Украински офицер към бежанците: Не продължавайте, руски танкове настъпват към Киев от изток

В околните села цивилни коли опитват да евакуират останалите жени и деца
10 мар 2022 06:45, Анисия Иванова
192
Украински офицер към бежанците: Не продължавайте, руски танкове настъпват към Киев от изток
Снимка: БГНЕС

Изплашени служители по сигурността връщат украинците, опитали да се евакуират североизточно от Киев. Украински офицер предупреждава: "Не продължавайте повече. Руснаците са там."

През последните пет дни руснаците са напреднали с повече от 80 километра на североизточния фронт и се приближават до украинската столица.

„Руските танкове са точно там, на два километра“, каза той, като нареди на цивилно превозно средство да се обърне и да се върне обратно, поради опасността от руските сили, предаде АФП.

„Карайте на зигзаг, за да избегнете изстрелите им“, съветва той шофьора.

Веднага след това мъжът се прибира в будката си. Той отговаря за поне 12 войници, чиято задача е да предават информация за руските танкове, така че украинската армия да може да ги бомбардира веднага щом се придвижат.

Миналата събота руснаците бяха на около 80 километра по-нагоре по този път, на едно ниво с град Чернигов.

Руските танкове също са само на няколко километра от града на северозапад.

В околните села има малко цивилни коли по пътя, като се движат изключително предпазливо. На задните и предните стъкла хората са залепили ръкописни табелки с надпис: „Деца“, с надеждата, че това ще ги предпази от руски бомбардировки.

В най-близкото село, Велика Димерка, „повечето жени и деца са си тръгнали, останаха основно мъжете“, казва 43-годишният Олег, един от цивилните доброволци, охраняващи първия контролно-пропускателен пункт на пътя, водещ към селото от магистралата. Олег е напрегнат: ден по-рано руски танкове превзеха две близки села: Шевченкове и Богдановка. Скоро след това, във вторник следобед, „руснаците ни бомбардираха с ракети „Град“, казва той, цитиран от БГНЕС.

Една от тях се е разбила в тухлена двуетажна къща в селото. Собственикът й Петро Дворски предвидливо се скрива със съпругата си в мазето, и само това ги спасява.

Същия ден руската армия е искала да нахлуе във Велика Димерка, но украинската армия им попречва като взривява един от руските танкове с ракетна установка.

Няколко километра по-близо до Киев, близо до Бровари, предградие, което е източната порта на Киев, Владислав, 22-годишен украински войник, казва, че вярва, че на руснаците им "липсват храна и гориво“, те „са на колене“, и ще завършат "бомбардирани и деморализирани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
5
 
! Отговори
Off преди 2 години
Голям проблем с руското ***. Скоро свърши парите, безплатно готов работи руски ***? Щото няма рунли няма копейки, няма крипто. Руски *** без работа.
16
10
 
10
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 2 години
Абе, не измря ли вече 30 години тая червена *** в България. От сутрин до вечер с пълни памперси, ама лаят ,като бясни кучета тук.
15
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната на путин е продиктувана от Дребни амбиции на дребен човечец. Ще дреме в тюрмата на дърти години
14
6
 
8
 
! Отговори
До20 преди 2 години
Спри да защитаваш войната.скоро ще те пипнат по ip адреса
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетет за Волинь, за волинското клане. Украински националисти колаборационалисти в нацистката армия избиват по официални данни 100 000 души. Сега в града са принудени да приемат украинци. Немски медии пишат, че според католически свещеник изпратените като помощ от Германия дрехи са в ужасно състоянив, направо са за контейнерите за ***.....
12
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия- азиатския жандарм. Путин се прави на велик,ама не е. Путин е т ъ п о руско шпионче допълзяло по корем до кремъл
11
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските фашисти и терористите-ислямисти в Сирия трябва да бъдат унищожени докрай............руснаците си знаят работата!!!
10
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вицът за ,нацистите,, се изтърка.Хага ще спре войната на Русия за нови територии и природни ресурси. Вън руски фашисти,детеубийци и мародери
9
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да защитаваш Путин значи си подонок или пълен ***
8
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия людоедката на 21 век
7
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да са изплашени укронацистите, като ще останат без жив щит, ако се евакуира мирното население.
6
25
 
11
 
! Отговори
РР преди 2 години
Нормално, ясно е, че бежанците ще бъдат задържани, разпитвани, бити докато не бъдат "денафицирани". Путин Велики е фен на терора над жени и деца.
5
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какъв избор предлагат изплашените служители на бягащите деца и жени като ги връщат обратно? Хайде да се види, ако вървят пеша и от двете страни виждат, че това са деца и жени дали някой ще стреля по тях, аман от пропаганда.
4
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питам, когато джендаризма почне да се срива, когато центъра на света не е великата прогниваща западнъ цивилизация сайтовете ще се пренастроят ли?
3
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетете за Волинското клане , когато украински националисти избиват 100 000 поляци.
2
19
 
37
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Руснаците, ако искаха да са в Киев на всяка цена щяха да са го направили, но ако нещата се закучат ще го направят и тогава ще има рев до небесата
1
47
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ще намерят смъртта си край Киев... Нямат гориво и боен дух, затова напредват, като oxлюви...