Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди преговори за кабинет
Обновена: 15 юни 2024 20:46 | 15 юни 2024 20:15, Анисия Иванова
764
Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент - "Величие"? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито. От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат. Това коментира в студиото на БНТ председателят на партия "Величие" Николай Марков.

Критерий за евроатлантизъм няма въведен в българското законодателство, каза той и добави:

"Ние не искаме да защитаваме прозападни евроатлатици, докато не ни се изясни какво съдържа това. Искаме да знаем конкретно какво ще се случва в България, ако се направи правителство. Нещо много ясно, което всички български граждани искат да знаят. Искат да знаят това правителство с какво ще се занимава, колко време, какви срокове и какви ще бъдат резултатите от това правителство."

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление:

"Има покана за изслушване, а не покана за преговори. Ние не знаем какво ще правят, за да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна. Нашата позиция е, че това са два братски народа, които воюват в една глобална война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито смятаме, че българи трябва да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция", подчерта Марков.

Той е категоричен, че България трябва да спре военната си помощ за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


764
Още от ЕС
Цветелина Пенкова: Амбициозните цели за зелената сделка не са практични и работещи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
4
 
3
 
! Отговори
До 545 преди 2 седмици
Ей пyмяp , искаш ли пак на баща ти от rЪзЪ в твоите ycтенца както си е по стара традиция
496
7
 
11
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 2 седмици
Вън наглите окраинци!
495
7
 
7
 
! Отговори
Николай преди 2 седмици
КОМУНИСТИТЕ НЕ СА НАУЧЕНИ ДА РАБОТЯТ. ЖИВЕЯТ ОТ ТРУДА НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО. ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО . ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИЯ. ЗАЩОТО ТЕ НЯМАТ РОД И РОДИНА. ЗЛО НА ЗЕМЯТА СА.
494
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И да инвестира в Исторически Парк и единствената оцеляла българска маййймуна през вековете - Киро Брейка! Е нали сте за НАТО и ЕС, пък сега против Украйна! Или е по-важно бизнеса за Ивелин да върви, защото не е пирамида, само дето е намерил баллъци да вкарат 500 млн, но винаги е на загуба и не са вижда някога да излезе на печалба и да си плати данъците! Е как се нарича нещо, което води единствено на печалба за първите участващи в него?
493
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен "Bиенето на KpaBapopo6а..." о неразумни юроде, поради що се срамуваш да се наречеш копейка. Нима копейките не са най-безстойнотните монети, нима руша не е най-нежеланата от норманите хора държава, нима руският лилипут не е най-големият лилипут, нима най-добрите им "приятели" не са Севрна Корея, Сирия и Еритрея, оооо забравих и аятоласите. Нима ти копейко нед Ъгава, не си с най-гладкия мозък! Пий си самогона и поддържай вечната си спиртна агония!
492
6
 
9
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 седмици
Тоя харесва жени значи е враг на евроатлантизма
491
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крайно време беше някой да им го каже открито на тези ЧуждоПоклоници!
490
7
 
5
 
! Отговори
Със сигурност преди 2 седмици
тези "интелигенти" от вилицие (т.е. обичат да боравят с вилици на софра) са поредното недоразумение като изх Ождане. Копейки са откъдето да ги погледнеш, но се опитват да прилапат и колкото се може Евро и Долари. Двамата им т.нар. лидери минавали ли са психо тест!?!? Със сигурност няма да го издържат!
489
12
 
3
 
! Отговори
Генерал шаМарков преди 2 седмици
Путин, с такива противни типове ще загубиш и малкото си останали поддръжници в България! Продължавай така и след няколко години няма да остане и спомен от русофилията тук. И слава Богу, време е да се види кой кой е! А, да: и когато цитирате Левски, не му променяйте думите; човекът е казал, че ще отиде да освобождава руснаците. Затова фалшивият ,,полковник" изговори онези глупости за ,,мита Левски" (не че няма такъв мит, но той е съвсем друг, свързан е със Спасителя).
488
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
избирателите на тия са по-зле и от тия на тиквата и копейката.. не вярвах, че е възможно ама на
487
11
 
10
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 2 седмици
Оръжието за Украйна, НАТО и природно бедствие може само Бог да го спре. нито Путин, нито Костя нито този старщинка са богове!!!!
486
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мислих, че се е появила партия, която да мразя повече от Възраждане, но тия бързо ще си отидат. Затова - КОСТАДИН И ЕЛЕКТОРАТА МУ СА МАЗНИ ГЕЙШИ!
485
3
 
2
 
! Отговори
Българка преди 2 седмици
Байдън е свежарка напоследък.
484
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На част от малкото останали български граждани, които гласуват, трябва да им се забрани да гласуват.
483
7
 
10
 
! Отговори
за държанието на преди 2 седмици
на ,,величието,, слушах го за финансиране то му пак се прояви като хлъзгав плазмодии репортерката го птта конкрено за разни суми ,а той ,там 20 хил от един почитатл ,на другото място 10 от приятел на третото 30 хил. ама то било само един път и т.н.т. Да де ама ако имаш спонсор голяма държава тя няма да ти прати 1-млн на сметка на твое име ,а ще ги разбие --сега ако беше Божков добре ,ама така от нищото партия офиси срещи вярно много пчитатели има ! Който плаща поръчва музиката-важно е !
482
6
 
5
 
! Отговори
за държанието на преди 2 седмици
На ,,величието,, Няма,, печен,, който при един подобен разговор със такава личност да не каже този е ченге и слухти по кръчмите ...еми все нещо ще падне някаква информациика по която да работим ...Умния човек си личи по изказа и винаги може да научиш нещо полезно ,а така със увъртане и клинчене става до едно време във политиката всеки трябва да е кристално ясен за да може да се направи информиран избор иначе е --гласувайте за мен,пък Аз после ще ви кажа какво ще направя само трябва да видим дру
481
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това дебело нещо е огромно НИЩО- НАПОМНЯЩО НА НЕАДЕКВАТНИЯ ВОЛЕН СИДЕРОВ- САМО ЧЕ НЕГО ГО НЯМА ВЕЧЕ, НЯМА Я И ТЕЛЕВИЗИЯТА МУ!
480
5
 
6
 
! Отговори
за държанието на преди 2 седмици
на ,,величието,, усукването и уклончивостта във разговорите е стар ченгесарски номер хем да отговаряш хем нищо да не казваш и ако може пък ти да разбереш нещо още по добре НО това винаги оставя у събеседника един вкус че се е докоснал до нещо лигаво което не иска да си каже мнението и даже се прави все на приятно рассеяно НО пък много иска да знае какво точно мислят другите Е ДА ама и другите не са балами . При разговорите със недомлъвки се представя все че знае нещо ама ще има да чакате да го
479
4
 
3
 
! Отговори
Не ми пука преди 2 седмици
Ако ще и Марко Тотев да е!
478
4
 
8
 
! Отговори
за държанието на преди 2 седмици
,,величието,,-- батката съм го гледал много пъти и е много уклончив поне пред медиите това криене на позиция не е приемливо във политиката --така може да се държи само на разпит във гестапо но там бързо ще му отворят устата . Но най накрая от мъглата му изплува украйнската позиция която тои е споменавал във под кастове но официално поне Аз не я бях чувал -зарадитова спечели и доста десни гласове доколкото той сам говореше --ама това усукване си е пак подвеждане и нейскреност няма нищо ясно