак има достатъчно адекватни Украинци,които да разберат,че ако не беше военната операция сега,като ги приемеха в НАТО и разположиха ядрени ракети,то тогава със сигурност щеше да бъде Трета Световна Война и много вероятно и атомна.Руофобчета размърдайте си плиткоумните мозъчета.
55
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не започва войните..............тя ги завършва!!
54
11
 
11
 
! Отговори
Бело знаме зеленийй преди 2 години
ВАРИАНТ за мир: Единствен разумен!!!! Зелински мисли за народ и държава вдига белото знаме дава безусловна капитулация и иска мир!!! Принуден вече байизкукуригал прави преговори с Путин и приема условията му от преди операцията!!!! Е защо ги ручаа жабетата!!!
53
11
 
15
 
! Отговори
Още една партенка преди 2 години
Русия ползвала 10% от армията си ???? Сега е извадила около 300 000 човека това са най -- боеспособната част от войската другото са 18г хлапаци треперещи от страх ,те търсят качество не бройка ! Ама и първото им качество не е на ниво . При тях са хвалби и преувеличена храброст от втората световна ,проста руска пропаганда и изкривена и преиначена информация за истината през втората световна !
52
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ООН предупредиха служителите си да не наричат ситуацията вийна, а конфлик и дс не си слагат украински знамена по акаунтите. Мдаа ще има трибунал за назитата и глашатайчетата ***.
51
8
 
12
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Танковете били на 2 километра ... и руснаците нямали гориво и си стояли. Че им знаели и локацията. Абе тия какви ги дрънкат? За който се чуди какво имам в предвид - да види обхвата на най-обикновена артилерийска установка.
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората не искат да повярват какво се случва. Вече не живеем в същия свят. Скоро всичко с което сме свикнали - цени, достъп до жилища, валути, предсказуем живот -- няма да го има. Следва пълно преформатиране на световната икономика, за съжаление много глад, сълзи, мизерия и страдание!
49
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-гот е в таз обсада ще изловят всичкото сороспетник де ще копае трасето на новия газопровод за Китай.
48
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крехките останки от доблестното укропско ПВО, предприеха героичен ход - свалиоха румънски МиГ-21. Хероям Слава!
47
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма съмнения, че войната ще завърши с нов световен ред и това няма да е американоцентричен свят. За огромно съжаление ще има много трагедия и жертви, както имаше и десетилетия вече, предизвикани от американските войни, които и България поддържа. Предстои да въстане и Западна Европа. Срещу новите цени на горивата трябва да се плаща с комфорт, а там живеят ден за ден.
46
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете руските ***, че ще ги намеряИ....
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоюемшроблем. Започна дълга и напоителна обсада. До 3-5 дена ще свърши манджа, точ, вода, бензин. Иде ред на мародерите. Ако джудже луд да вкара таннове и да направи касапница на едни 50-100 хиляди войничета. Най-ефективно дълга и напоителна обсада и пуцане лт 20 км. по петифериядата жега градушка. Те мародерите сами ще свършат останалата работа. Скед 5-10 дена ще останат са феновете на азов и престъпниците. Другото се изнася по хуманитарни норидори. След това иде ред на якото бум бум в 3-4 квар
44
6
 
11
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Направо ми изпокапаха очите от мъка докато четях. Не бях ревал така от времето на пропагандните ви статийки от времето на корона простотиите. Тези ви измишльотини бият дори тях че даже и онези за ало измамите. Нищо чудно че пишман сайта ви редовно се хаква, така си заслужават. Кога ще прочетем нещо авторско и за сменено то украинското правителство и разполагането на американски оръжия по руската граница? Или за умрелите по времето на американските нападения в близкия изток, а платени клоуни?
43
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смех, вие не осъзнавате ли, че до момента русия използва военния си потенциал може би на 10%? Има много мегдан за ескалация, а 1/4 от украйна вече падна за няма и 2 седмици.
42
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
25 ден руската пропаганда никъде не показа нито един украинсли нацист.Било то жив или убит.Нито един!Криминални престъпници!
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те така и не ги пускат вече две седмици...
40
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фацитата продължават да не позволяват евакуацията на цивилни... шок...
39
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма съмнение, че Путинова Русия ще загуби и тази война... Въпрос на време... Хитлер също си беше въобразил, че армията на Германия е велика и непобедима. Путин ще му прави компания много скоро.
38
1
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Мисля ,че ще падне голямо бръснене на бради и повече няма да се правят на нещо повече ! Защото и брадатите ги правят нещо като гурките ама сега ще ги бръснат със косата !