Мицкоски: Стига поразии, стига политики и дипломация на огънат гръбнак

РСМ приема Конституцията, чак когато има гаранция за ЕС
18 сеп 2024 17:00, Нели Христова
119
Мицкоски: Стига поразии, стига политики и дипломация на огънат гръбнак
Снимка: БГНЕС

"Позицията на правителството на Северна Македония, относно конституционните промени, е ясна. Моята позиция е ясна. Стига поразии, стига политики и дипломация на огънат гръбнак и целуване на обувки. Сега имаме политика и дипломация, която се основава на двупосочна улица. Искам да говорим за ценности, за зачитане на правата на човека и да знаем, че ако го започнем, както ни беше обещано през онази 2018 г., след 3, 4, максимум 5 години ще завършим този път и ще бъдем член на ЕС".

Това заяви премиерът на РСМ Християн Мицкоски преди визитата си в Брюксел, където ще проведе работна среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лаейн.

Мицкокси каза, че по време на срещата ще бъде обсъдена европейската интеграция на Скопие и че той ще защити македонските национални интереси.

"Искаме да представим аргументите, искаме да предадем разочарованието, което изпитват македонските граждани, защото то е голямо, бих казал огромно, защото повече от две десетилетия и половина след като започнахме пътя си към ЕС, повече от десетилетие и половина след като официално получихме първия положителен доклад от ЕК за началото на тези преговори. Не можем да започнем не защото не спазваме критериите от Копенхаген, не защото сме любители на европейските ценности, а защото има изкуствено наложени пречки, които никой народ, никоя държава не е имала, както ние" , каза министър-председателят.

По силата на т.нар. "Френско предложение", прието от България и РСМ през 2022 г., Скопие е длъжно да впише българите в преамбюла на своята конституция, за да започне преговори с ЕС.

Новото македонско правителство, начело с Християн Мицкоски, твърди, че ще търси предоговаряне на преговорната рамка с ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Балкани
Нова такса: Гърция с такса от 20 евро на пътник за круизите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Радев преди 52 минути
Сравнете сега древно Македонски антични имена,с сегашните лъже Македонски ,Антични-Птолемей,Алиандър ,Антипатър ,Димат,Филотас ,Пердикас,Стратоника ,Евридика,сегашни Тимчо Муцунски,Бранко Цървенковски ,Зоран Заев,Фръчковски,Доста Домовска Никола Димитров,Любчо Георгиев,първите имат Гръко Елински Характер,Вторите посърбени Български имена -
98
0
 
1
 
! Отговори
С И С преди 3 часа
Всичко е ясно-Щто е МАКЕ то е Л....
97
0
 
1
 
! Отговори
Гюрич преди 3 часа
Това което говори Мицковски го е назубрил от белградските управници. Провокация по всички фронтове само и само да не влезе в ЕС. Сърбетата нямат интерес от добре развиваща се РСМ. Макетата са оплетени в сръбската идилия и бълват само злоба и омраза. Вето до дупка и това е. Ако си изпълнят договорите с нас респективно с ЕС Вучич ще вие като вълк.
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Мицко отива в Брюксел защото май ще отделят Албания от Северна Македония и тя ще започне преговори за влизане в ЕС.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Егати гнусния мазник.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
До Анонимен Клоуните са на изживяване вече..
93
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
До Вижте че целата БеГе Aми то затова е национал-социализъм тука! Частна собственост на няколко глигана.
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Клоуните пак се изявяват.
91
1
 
7
 
! Отговори
Лъже, преди 17 часа
...некакви нови условия не са им поставени ! Единственото изискване , е да си спазват договорите които са подписали ! А Мицко , брутално отказва! Още малко и ще се накара на Урсула , защо му поставяни условия да ги приемат?
90
0
 
6
 
! Отговори
ЗНАЧИ НЕ ГИ Е СТРАХ преди 18 часа
ДА ВПИШАТ 500 000 АЛБАНЦИ, НО ЗА НЯКОЛКО СТОТИН БЪЛГАРИ ГОЛЯМО ШУБЕ
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Огънат гръбнак пред българите не може, ама пред сърбите може.
88
0
 
7
 
! Отговори
Когато си отгледал преди 20 часа
едно куче от малко, почне ли да лае по тебе като порасне, рано или късно ще те ухапе. Затова се взимат строги мерки преди да настъпи последното.
87
0
 
0
 
! Отговори
Държавата САМО преди 20 часа
МОЕТО МНЕНИЕ Василевсе на Византия под числото 12 на името на подвизите на ХЕРКУЛЕС-ИРАКЛИЙ е че твоят враг с когото воюваш арабите са някакви балами и баламурници като славяните то ест този Пророк Мохамед НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ а хитър,подмолен и коварен манипулатор като АВАРСКИЯТ ХАГАНАТ демек сещаш се ПЕРСИТЕ си го изфантазирали този несъществуващ Пророк Мохамед и го подхвърлили на Арабите да стават ПУШЕЧНО МЕСО твърдят документите за съществуването на Държавата САМО
86
0
 
11
 
! Отговори
НЕ МОА ДА РАЗБЕРА преди 20 часа
ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО СЕ ПЛАШУВАТ ДА ВПИШАТ БУГАРИТЕ У КОСТИТУЦИЯТА !
85
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Цайсатия negepyнгел ще яде мазната опашка.
84
3
 
2
 
! Отговори
БИОГРАФИЯ преди 21 часа
Култът към ГРЪКЪТ АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ около 1 000 години преди да се родя създаде градовете Мека и Медина на Арабският полуостров признава си за просветените Пророка Мохамед създател на религията ИСЛЯМ и точно заради това АЗ,Пророка МОХАМЕД признавам правото на съществуване на ГРЪКЪТ Исус Христос то ест и АЗ Пророкът Мохамед съм ГРЪК като ГРЪКЪТ Исус ХРИСТОС но реших да поведа съвсем друга религия защото ХРИСТИЯНСТВОТО много правила и изисквания за спазване имат та не ми хареса
83
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Дотук с мечтите за членство на скопската u3мет.
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Кой го казва!Най-големия интригант и поразител!
81
1
 
13
 
! Отговори
Малко за политика преди 21 часа
До Анонимен 91: От тях зависи. Ако искат. Да се учим от гърците. С години ги чакаха да сменят името на държавата си но си държаха на своето и накрая го получиха. А ги натискаха. Да видим нашите политици как ще издържат на натиска. А такъв ще има. Няма да се учидя, ако тоя Мицковски си обуе наколенките и отиде във Вашингтон да търси подкрепа оттам. Ако по този въпрос някой от нашите управляващи отстъпи и изостави хората с българско самосъзнание в РСМ ще е за разстрел.
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
И тоя като Копейкин, само празни приказки. Утре като отиде в Брюксел ще гледа като насссран.