ПП-ДБ няма да подкрепи проектокабинет “Желязков”

Неуспехът на сглобката беше репутационна щета за коалицията
2 юли 2024 12:01, Инна Ангелова
28
ПП-ДБ няма да подкрепи проектокабинет “Желязков”
Снимка: Bulgaria ON AIR

ПП-ДБ няма да подкрепи проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Лидерът Бойко Борисов очаква подкрепа за кабинета и като приоритети поставя гласуването на новия бюджет и приемането ни в еврозоната.

"В последното НС имахме общи приоритети, които бяха ясно разписани в споразумение. Кой ще бъде министър и кой ще има постове не е важно, важно е какво ще правим. Важно е да имаме ясна програма с разписани приоритети, каквито ние имахме. Причината да не се случи ротацията беше фактът, че не се прие това", коментира депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" д-р Александър Симидчиев в "България сутрин".

Една от причините, поради които ПП-ДБ няма да подкрепи кабинета, е, че няма разписана програма с ясни приоритети.

"Ще се опитваме да прокарваме същите тези приоритети, които са ключови, за да може да се реформира държавата и да стъпи устойчиво. В момента сме като ремарке без кола отпред. Неуспехът на сглобката беше репутационна щета за ПП и ДБ, въпреки че свършихме доста работи", каза д-р Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

Симидчиев допълни, че в “Да, България” предстои конференция, на която да се избере нов лидер, който да заеме мястото на подалия оставка Христо Иванов.

"Това, че Христо Иванов не е в парламента, не означава, че е изчезнал. Докато беше начело, постоянно беше обект на хули, негативен пиар. Когато слезе от сцената, хората започнаха да виждат колко много неща е свършил", подчерта гостът.

В сряда проектокабинетът "Желязков" ще бъде гласуван в НС. "Това е ярък партиен кабинет, с личности, които са били и преди във властта, някои са със спорно присъствие във властта. Със сигурност ние няма да подкрепим този кабинет. Ще бъдем конструктивна опозиция. Няма да дадем авансово доверие. Честите избори намаляват демократичността, защото се намалява представителността", посочи д-р Симидчиев.

Здравната стратегия не може да функционира добре без ясна национална стратегия, обясни той.

"Има кадрови промени, но няма принципни промени. Причината да чакаме толкова много за детска болница е липсата на яснота какво искаме. Износът на лекарства може да вреди, но вносът помага на системата. Възможността за балансиране на здравните системи в Европа идва на първо място", обобщи д-р Симидчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Политика
Велчев: Служебен кабинет може да ни вкара в еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Поли преди 1 ден
Разбрахме бе,разбрахме Нито сме глухи,нито сме слепи .Стига сте развявали простотиите си.Преди да се появите България беше нормална държава,сега е пълен хаос.Аре се Разкарайте лъжци и интриганти
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ти да видиш.Даже на тия шматки им е дошъл акъла че който седне да яде с Борисов баница отива в канала.Е по-добре късно отколкото никога,но жалко за пропиления шанс. Тиквоний трябваше да е в затвора сега,не да реди кабинет.
23
1
 
1
 
! Отговори
ммм, не позна! преди 2 дни
До ЕДИН БЪЛГАРИН Не Русия го иска, а го иска съседна "приятелска Турция". Това е проектът "Осман девлет-ики" Османска държава-2. За да се реализира този проект България трябва да бъде разрушена като държава, а това ще стане също и като няма редовно и стабилно правителство и българите се самоизяждат. За цели пет века турците поне това са научили. Кои са пороците на българите и как могат да накарат едни българи да се бият с други и им издерат очите. Офффце!!! Без грам мозък!
22
1
 
0
 
! Отговори
грешката е вярна! преди 2 дни
До 18 В много държави правителството не само се одобрява от парламента, но и се създава от депутати в парламента. В една Британия премиерът трябва да бъде първо избран за депутат в парламента или да бъде лорд от Камарата на лордовете. Освен това трябва да бъде и лидер на партията (примерно Консервативната партия!) Ако загуби поста на партиен шеф, губи и премиерския пост. Чети десетилетия като мен за политиката и тогава ела да ме репликираш и поправяш. Не върви разни хлапета да ме коригират!
21
3
 
10
 
! Отговори
morgan преди 2 дни
партията на пуделите да се махат от парламента лъжат хората само наивниците им вярват че нещо ще оправят не ги интересува нищо освен да откраднат това което е останало и да говорят на хората колко е добре за тях
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да връщат мандата неизпълнен и да ходим на избори, докато Гербб не са налапали еврофондовете, с които да си купят още гласове! Сега тъкмо огладняха малко и им спадна подкрепата!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Еми видя ли вече ппдб фен ще го ошляпам
18
1
 
3
 
! Отговори
До върнете парите преди 2 дни
Правителството НЕ се излъчва от Парламента,а се одобрява от Парламента .Функция на спечелилият изборите е да състави правителство.
17
3
 
6
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 2 дни
Глупаците са жадни за власт , величие и его високо до небесата! Вкарвате държавата в порочен кръг от избори и падане от власт. Точно това иска Русия и копейкаджиите в България. Благодарение на зеления чорап вдигнал юмрука с фразата "мутри вън", бе предварително информиран за намерението на Путин. Този дирижиран спектакъл е подготвян преди повече от 30-сет години от КГБ. Целта и източна Европа да влезе в НАТО и ЕС , след което да разруши и изпепели Западна Европа , НАТО и ЕС ! Дерзайте !
16
1
 
4
 
! Отговори
върнете парите! преди 2 дни
До 12 Явно ти не си чувАл много неща. Които са фундаментални. Съдебната власт не образува и не одобрява правителство в никоя страна на света. НАВСЯКЪДЕ (ОСВЕН В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ!) ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ИЗЛЪЧВА ОТ ПАРЛАМЕНТА. И ТОВА Е НЕГОВАТА ОСНОВНА И НАЙ-ВАЖНА ФУНКЦИЯ И ЗАДАЧА! А В НЯКОИ ДЪРЖАВИ ДОРИ ПО КОНСТИТУЦИЯ ЗА ДА БЪДЕШ ПРЕМИЕР ИЛИ МИНИСТЪР ПРЕДИ ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ИЗБРАН ЗА ДЕПУТАТ В ПАРЛАМЕНТА. ИМА И ТАКИВА ДЪРЖАВИ. Информирай се повече за да не драскаш смешни коментари!
15
5
 
3
 
! Отговори
До Зозо преди 2 дни
Значи коалиция "Величие за европейско развитие на права и свободи"?Или по просто Тримата Шишковци.
14
12
 
4
 
! Отговори
Всичкото ГЕРБ преди 2 дни
Днес се изреди да пълзи в краката на ПП -ДБ.
13
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ГЕРБ не са евроатлантическа партия
12
2
 
3
 
! Отговори
До върнете парите преди 2 дни
Правителство и Парламент,не е едно и също.Можеш да работиш в НД,без да си член на кабинета.Или ти за разделение на властите не си чувАл?
11
2
 
10
 
! Отговори
върнете парите! преди 2 дни
ЩОМ ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ НЕ ИЗЛЪЧИ ПРАВИТЕЛСТВО Е РЕДНО ДЕПУТАТИТЕ ДА НЕ ПОЛУЧАТ НИКАКВИ ЗАПЛАТИ! НИЩО НЕ СА СВЪРШИЛИ ЗА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ЗА НЕЩО, ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА. КЪДЕ ГО ИМА ТОВА? ПЛАЩАШ ЗА НЕЩО, КОЕТО НЕ ПОЛУЧАВАШ? Малко като погладувате в следващия парламент сами ще се борите да има ново правителство.
10
4
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
Не е проблем. Подполковникът ще го подкрепи, а ППДБ-тата ще гледат отстрани как Боци и Шиши си гласуват Регулаторите и постовете в държавата :)))))))))))))))))))))))))) И Ники ще пътува в трамвая :)))))))))))))))))
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Омръзна ми от Пропаднали Пройдохи
8
8
 
11
 
! Отговори
баста преди 2 дни
То и ПП-ДБ няма кой да подкрепи защото направихте ПОДМЯНА.Провалихте ротацията от алчност и самохвалство.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Защо влизате в парламента щом не искате да работите за България да получавате пари за никоправене да саботирате да Лъжете да рушите ДОКОГА ВЪН ШАЙКА ШАРЛАТАНИ ШАЙКА САБОТЬОРИ
6
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пълна подкрепа за най - образованите, можещите и честно момчета и момичета от ПП -ДБ. Скоро ще се молите ПП -ДБ да ви управляват, но нека още малко чалгарите, копейките и крадците в макар да страдате, за да ви дойде акъла в главите.