Главчев: Не може да става и дума за изпращане на български войски в Украйна

Не е обсъждана такава тема, увери той
151
Главчев: Не може да става и дума за изпращане на български войски в Украйна
Снимка: БГНЕС

Не може да става дума, че ще бъдат изпращани български войски в Украйна, нито е обсъждана такава тема, нито ще бъде обсъждано, беше категоричен служебният премиер Димитър Главчев при изслушването си в парламента във връзка с позицията на България за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

В позицията няма нищо притеснително, отчетени са националните интереси на България, както и съюзническите интереси, увери той.

Преди това Корнелия Нинова от "БСП за България" поиска служебният премиер Главчев и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов или да разсекретят документа с позицията, или заседанието на парламента да бъде закрито.

"Не можем да обсъждаме секретна информация", обясни Нинова, но отбеляза, че документът е прочетен в секретното деловодство само от 12 депутати.

Според нея закриване на заседанието би засилило страховете за въвличане на страната ни във война.

Секретни са договорите с другите страни членки на НАТО, които няма как да бъдат разсекретени, обясни Главчев. Ние сме служебно правителство и смятах, че позицията трябва да бъде обсъдена в Народното събрание, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от Политика
Костадинов: Амбицията на Пеевски е безгранична
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
61 СТРЯМСКА СЕ СТЯГА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ В БОЯ. ЩЕ УНИЩОЖАВА ВРАГА В ПОЛОСА ОТ 500 КИЛОМЕТРА И ДОКЪДЕТО СТИГНЕ - Я АРКТИКА, Я АНТАРТИКА!!...
131
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 2 дни
На дебатите вчера един самозастрелял се депутат с вратовръзка от ДПС ( може да е интимен на Шиши ) плю , плю от трибуната ,че трябвало да се гласува правителство ,за да помагаме на Украйна , повтори ,потрети и цялото му изказване беше в насока Украйна .....а трябваше да се гласува правителство на България.
130
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 2 дни
Главанавчев , ти разби мечтата на стотици българи , наредили се на опашка пред военно министерство. Направо отне хляба от ръцете им.
129
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 2 дни
Ама че си "умен". Въвлякохте България в тазии война от първия ден, а какво ще стане, ако началниците поискат или наредят да пратите войски? Ще се озъбите ли, или ще клекнете, за да не наложат и на вас санкции?
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Предполагам, че малцина знаят, че България съвсем доскоро имаше военни медици в рамките на НАТО в Мали. И понеже целокупното НАто ИЗЦЯЛО СЕ ПРОВАЛИ В Маали (Африка), те се прибраха в Б-я, за радост живи и здрави. Пратят ли обаче наши медицински кадри в Украйна, няма да е същото. Там сега( не както в началото) руснаците действат наедро по "укрепените райони"и "струпване на военни", което значи пълно поражение и на десетки метри под земята.
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Урайна не е в НАТО и няма да бъде. НАТО въоръжава Украйна, както въоръжава и Армения, Грузия, средноазиатските бивши съветски републики с цел разпад на Русия. Този план нито е тайна, нито е отскоро, нито е изненада. Играта на наивност е държавна измяна. Историята обаче показва, че последното столетие се разпадат основно Британската и Френската империи. Остатък от тях е Кения, която трябва и праща свои войници в Хаити, вместо да отидат американци.По договоренист чрез МВФ (валутен !)
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
От отритите дебати, достъпни по БНТ, става ясно, че България щяла да поеме задължение да помага на Украйна "до пълна победа". Това значи вечна война с Русия. Това значи: абсолютна антибългарщина на персоните по върховете на властта в Бългаия!
125
1
 
4
 
! Отговори
превод преди 2 дни
Разбирай-ще пратим, ако ни заповядат от посолството. Само се надявам, че ще пратят краворобите, та да се поочистим от вредни елементи.
124
2
 
13
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 дни
Ами ако утре НАТО (разбирай Кравефермата) рече: Юруууш..., на Изток! Ква е гаранцията, че нашите "пудели" няма да клекнат??? И без туй нашите медии яко обработват "Евроатлантическата" ни Биомаса и я подготвят за евентуално участия в конфликта!
123
1
 
13
 
! Отговори
добре, дайте тогава преди 2 дни
да видим документите, съдържащи официалната позиция на страната ни. Защо ги засекретявате?
122
1
 
16
 
! Отговори
до 124 преди 2 дни
Каква дъвка ?Главчев отива на среща на върха НАТО , с написани секретни решения от България ???Кой ги е писал , служебния Премиер ??? Какви Позиции без Народно Събрание и НАРОДА ?
121
8
 
1
 
! Отговори
Бат Ради да ви обади преди 2 дни
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба
120
1
 
10
 
! Отговори
българина преди 2 дни
ама вие няма да го направите по редовния начин, ще като инженерна бригада, корпус по поддръжка, лекарска помощ..... атлантизма е известен с намирането на причини и начини да бръкне във всеки г ъз на планетата, но накрая ще му пръ нат в лицето!
119
0
 
13
 
! Отговори
А с разполагането преди 2 дни
На натовски бази - България да стане мишена?Как е?
118
16
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
Хахахахаааа, български войски в Украйна?!? Любимата дъвка на Копейките и Комунистите и Путинистите :))))))))))))))))))))))))) Я кажете как ще се гласува в парламента това бре копейки смотани???? Клоуни руски. Ай сиктир!!!
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен Aми явно не сме ние лудите, а този "човек" на снимката! Просто лудостта се препредава, затова е толкова опасно да имаш нацистка власт в такъв момент.
116
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Каква "секретна информация", когато иде реч за "позицията на България". Аз ли съм луд или нещо друго не е в ред и "позицията на България" би следвало да е и позицията на народа й, а е доста абсурдно народът да не знае каква позиция има, но да си има.
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това и остава - българи да рискуват живота си за този мързелив, нагъл, нахален и изполвачески народ! Не съм русофил!
114
1
 
8
 
! Отговори
СДС-бради преди 2 дни
Няма друг Народ в Света -който се продаде само за едни банани
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"терористи от Турското национално-освободително движение в България (ТХОДБ) заложиха адска машина във вагона за майки с деца" МЕ-ХЕ-ХЕ-ХЕ! ... БСП и Атака управляват заедно с турците.. ХО-ХО-ХО! Сидеров и Станишев са на власт щото Ахмед Доган ги подкрепя. ХЕ-ХЕ-ХЕ! Българските пенсионери гласуваха за социализъм, пък получиха Лщтви Местан и Ахмед Доган! ХИ-ХИ-ХИ! Априлското въстание се е провалило поради ниско участие на българската рая, защото на българите им е било добре под турско робство