Костадинов: Амбицията на Пеевски е безгранична

Няма добро и лошо ДПС
4 юли 2024 11:08, Инна Ангелова
86
Костадинов: Амбицията на Пеевски е безгранична
Снимка: БГНЕС

Амбицията на Делян Пеевски, която е безгранична, ще доведе до това да има втора партия, която да се опита да бъде нещо като “автентично ДПС”. Няма “добро” и “лошо” ДПС, коментира ситуацията в партията на Доган лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Пред Нова Костадинов сподели, че скандалът, на който сме свидетели от вчера, тепърва ще се разгаря. Депутатът потвърди, че е чул, че част от депутатите на ДПС са разказали в кулоарите на парламента, че са били заплашвани от председателя на партията Делян Пеевски с прокуратурата и Националната агенция по приходите, ако не гласуват както им бъде казано.

„Тук говорим за самопризнания на депутати. В момента виждаме бунт в ДПС. Искам да призова тези смели хора, които не се поддават на заплахи и на рекет от страна Пеевски, да излязат и да заявят ясно какво се случило вчера и какво се случва през последните седмици и месеци в тази партия”, каза още той.

Костадинов смята, че хората, които са създали тази партия, смятат, че тяхната партия в момента е обект на рейдърство – когато една фирма се превзема отвътре с атака на борсата, допълва БТА.

В оглед на случващото се в парламента, опцията за третия мандат е напълно реална, но трудно осъществима. Въпросът е на кого президентът ще реши да лъчи точи трети мандат. Костадинов подчерта, че в момента “Възраждане” е най-голямата опозиционна политическа сила, която никога не е участвала в управлението и е монолитна и последователна.

Разговори с останалите партии в парламента може да има, но само на базата на нашата програма и приоритети, допълни лидерът на „Възраждане“. Костадинов отговори отрицателно на въпрос дали „Възраждане“ биха могли да работят с едно от двете депесета. Няма добро и лошо ДПС, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: ДПСпарламентопозиция
Още от Общество
Биков: Експертен кабинет означава политиците да се скрият
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
а твоята преди 1 ден
да не би да не е безгранична,присмял се хърбел на щърбел
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да не си прави илюзии за трети мандат. Само ще съживява други и ще внася нестабилност в собствената си партия.
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Лелелеле колко може да изпадне копейки
78
4
 
3
 
! Отговори
Проф. Беров преди 2 дни
Г-н Пеевски ще получи мандат и ще опита да състави правителство! ДПС е втора политическа сила в България. И 1-вата най-разумна.
77
2
 
3
 
! Отговори
Копейкин е неадекват преди 2 дни
Костадинов се пери като паун, ама никой не иска и с него Коалиция, с безумните му идеи за Референдуми. И за какво ще иска референдум, за това да не приемем Еврото ли? Ами то ако не беше хубаво и стабилно еврото, нямаше кухия български лев да е обвързан именно с еврото във Валутен борд, за да не фалира България!!!!!Костадинов изпълнявате руски пропаганди, щял да вади Бъргария от отбранителния съюз НАТО, за да бъде България сама и незащитена ли, да стане по-лесна плячка за Русия?!
76
2
 
3
 
! Отговори
Истината!!! преди 2 дни
През миналото 49-то Народно събрание си Управляваха 4 партии -ГЕРБ-ДПС-ИТН-ВЪЗРАЖДАНЕ!!! Въпреки обвиненията в Сглобка срещу ПП-ДБ! Не ги слушайте какво ви лъжат, вижте Делата им и как са гласували в синхрон ГЕРБ-ДПС-ИТН-ВЪЗРАЖДАНЕ, след задкулисни договорки!!!!
75
1
 
6
 
! Отговори
Точен преди 2 дни
Смешни ми са хулителите на Възраждане. Сега Костадинов призовава всички да спрат ГЕРБ+ДПС, но останалите, особено розовите го обвиняват, че подкрепял ГЕРБ. Значи, дори когато Възраждане гласуват против ГЕРБ, пак "били за ГЕРБ"? ПП/ДБ са вредни колкото ДПС на Пеевски.
74
5
 
2
 
! Отговори
Чудя се... преди 2 дни
49-тия Парламент избра Делян Пеевски (!!!) за член на комисията за промени в Конституцията с гласовете на ГЕРБ - 64 ЗА, ИТН - 11 ЗА, ДПС ЗА, Възраждане използваха Трик за да подкрепят Пеевски, като не учавстваха и по този начин го подкрепиха, защото ако бяха гласували против или въздържали се, Пеевски нямаше да бъде избран. Сега защо се срамуват и Бойко, и Тошко, и Костадинов да сиднат пак в мазния скут на Пеевски, щом като го обслужваха през цялото 49-то Народно събрание, а сацотираха ПП-ДБ?!!!
73
2
 
2
 
! Отговори
49-тоНародно събрани преди 2 дни
Коалиция "Пеевски" - ГЕРБ, ДПС, ИТН. С помощта на "Възраждане"!
72
4
 
2
 
! Отговори
Копейкин е мошеник преди 2 дни
Възраждане скрита патерица на ГЕРБ. Как Възраждане взима решенията си за гласуване в парламента.
71
3
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 дни
ГЕРБ и "Възраждане" в парламента: Приятел в нужда се познава...Бойко и Костадинов си поддържат връзка и синхрон, а пред електората се преструват на опоненти.
70
4
 
1
 
! Отговори
Възраждане=ГЕРБ=ДПС преди 2 дни
Отново с помощта на Възраждане, ГЕРБ внасят за разглеждане: Решение за осигуряване на средства на "Мини Марица Изток" ЕАД за периода 2024 г. - 2029 г. с цел обезпечаване на дейности по техническа рекултивация на нарушените терени на находище "Източно маришки въглищен басейн" по този начин се увеличават драстично заложените разходи в приетия държавен бюджет и се застрашава 3 % дефицит като условие за влизане в еврозоната (кабинетът Денков имаше алтернативно решение за финансова обезпеченост на ММИ ЕАД, но то бе блокирано).
69
4
 
2
 
! Отговори
Възраждане=ГЕРБ=ДПС преди 2 дни
Възраждане осигуриха кворум на ГЕРБ и ДПС за закона за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите, с който чрез преходни и заключителни разпоредби се промениха процедурите по ОВОС. В последствие върху тези спорни и несвързани с основния текст на закона бе наложено президентско вето.
68
4
 
2
 
! Отговори
През април преди 2 дни
Отново Възраждане=ГЕРБ=ДПС!!! Възраждане гласуват за предложението на Росен Желязков и с техните гласове, както и тези на ГЕРБ и ДПС, в дневния ред влиза Решение за предсрочно прекратяване на мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса, въпреки че е оттеглил подадената преди месеци оставка.
67
4
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ=Възраждане преди 2 дни
ГЕРБ, ДПС, с подкрепата на Възраждане, които не гласуваха, за да могат ГЕРБ/ДПС да изберат самостоятелно зам. управител, избират Момчил Мавров, въпреки наличието на доклад на ДАНС, прокурорска проверка, възражденията на ПП-ДБ седмици наред срещу тази кандидатура и притеснителните публикации в медиите
66
4
 
3
 
! Отговори
Възраждане са вредни преди 2 дни
ГЕРБ, ДПС и Възраждане отхвърлят текст по вносител в Закона за защита на лицата, подаващи сигнали, като по този начин се нарушава директивата, защото урежда недопустима двугодишна давност на защитата. Отново Възраждане е дружно с ДПС-ГЕРБ!!!!
65
1
 
2
 
! Отговори
През септември 2023 преди 2 дни
При гласуване на закона за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки ГЕРБ, ДПС и Възраждане (!) отхвърлят изменения, с които ще се задължат частните болници, които получават повече от 50% от постъпленията си от НЗОК, да провеждат обществени поръчки. На 24.04.2024 г. ЕК предупреждава, че ще започне наказателна процедура срещу България заради липсата на процедура по ЗОП!!!!
64
2
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ-Възраждане=друж преди 2 дни
ГЕРБ подкрепиха Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс на Възраждане и с техните гласове той минава. С този законопроект се изкривява (!) наказателната политика на държавата при определяне на размер на наказанията с чисто популистки цели.
63
2
 
2
 
! Отговори
И това... преди 2 дни
ГЕРБ подкрепиха предложение на Възраждане за включване на точка в дневния ред проект на решение, с което се препятства изпълнителната власт да изпълнява ефективно Плана за възстановяване и устойчивост (Решение за извършване на определени действия на държавни органи на територията на "Мини Марица Изток" ЕАД), което минава с гласовете на ГЕРБ, Възраждане и ИТН.
62
2
 
2
 
! Отговори
Затова преди 2 дни
ГЕРБ с помощта именно на Възраждане, отхвърлиха Законопроекта за противодействие на корупцията на ПП-ДБ. Вместо това се приема закона за изменение и допълнение на ГЕРБ по темата на първо четене, който предвижда пълна политизация на антикорупционната комисия чрез определянето на квота за всяка партия в ръководството на органани.