Нинова: Румен Радев е вреден за демократичните устои на държавата

Вече съжалявам, че го номинирах за президент, заяви тя
15 сеп 2024 09:58, Александър Попов
252
Нинова: Румен Радев е вреден за демократичните устои на държавата
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова заяви, че вече съжалява за това, че преди 8 години е номинирала Румен Радев за президент. Според нея се разбива държавността и партийната система и Радев е част от този процес.

"Той е вреден за демократичните устои на държавата", смята тя.

По думите й "вдигането на юмрука на Ларгото беше хубаво". Но тази енергия след това е била похабена от задкулисие, сглобки и от разговори в манастири.

"Онзи момент беше хубав, беше истински. Народът беше по улиците, но след това задкулисните играчи опропастиха всичко в името на лично спасяване на Борисов и на трупане на лични богатства и постове", каза тя пред БНТ.

Според нея новото ръководство на БСП иска затопляне на отношенията с президента Румен Радев, но "президентът не ги иска".

"Едно слагане към президента, което според мен няма им се получи. Борислав Гуцанов заяви от трибуната, че "ние много уважаваме ГЕРБ". Прегръдката с ГЕРБ за мен е тежко предателство към членовете и избирателите на БСП, хората с които 8 години водих нечовешки битки срещу модела ГЕРБ. И сега излизаш и им казваш ние можем и с ГЕРБ? И Борисов казва и ние можем с БСП. Какво промени ситуацията?", попита Корнелия Нинова.

Допълни, че това е едно от последствията от изключването й и "този заговор си е текъл, докато аз бях председател".

Кой превзе БСП?

"Задкулисието, на хората с много пари. На тези, които искат партията, за да я използват за лична изгода - за постове, за увеличаване на фирмите, на обществените поръчки", заяви Нинова и допълни, че е наложен стил в партията, който за нея е непознат.

"Силов, газене на устав, на закони, мачкане на хора, заплахи, провеждане на някакви форуми без кворум т.е. нов стил на работа и на управление в БСП", категорична е бившият лидер на партията.

Според Нинова партията се е разцепила отгоре до долу и това е най-тежката последица от изключването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от Избори 2024
Матева: ЦИК не може да разрешава вътрешнопартийни спорове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами руския чорап не го номинира ти, а Решетников от руското КГБ. Искаш да кажеш че съжаляваш, че си сътрудничала на руснаците. Всички руски наколенки рано или късна са в това положение.
159
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Браво на г-жа Нинова. Не съм от БСП, но винаги съм я харесвал като политик и адмирации за позицията и тук. Радев е вреден за България.
158
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Веднъж да съм съгласен с Нинова
157
14
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 дни
Нинова и Радев са еднакво вредни за държавата. Вдигнатият юмрук било хубаво нещо. Сега юмрукът на Вигенин те изхвърли от БСП. и това е хубаво нещо.
156
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Когато има такова твърдение, се изнасят факти и доказателства, не общи приказки.
155
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Рундьо не е луд, той е само безмозъчен шапкар, радваш се на топките си.
154
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Скоро се очаква Нинова да признае, че е сгрешила с конфликта с Борисов и ГЕРБ! Тази греешка изглеждаще бъде коригирана от новите шефове на бсп! Само да минат изборите и тогава...
153
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Щом, К¥Рнела не го харесва. На мен ми се струва, вече симпатичен.
152
5
 
6
 
! Отговори
BEHEB K. преди 4 дни
BEPHO E!!!
151
7
 
20
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 4 дни
Точно Румен Радев е избран най-демократично с директно гласуване за личност, а не за партия. Виж, партийните мижитурки като Ниновица са друго нещо - съмнявам се хората дали гласа си за БСП да са искали Ниновицата да влезе в НС.
150
1
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 4 дни
Кyp_ни-и-и и ти ли седна в мазния скут на Шиши ?
149
12
 
17
 
! Отговори
MNENIE преди 4 дни
Хората гледат Историята на Радев в ТВ . Няма как да се отрече че е единствения Президент защитаващ Правата на Българите и критикуващ отказа на Администрация и Институции да ги спазват .
148
2
 
16
 
! Отговори
Падението преди 4 дни
На Нинова! По ниско няма накъде да се изтъркаляш другарко Нинова! Злобата и безсилието ви е обладала като зъл дух! Ако не ламтеше за власт от която натрупа пари, от БулгАртабак и министерските ти постове ,и лъжите ти, че не си изпращала оръжие за Украйна отврати хората!Нападките ти към Радев също ни докара нас, електората на БСП да се оттеглим и да дадем гласа си за други партии!Убийцата на БСП!
147
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нинова, спри се бе! И ти си вредна и добре, че те изритаха от БСП! От лява партия я направи дясна. Сега май ти се целиш в мястото на Радев, ама не си познала.
146
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Радев подари на Боташ няколко милиарда долара и обрече Булгаргаз на фалит.
145
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Браво на Нинова, успя напълно да съсипе БСП!
144
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нали ти го докара госпожо, сега за бавноразвиващите които 7 години не го усетиха ли разясняваш, ти не си ли за Масква?
143
7
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 дни
Интересна работа!Копейките оплюват Американските Ф16 с които България ше пази небето си,а Румбата Радев от 2 дни не спира да хвали същия този изтребител след като го повозиха на задната седалка:):):)
142
3
 
6
 
! Отговори
Военен преди 4 дни
Е имало е и военни,Айзенхауер, Дъо Гол, но това са велики исторически личности, като цяло са изключение от кухата ни професия!
141
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
а ти пък си много полезна видяхме ги и твоите игрички