Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди преговори за кабинет
Обновена: 15 юни 2024 20:46 | 15 юни 2024 20:15, Анисия Иванова
764
Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент - "Величие"? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито. От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат. Това коментира в студиото на БНТ председателят на партия "Величие" Николай Марков.

Критерий за евроатлантизъм няма въведен в българското законодателство, каза той и добави:

"Ние не искаме да защитаваме прозападни евроатлатици, докато не ни се изясни какво съдържа това. Искаме да знаем конкретно какво ще се случва в България, ако се направи правителство. Нещо много ясно, което всички български граждани искат да знаят. Искат да знаят това правителство с какво ще се занимава, колко време, какви срокове и какви ще бъдат резултатите от това правителство."

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление:

"Има покана за изслушване, а не покана за преговори. Ние не знаем какво ще правят, за да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна. Нашата позиция е, че това са два братски народа, които воюват в една глобална война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито смятаме, че българи трябва да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция", подчерта Марков.

Той е категоричен, че България трябва да спре военната си помощ за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


764
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дали са над 100 танка Т72 които са били за ремонт и са ги пратили в Чехия от там в Украйна . Гаубици гвоздика и акация всичко . И са изпразнили снарядите от държавния резерв . Сега ако ни нападнат турците ще стигнат до София без никаква съпротива . Няма с какво . Да не говорим че няма и кой . А през цялото време са ни лъгали че не дават . Те направо са ни раздали .
8
8
 
11
 
! Отговори
ПП Величие преди 3 месеца
5 А тези които са построили газопровод на Путин с народни пари?
7
4
 
17
 
! Отговори
ДЖОН ТРИВОЛТА преди 3 месеца
И ТОЙ Е СЦИЕНТОЛОГ...
6
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има много на хранилка от западни нпо и ще е трудна работа в България трябва да има закон подобен на тези в грузия и русия
5
10
 
22
 
! Отговори
ПП Величие преди 3 месеца
Що бе екстра си е под мутро милиционерско комунистическо ДС робство.Не ти ли харесва ГЕРБ ДПС комунисти Изружденци Чалгари Пудели и тн да те управляват?
4
27
 
31
 
! Отговори
ВЕЛИЧИЕ НА БЪЛГАРИЯ преди 3 месеца
ВСИЧКИ РУZКИ ШПИОНИ В БЕЛЕНЕ...!!!
3
34
 
35
 
! Отговори
В преди 3 месеца
ЗАЩО бе, съветски шушляк? Ако България бъде нападната от по-силен агресор и другите откажат да й помагат как ще се чувстваш? Глу.пак.
2
19
 
32
 
! Отговори
Майната Ви преди 3 месеца
Правителството трябва да направи закон за лустрацията на всички комунисти независимо под каква боя са се покрили. Всички долни мекерета от КДС, НСО, БКП и техните ракови клетки да се лишат от правото да бъдат на обществени длъжности, да нямат право да се кандидатират за НС. Включително т.нар. "полковник", който всъщност не е такъв.
1
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ХАХАХАХАХАХАХА НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ДОКЪДЕ Е СТИГНАЛО ПАДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО