Всеки пети българин получил подкрепа от Европейския социален фонд

100 000 българи преминали обучение и са по-конкурентни на пазара на труда
18 сеп 2024 17:22, Красимир Ангелов
11
Всеки пети българин получил подкрепа от Европейския социален фонд

Всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време на откриването на форума "Европа е с мен", организиран от Управляващия орган на Програма "Развитие на човешките ресурси".

Министър Иванов информира, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда.

Близо 90 000 българи са започнали нова работа, а 115 000 младежи са имали шанса да натрупат първоначалния си трудов опит по мярката "Младежка заетост", посочи министърът.

Той каза, че средствата от Европейския социален фонд са достигнали и до най-уязвимите – децата, възрастните, хората с увреждания.

"С европейско финансиране успешно реализирахме реформата в грижата за децата и на база на този опит реформираме услугите за възрастни и за хора с увреждания", отбеляза Ивайло Иванов. Той посочи, че в края на септември Програма „Развитие на човешките ресурси“ ще подаде искане за затваряне на програмния период 2014-2020 г. без загуба на средства.

"Успехите са големи, но част от предизвикателствата продължават да ни държат нащрек", каза министър Иванов, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че през следващата година усилията ще бъдат насочени за намаляване на хората, живеещи в риск и стимулиране на всеки български гражданин да надгражда уменията си и да се чувства по-подготвен за бъдещото си професионално развитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Общество
Икономист: Инвестициите в България се увеличават
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Да ама не
7
0
 
5
 
! Отговори
Войводата преди 22 часа
И какво от това?Как да сме им благодарни?Коя част от нашата история да променим и кой герой да забравим забраним и захвърлим?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Бати лъжите, само пенсийте ще повярват
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Всяка сутрин минавам през парка на път за работа. Още от 8ч по пейките има само бездомници и цинганели. БГ няма дори и на разходка защото работят а цанго се опъва по пейките и после получава от държавата, от нас
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Аз не познавам никой около мен който да е получил каквото и да е от държавата или други места. Въпроса ми сега е само ташунковците ли ще получават и до кога?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Всеки пети българин има ли име ?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Верно ли
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
значи ромулусите са 1/5 от населението